Uniseks zonnebril kopen? Let op deze 6 aandachtspunten

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

uniseks zonnebril mamameteenblog.nl

Heeft jouw zonnebril het begeven of ben je hem kwijtgeraakt? Dan wil je waarschijnlijk snel een nieuwe kopen. Er zijn zonnebrillen voor mannen en vrouwen, maar je kunt ook brillen kopen die door zowel vrouwen als mannen gedragen kunnen worden. Dit noemen we ook wel uniseks zonnebrillen. Wil je een uniseks zonnebril kopen? Let dan op de volgende 6 aandachtspunten.

Maat uniseks zonnebril


Voordat je een uniseks zonnebril koopt, doe je er goed aan naar de maat van de bril te kijken. Ondanks dat deze geschikt is voor zowel mannen als vrouwen, past hij niet iedereen. Zo kan de bril voor de een te klein zijn, terwijl hij voor de ander te groot is. Glijdt de zonnebril van je neus of drukt hij op je slapen? Ga dan op zoek naar een uniseks model die wel comfortabel zit.

Gezichtsvorm


De vorm van je gezicht is ook iets om rekening mee te houden bij het kopen van een uniseks zonnebril. Als je een hoekig gezicht hebt, is het bijvoorbeeld niet mooi om een vierkante of rechthoekige bril te kopen. Hiermee benadruk je juist de hoekige vormen. Kies in dat geval liever voor een rond exemplaar. Mensen met een rond gezicht kunnen juist beter een hoekige bril kopen.

Kleur uniseks zonnebril


Naast de maat en gezichtsvorm is de kleur ook een belangrijk aandachtspunt. Het is namelijk belangrijk dat de bril bij de kleur van je huid en haar past. Ben je bang om een verkeerde kleur te kiezen? Koop dan een bruine of zwarte bril. Dergelijke kleuren zijn namelijk relatief veilig, waardoor ze nagenoeg iedereen staan.

Bescherming


De zon kan schade brengen aan je haar, ogen en huid. Wil je de kans op schade aan je ogen door uv-straling verkleinen? Dan is het belangrijk om een zonnebril te dragen op zonnige dagen. Helaas beschermt niet iedere bril even goed tegen zonlicht. Kijk daarom goed naar de bescherming van een uniseks zonnebril voordat je er eentje koopt. Brillen met ‘100% UV’ of ‘UV400’ beschermen je ogen voldoende tegen zonlicht.

Kwaliteit


Kwaliteit is ook iets om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar een uniseks zonnebril. Een bril van kunststof is over het algemeen minder stevig dan een bril van staal. Wil je de kans verkleinen dat jouw zonnebril snel sneuvelt? Kies dan voor een zonnebril van een degelijk materiaal. Dit kost je misschien iets meer dan je lief is, maar je hebt vaak langer plezier van de bril.

Prijs


De prijs is uiteraard ook een belangrijk aandachtspunt bij een uniseks zonnebril kopen. Zo betaal je voor een Dolce & Gabbana zonnebril bijvoorbeeld aanzienlijk meer dan voor een merkloze zonnebril. Laat je overigens niet te veel leiden door de prijs. Voor een kwalitatieve zonnebril betaal je nou eenmaal meer dan voor een zonnebril van mindere kwaliteit.

Uniseks zonnebril kopen Let op deze 6 aandachtspunten mamameteenblog.nl

    Plaats een reactie