Een nieuw schooljaar | Wat schaf je aan?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 22 september 2023 by Barbara

tips nieuwe schooljaar mamameteenblog.nl

Het schooljaar is bijna afgelopen en de winkels liggen al vol met schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Toen ik nog op school zat was dat altijd een feestje. Je had toen nog de schoolcampus van de V&D waar ik uren kon ronddwalen, bedenkend welk thema ik het leukste vond.
Aankomend jaar stroomt onze tweede ook door naar de middelbare school. Ze kijkt al met een schuin oog wat er aan schoolspulletjes in de winkels ligt. Druk in overleg met haar grote zus wat je allemaal nodig hebt. Ze heeft duidelijk zin in.

Ik weet uit ervaring dat er nog een lijstje gaat komen vanuit school met nodige aanschaffingen. Tot die tijd is het geduld oefenen. Lastig.
Toch zijn er wat dingen die je nu al kunt aanschaffen. Beter zelfs nu al.

Een goede schooltas voor het nieuwe schooljaar

Het nut van een goede schooltas is alleen maar toegenomen nu de meeste leerlingen op de middelbare school een laptop mee moeten nemen.
Maar ook mijn zoon op de basisschool is gebaat met een goede rugzak. Want wat wordt er met die tassen gegooid en gesmeten.

Om te voorkomen dat er elk jaar een nieuwe tas gekocht moet worden, is het slim om echt een goed en stevig exemplaar aan te schaffen. Het is even een investering, maar oplanger termijn scheelt het je een hoop extra kosten. Zoals nieuwe drinkflessen en broodtrommels, of een nieuwe laptop voor een middelbare school scholier.

Nu is een goede tijd om een schooltas aan te schaffen. Geen stress door een late levering en geen retour in verband met een eventueel verkeerde maat. Iedereen blij.

Broodtrommels en drinkflessen

Mijn kinderen vinden een plastic boterhamzakje echt niet meer kunnen en ik eigenlijk ook niet. Voor mijn jongste heb ik daarom uit de Mepal producten een mooie brooddoos en drinkfles uitgezocht bij coppens warenhuis.

Voor mijn dochters ben ik er nog niet helemaal uit. Een brooddoos neemt best veel ruimte in en past niet altijd in een overvolle schooltas. Dus misschien is een herbruikbaar boterhamzakje een goede oplossing. Maar we zijn nog in overleg.

Openbaar vervoer of de fiets

Wij wonen niet al te ver van de scholen van onze kinderen vandaan. Openbaar vervoer is voor ons niet aan de orde. Maar het is goed om je als ouder alvast te verdiepen in de verschillende ov-abonnementen.
Via stichting leergeld kun je kijken of je in aanmerking komt voor een eventuele tegemoetkoming in de kosten voor je kind. Wees hier tijdig bij, want het kost een beetje tijd om dit goed te regelen.

Maar mocht je kind een fiets nodig hebben, dan is ook nu de tijd om je hierin te verdiepen. Aan het einde van de vakantie is iedereen om zoek naar een fiets, en de levertijden voor een nieuwe fiets kunnen nu wat langer zijn. Ook op Marktplaats of een andere tweedehands site gaan de fietsen als warme broodjes over de toonbank.

Denk ook eventueel aan een goed fietsslot, een fietstas of een fietskratje met beugel voor op de fiets. Een regenpak leek ons handig, maar onze dochter wordt nog liever drijfnat dan dat ze gezien wordt in en regenpak. Dus een pak is misschien geen noodzaak om ruim van tevoren aan te schaffen. *grijns*

Geen stress voor een nieuw schooljaar

Het is fijn als het schoolspullen aanschaffen geen stress kost. Dus als mijn kinderen iets leuks zien voor school en het is in de lijn van de verwachting met wat nodig is, dan schaffen we het gewoon alvast aan. want we willen natuurlijk wel een relaxte vakantie.

Hoe doen jullie het met schoolspullen aanschaffen?

Afbeelding door rawpixel.com

het nieuwe schooljaar Mamameteenblog.nl (1)


Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie