handige tips geboortekaartje mamameteenblog.nl

Handige tips voor het geboortekaartje van jouw kindje

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wanneer ik nu eraan terugdenk, voel ik me een enorme Klungel, een Klungelsmurf. Wat wist ik nu van geboortekaartjes af? Behalve het geboortekaartje, die af en toe door de brievenbus viel, wist ik er weinig van. Veels te weinig, besef ik mij achteraf. Maar ja, je bent zwanger en je moet wat. Dus wanneer je zin hebt in een leuk klungelverhaal van mij of je denkt hier kan ik wat van leren, lees dan vooral verder. 

geboortekaartje tips mamameteenblog.nl

Waar vind je inspiratie voor een geboortekaartje?

Mijn eerste doel was om wat inspiratie op te doen en bij de drukker wat boeken te gaan halen! (Ja, dit is alweer 10 jaar geleden) Drie, dikke en hele zware boeken vol geboortekaartjes! Zoveel kaartjes, door de bomen zag ik het bos niet meer. Te druk, te saai, te tuttig, te lelijk. En aan het einde van het boek wist ik het nog niet. Morgen weer een dag, dacht ik dan!

Hoe ik het nu zou doen? Eerst eens lekker surfen op Pinterest, sowieso leuk om te doen! En alles selecteren en bewaren wat ik leuk vind! Dan komt er vanzelf naar boven wat mijn stijl is. Of ik van lieve of stoere kaartjes houd of van hippe geboortekaartjes!

Wat zet je op een geboortekaartje?

 

Nadat ik de drie boeken had door geploeterd op het uiterlijk van het kaartje ( had ik al gezegd dat ze dik waren?), moest er natuurlijk ook nog nagedacht worden over de inhoud. Want wat zet je op een geboortekaartje meisje? Geen idee, nog steeds niet trouwens, zouden er richtlijnen bestaan? Waarschijnlijk wel, maar waar vind je die zo snel? Toen dacht ik dat de naam, het feit dat we een dochter zouden krijgen, de datum, het gewicht en lengte wel voldoende zouden zijn. Tot ik besefte dat er ook gedichtjes op de kaartjes stonden.

Pfff, moet dat ook nog, dacht ik? Ik vind het superleuk bij anderen, maar vond het zo niet bij ons passen. Natuurlijk hebben we het toch maar gedaan. Maar je moet me niet meer vragen welke, ik zou het niet meer weten. Was natuurlijk wel iets heel liefs, dat snap je!

Begin op tijd met de adressenlijst

Nadat ik eindelijk eruit was, wat het kaartje moest worden, heb ik een adressenlijst gemaakt. Dat vond ik best nog wel een klus, ik ben er best wel een even mee bezig geweest. Behalve de directe familie, zijn er ook wat twijfelgevallen. Wie, wat, waar zijn dan toch wel cruciale vragen die je beantwoord moet hebben. De wie is wel duidelijk, maar wàt is het van je en waar zit je op te wachten? Kaartje of een visite? Naar die verre oom kun je wel een kaartje sturen, die komt toch niet, maar een nieuwsgierige buurvrouw staat natuurlijk zo op de stoep.

Trouwens nu we het toch over de kraamvisite hebben, je kunt ook rustig je kaartje wat later versturen. Door wat drukfoutjes (naam verkeerd enz. ) en eerst een proefdruk nog ontvangen (ja, we waren duidelijk niet ervaren) duurde het versturen  bij ons ook wat langer dan we van plan waren. Maar dat had als gunstige bijwerking dat we de kraamvisite wat beter konden doseren.(Let op: dit is een tip)

Meer lezen over mijn zwangerschappen?

Nog meer tips voor een geboortekaartje

Al met al hadden we een superleuk kaartje van mijn eerste kind, mocht je hem willen zien, check dan mijn Instagramaccount. O, en vergeet niet je eigen gegevens erop te zetten, dat was bij onze tweede ons even ontschoten! (Echt waar! #schaam) Schroom ook niet om advies te vragen bij de ontwerper of de drukkerij. Echt, ze hebben de ervaring en de beste tips! En bestel altijd iets meer dan je denkt, want achteraf wil je misschien toch die lieve collega het geboortekaartje geven.

Er zullen vast wel etiquetten bestaan rondom het gebruik van geboortekaartjes, maar je hebt ze niet nodig! Doe vooral wat jullie leuk vinden!

Het artikel bevat oa afbeeldingen van Shutterstock.com

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
klussen met kinderen mamameteenblog.nl
Verhuizen en klussen met kinderen

Daar stond ze, met een dikke buik. In de bouwmarkt. De vermoeidheid droop van haar gezicht, haar haren waren vies,...

Sluiten