Koffie en Thee Tag | Persoonlijke vragenlijst

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 4 maart 2022 by Barbara

Thee! Just love it! Ik kan echt de hele dag thee drinken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
Maar sinds mijn laatste zwangerschap heb ik ook de smaak van koffie te pakken gekregen.

koffie en thee tag mamameteenblog.nl

Koffietje?

Nog niet een te sterk zwart bakkie, maar een lekkere koffie met een wolkje melk kan ik echt wel waarderen. Vooral in de ochtend, wanneer de nacht weer druk is geweest.

Overdag drink ik voornamelijk veel thee, een kopje koffie en veel water en in de avond kan ik een wijntje zeker waarderen, maar ik sluit de avond altijd af met een lekker kopje thee.
Als rasechte koffie en thee leut kan de koffie en thee tag niet ontbreken, dus hier komt ie!

Met wie dronk jij je eerste kopje koffie? En je eerste kop thee? Hoe smaakte dat?

Mijn eerste kopje thee kan ik mij niet meer herinneren. Dat was toen ik nog als kind bij mijn moeder thuis woonde. Thee met veel suiker erin, jakkie, ik moet er nu niet meer aan denken, maar toen vond ik dat echt heerlijk. Mijn eerste koffietje vond ik echt vies en is alweer een paar jaar geleden. Ik vroeg mij altijd af hoe een drank die zo heerlijk kan ruiken, zo vreselijk bitter kan smaken. Maar tijdens mijn laatste zwangerschap ben ik het echt gaan waarderen. Wel met een beetje melk erin, dat dan weer wel.

Met wie drink jij graag een bakkie?


Met mijn lief, mijn meiden, mijn zus, mijn moeder, mijn vriendinnen en met collega`s en iedereen die ik nog vergeten ben te noemen.

Op welke momenten van de dag drink je koffie of thee?

In de ochtend is het een beetje een ritueeltje aan het worden om een lekker kopje koffie te drinken en verder gedurende de dag drink ik veel thee. Ook als ik dorst heb, maak ik graag een kopje thee klaar voor mijzelf. En als de meisjes uit school komen probeer ik altijd even een kopje thee te maken met wat lekkers erbij.

Wat is je favoriete koffie? En je favoriete thee?

Ik vind een koffietje met melk erg lekker. Ik ben nog niet echt thuis in welke soort mijn favoriet is. Maar van thee heb ik wel zo mijn voorkeuren. Losse thee vind ik lekker, maar is in het hectische gezinsleven niet altijd even praktisch. Ik vind op dit moment de thee erg lekker van Clipper en dan vooral het smaakje met Gember en Citroen. Meestal heeft groene thee de voorkeur merk ik.

Probeer je nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik probeer wel nieuwe smaakjes uit, voornamelijk van de thee. Koffie moet niet te bitter zijn, maar met melk is dat toch al een stuk minder. Mijn lief is vaak degene die de koffie inslaat en ik vaar blind op zijn voorkeur.

Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?


Ja, alleen willen mijn gasten de gewone thee met een fruitsmaakje. Laat ik die nu niet altijd in huis hebben. Haha, moeten ze  toch een aparte soort thee proberen.

Waar koop jij je koffie en thee?

Dat kan echt overal zijn. In de supermarkt of in een koffie- en theewinkeltje, maar ook via een webshop kan ik goed slagen.  

Hoe drink jij je standaard kopje koffie/thee?


Koffie met melk uit de Nespressomachine. En thee zonder iets erin. Alhoewel ik een lepeltje honing ook wel erg lekker vind.

Wat vind jij het lekkerst bij een bakkie?


Chocola, donkere chocola, zo puur mogelijk. Met een beetje een bitterzoet bite.

Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?


Ik denk voor nu dat het dan toch thee wordt, maar vraag het me over een jaartje nog maar eens, wie weet ben ik dan helemaal voor de koffie. Who knows!

En jij, ben je meer een koffie- of een thee typetje?

Deze tag is ook leuk om te lezen over slapen.


3 gedachten over “Koffie en Thee Tag | Persoonlijke vragenlijst”

Plaats een reactie