Je gezondheid verbeteren in Utrecht

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

verbeteren Gezondheid sportschool mamameteenblog.nlverbeteren Gezondheid sportschool mamameteenblog.nl

Woon je in fijne stad, bijvoorbeeld net als Utrecht. Een stad waar het altijd gezellig is en nooit stil. Waar je alle voorzieningen hebt, maar ook heel gemakkelijk de rust kunt opzoeken. Toch hebben mensen bijvoorbeeld in Utrecht, en dus ook jij, dezelfde problemen als elke andere Nederlander.

Denk bijvoorbeeld eens aan je gezondheid. Omdat je in een fijne stad woont, is die niet ineens beter dan die van iemand elders in Nederland. Nee, ook jij zult hiervoor moeten werken en dat is waar we vandaag een beginnetje mee gaan maken. Hoe we dit doen? Nou, wij schotelen informatie voor over hoe je bijvoorbeeld in een sportschool Utrecht kunt werken aan die gezondheid. Jij neemt al deze informatie tot je, sluit een abonnement af bij Basic-Fit die bij je in de buurt zit en brengt de kennis die je hier hebt opgedaan tot leven. 

Sportschool zoeken

De eerste logische stap is natuurlijk een sportschool zoeken. Gelukkig is het vandaag een mooie dag voor jou, want we hebben je al een tip gegeven in de inleiding van deze blog. Bij de Basic-Fit kun je tegen een aantrekkelijk prijsje een abonnement afsluiten en vervolgens zo vaak naar de sportschool gaan als je wil. Er heerst hier vaak een gemoedelijke sfeer en de apparatuur is er modern en goed onderhouden. Natuurlijk kun je een andere sportschool kiezen, kijk maar even wat er bij je past, dit was slechts een tip. 

Schema

Bij een sportschool kun je meestal een personal trainer inhuren. Hij of zij heeft veel verstand van voeding en natuurlijk van trainen. Hij of zij kan je dan inhuren om met je mee te trainen en je dingen te leren, maar ook om schema’s voor je te maken. Afhankelijk van je doelen, je persoonlijke leven en van de rest van de factoren (zoals je niveau, je gewicht, lengte, levensstijl, voorkeuren) wordt er dan een schema gemaakt. Dit schema kun je je strikt aan houden, maar het beste is om met je personal trainer een flexibel schema op te stellen. Tuurlijk moeten er wel doelen worden bereikt, maar er moet ruimte zijn. Als die ruimte er niet is, dan is het schema waarschijnlijk lastig vol te houden. 

Trainingen voor je gezondheid

Dan de trainingen; de basis van je progressie en van je schema natuurlijk. Het is de bedoeling dat je frequent gaat, eigenlijk op zijn minst ongeveer twee keer per week. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor een schema dat een beetje alles meepakt. Is er geen cardio op je schema neergezet? Dan is het wel aan te raden om dit te doen. Of je nu als doel hebt om gespierder te worden en aan te komen, of dat je slanker wil worden; cardio is niet onderhandelbaar. Dit komt omdat het goed is voor je algehele gezondheid. Bouw wel zowel de cardio als je krachttraining op, ga niet meteen vol aan de bak. Je moet je lichaam de tijd geven een beetje te wennen en ook om gewoon even goed door te hebben wat je zelf nu eigenlijk aan het doen bent en hoe bepaalde dingen moeten.

Je gezondheid verbeteren in Utrecht mamameteenblog.nl

Plaats een reactie