Een haard in je huis? Welke past het best bij jouw interieur?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

interieur haard mamameteenblog.nl

Schrik je je een hoedje van je gas- en energierekening? Dat is maar al te goed voor te stellen. Door alle ontwikkelingen in de wereld zijn de gas- en energieprijzen door het dak gegaan. Het uitzicht is bovendien niet al te positief, dus het is tijd om in actie te komen. Dat doe je onder meer door je woning op een andere manier te verwarmen, bijvoorbeeld met een haard.

Het is goed om te weten dat je hiervoor meerdere mogelijkheden hebt. Wat te denken van een Charlton & Jenrick houtkachel of een gave elektrische inbouw haard? Dit zijn slechts twee voorbeelden van haarden waarmee je je woning op een handige manier kunt verwarmen.

Waar ben je precies naar op zoek? Een electrische haard of houthaard?

Voordat je een nieuwe kachel aan kunt schaffen, moet je bepalen waar je naar op zoek bent. Waar wil je je nieuwe haard of houtkachel precies voor gebruiken? Welke eisen stel je aan je haard of houtkachel? En hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van een nieuwe kachel of haard? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Stijl van je interieur

Bij het uitkiezen van een geschikte haard moet je ook goed naar je interieur kijken. Heb je bijvoorbeeld voor een industriële stijl gekozen? Kies dan voor een haard in een industriële stijl. Verder is het aan te raden om naar de kleurstelling in je interieur te kijken. Je nieuwe haard moet qua kleur volledig passen bij je interieur.

Soort haard of kachel

Naar welk soort haard of kachel gaat je voorkeur uit? Dat is eigenlijk de belangrijkste vraag waarvoor je goed naar het antwoord op zoek moet gaan. Dit doe je door onder meer naar je interieur te kijken, maar ook naar je wensen.

Met een elektrische- of gashaard geniet je van een snelle verwarming. Een ruimte is binnen mum van tijd verwarmd, waardoor het gas- of energieverbruik relatief mee valt. Gezien de prijzen van gas en energie is dit mogelijk alsnog niet de juiste optie.

Een andere optie die je hebt, is een houtkachel. Met een houtkachel verwarm je op een handige en relatief goedkope manier je woning. Dit vraagt echter wel om iets meer handelingen. Bovendien heb je de keuze uit meerdere soorten kachels. Kijk alleen maar naar een Barbas houtkachel; bij dit merk kun je al uit meerdere kachels kiezen.

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een haard?


Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe haard of kachel? Het advies is om een zo’n ruim mogelijk budget op te stellen. Voor de beste haard of kachel moet je nu eenmaal iets meer geld betalen. Maar, daarvoor geniet je wel van een langere levensduur en hoger rendement!

Wil je sommige ruimtes niet continue verwarmen of maar een enkele korte duur? Denk dan ook eens aan een infrarood paneel.

Welke haard past het best bij jouw interieur mamameteenblog.nl

Plaats een reactie