Heb jij een hekel aan de sportschool? Er zijn alternatieven!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Zou je best wat meer willen bewegen, bijvoorbeeld om je conditie te verbeteren of omdat je een paar kilo kwijt wilt? Maar heb je echt een hekel aan de sportschool, en ben je bang dat je het al binnen een paar keer voor gezien houdt? Ga dan op zoek naar een alternatief dat beter bij je past. Die zijn er namelijk meer dan genoeg.

alternatieven sportschool mamameteenblog.nl

Wil jij je in het zweet werken, maar niet in de sportschool?

Welke manier van sporten bij je past, dat is heel persoonlijk. Er zijn mensen die er echt een kick van krijgen als zij zich compleet in het zweet kunnen werken. Steeds een stapje verder kunnen gaan, streng zijn voor zichzelf en pas tevreden zijn als ze echt flink moe zijn. Daarnaast heb je ook mensen die juist van de teamsporten zijn, en deels sporten omdat ze het wel gezellig vinden. Zij willen zich best inzetten en er zal ook gezweet worden, maar het sociale aspect is voor hen eigenlijk belangrijker dan de pure fysieke inspanning.

Er zijn ook mensen die eigenlijk niet echt van sporten houden. Die er niet blij van worden als ze compleet bezweet en met een rode kop in de sportschool staan. Die er geen plezier aan beleven als ze zichzelf afbeulen, en die ook niet per se het type zijn voor een teamsport. Gelukkig zijn er ook voor hen volop alternatieven, die soms nauwelijks als sport aan hoeven te voelen.

Wandelen is ook een sport

Wist je dat wandelen eigenlijk ook een sport is? Het voelt misschien niet zo, omdat je er niet snel compleet bezweet of buiten adem van zal raken, maar met wandelen bouw je wel degelijk een conditie op, en werk je goed aan je gezondheid. Afvallen met wandelen is zelfs ook mogelijk, zeker als je het structureel, meerdere keren per week doet en er een beetje een stevig tempo in houdt.

Ben je geen type voor de sportschool of voor een teamsport, dan kan wandelen voor jou een prima alternatief zijn. Het kan altijd en overal, zelfs even in de pauze van je werk, en is daardoor erg laagdrempelig. Bovendien kun je het vaak prima combineren met andere dingen die je op een dag moet doen. Je kunt bijvoorbeeld wandelend naar je werk gaan, of gelijk de hond even uitlaten. De kilo’s die je verliest door te wandelen kun je scharen onder de noemer gezond afvallen, omdat ze voortkomen uit meer beweging en op een rustige manier tot stand komen. Als je dagelijks je wandelingetje blijft maken is de kans groot dat je ze blijvend kwijt bent, en ongemerkt ook nog eens een prima conditie opbouwt.

alternatieven voor de sportschool Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie