Een prullenbak die je keuken mooier maakt: hij bestaat

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 15 mei 2024 by Barbara

Als je denkt aan je ideale keuken, dan zie je waarschijnlijk als eerste de kastjes. Lekker ruim, met volop plek voor alles wat je erin kwijt wilt. Je ziet een mooi werkblad, met een goede kookplaat. Je hebt waarschijnlijk wel een idee over het soort kraan dat je er graag in zou willen hebben, misschien wel zo eentje die ook kokend water kan geven, en ook over de oven en de afzuigkap heb je vast nagedacht. De verlichting, ook niet onbelangrijk, de vloer en alle apparatuur die je graag in zou willen bouwen, of los zou willen plaatsen. Maar … heb je ook nagedacht over een prullenbak? Waarschijnlijk niet. Want laten we eerlijk zijn, dat is niet het onderdeel van een keuken waar een mens zich het meest op zal verheugen. Toch is het wel een onderdeel waar je echt niet zonder kan, dus dan kun je er maar beter het beste van maken!

Prullenbak keuken mamameteenblog.nl (1)

Je hebt een prullenbak nu eenmaal nodig

Hoe je het ook wendt of keert, je kunt in een keuken eigenlijk niet zonder een prullenbak. Bij het bereiden van eten komt nu eenmaal afval kijken, of het nu gaat om verpakkingsmateriaal of restjes. Daarmee wil je niet iedere keer naar je container hoeven lopen, en dus heb je een vuilnisbak nodig die lekker in de buurt staat.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een exemplaar waarin je je afval gescheiden kunt weggooien. Zeker twee compartimenten heb je, afhankelijk van hoe het afval bij jou in de gemeente wordt opgehaald, wel nodig. Eentje voor groen afval, en eentje voor restafval of verpakkingsmateriaal. Extra opties zijn natuurlijk altijd mogelijk, maar nemen ook weer extra ruimte in beslag. Denk daar dus goed over na voor je er eentje aanschaft.

Wegwerken of kiezen voor een blikvanger?

Omdat prullenbakken niet per se allemaal even mooi zijn, kiezen verschillende mensen ervoor om hem weg te werken in een van de keukenkastjes. Een prima oplossing, maar alleen als je dan nog steeds voldoende kastruimte over hebt. Een kastje opofferen voor een prullenbak als je er toch al minder hebt dan je eigenlijk zou willen, dat is niet echt een optie.

Gelukkig zijn er ook prachtige vuilnisbakken te koop die je met alle liefde vol in het zicht neer wilt zetten. Een goede zwarte abcd

, die perfect past bij je keuken, daar word ik blij van. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een mooie EKO-prullenbak. Deze kan, zeker als hij bij de stijl van je keuken past, een heuse blikvanger zijn, in plaats van een lelijk ding dat je nu eenmaal ook een plekje moet geven. En zo is er volop keuze, voor ieder soort keuken, voor ieder soort smaak. Prullenbakken die je keuken mooier maken: ze bestaan echt!

Een prullenbak die je keuken mooier maakt Mamammeteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie