Bespaar Continu NL
Interieur Persoonlijk Shopping

Een nieuwe keuken om over te dromen.

23 december 2016

Het is weer die tijd van het jaar, met de donkere dagen en het uitgebreid kokkerellen. Heerlijk! Zoals ik jullie wel eens eerder heb verteld, hebben wij in 2010 een ander huis, een opknappertje, gekocht. (voor een paar foto’s kun je hier terecht) Een groot jaren 30 huis, voor mij dan, met twee verdiepingen. We zijn gekomen vanaf een parterre woning twee straten hier vandaan, een schattig huisje met een woonkamer en 2 slaapkamertjes.  Na de verbouwing op zolder van ons huidige huis hebben we  nu 5 kamers exclusief de woonkamer, een zee aan ruimte, wat ook heel fijn is met drie kinderen. Behalve de keuken, die is echt zo klein, het lijkt wel hoe groter het huis in deze buurt, hoe kleiner de keukens lijken te worden. En dat vind ik stiekem niet altijd leuk. Niet dat je minder lekker kookt in een kleine keuken, of dat mijn keuken niet goed genoeg is. Nee, dat bedoel ik niet. Maar soms  fantaseer ik over een nieuwe keuken in mijn dromen.

een nieuwe keuken mamameteenblog

Wat voor keuken heb ik nu

De situatie nu, behalve dat mijn keuken behalve best mooi en functioneel is, is dat de keuken ook steeds meer een sociale functie heeft. Want buiten het drie maal daags maaltijden bereiden, al dan niet voor 2 tot 5 personen, is het ook steeds meer een ontmoetingspunt voor iedereen, het bij elkaar komen voor een bakkie thee of koffie, of een beetje limonade en iets lekkers natuurlijk.

Daarnaast houd ik van koken en bakken, dus mijn dagelijks uurtjes in de keuken lopen best wel een beetje op. En wat een bende kan ik daar maken in die keuken. Haha, echt elke dag weer op die paar vierkante meters is er een berg rotzooi om op te ruimen. Soms ervaar ik het toch wel een beetje als krap in de keuken en ja, dan begint het dromen…over een nieuwe keuken. Wany zou het niet leuk zijn als…

Welke noodzaak is er voor een nieuwe keuken?

Heel eerlijk, op dit moment is er geen direkte noodzaak om te gaan verbouwen of verhuizen, maar a girl can dream anyways? En het mooie van dromen, er zijn geen grenzen voor de perfecte keuken. Zowel Financieel niet, als qua mogelijkheden. En wat zijn er een hoop mogelijkheden.

Dus wat wat zou ik willen?

 • Veel licht en wit en een raam bij het aanrecht, het liefst bij de wastafel.
 • Een grote eettafel in mijn keuken
 • Clean en Knus
 • Een dik, houten aanrecht.
 • Een wand met al die mooie keukenapparatuur erin, zoals een oven en koelkast
 • Een kookeiland met daaraan vast een groot gasfornuis, een 5 of 6 pitter.
 • Een openhaard
 • Een cooker en een afwasmachine
 • Een mooie tegelvloer, die niet zoveel onderhoud vergt.

 

En wat wil ik niet

 • Geen bovenkastjes meer, ik ben niet zo groot, zeg maar kort, en ik heb altijd een krukje nodig voor de bovenkastjes.
 • En ik wil geen open kastjes of kastjes met glas, alles moet weggewerkt zijn achter dichte deurtjes.

Al die wensen passen allemaal niet in mijn keuken, daar moet een aanbouw voor komen of een ander huis. En dat zit zoals gezegd niet in de planning.

Welke stijl kies ik nu voor een keuken?

Voor het uitkiezen (of dromen over) van een nieuwe keuken is het ook superhandig om te weten welke stijl bij je past. Wil je dit zelf ook weten, op deze site vind je lekker veel inspiratie! Zoals ik al eerder heb aangegegven houd ik van een opgeruimde stijl, het zogenaamde clean, dus niet te veel frutsels. Is dit ooit haalbaar in een huis met 3 kinderen? Maar goed, het moet ook wel een knusse keuken zijn. En dan bedoel ik meer dat de materialen die je voor een keuken kunt gebruiken, warm zijn, zoals hout. Ik denk dat je de stijl die ik zou kiezen kunt omschrijven als landelijk en clean.

Voor nu

Op zich kan ik nu best wel wat dingen aanpassen, zoals zorgen dat veel rommeltjes verdwijnen of achter deurtjes komen te liggen. En veel witter dan nu kan mijn keuken niet worden, dus dat punt kan ik ook afstrepen. Mijn aanrechtblad is nu een steensoort, welke echt heel mooi is, maar wel onderhoud nodig heeft. Die grote tafel is er nu ook, maar zoals je zult begrijpen staat hij niet in mijn keuken. Maar wel heel dichtbij :). Al met al, voor nu, het is goed zo.

Ben jij al toe aan een nieuwe keuken?

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pim 23 maart 2017 at 10:19

  Altijd leuk om te fantaseren over een nieuwe keuken. Denk ook bij het verbouwen van de keuken aan het feit dat er veel afval vrij komt. We hebben hier tips voor het huren van een container als u uw oude keuken gaat slopen.

 • Reply Vlijtig Liesje 23 december 2016 at 13:52

  Onze keuken is wel prima. Hij is ook niet zo groot, maar ik ben een weinig creatieve kok dus ik kan me er goed mee redden.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Galajurk ad 15,- : )My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  review lego duplo grote bouwplaats mamameteenblog
  Review LEGO® DUPLO® Grote Bouwplaats

  Vandaag in de Review: de LEGO® DUPLO® Grote Bouwplaats, een bouwpakket van Lego met 67 onderdelen en 3 figuurtjes voor kinderen...

  Sluiten