Bespaar Continu NL

3 tips voor het inrichten van je nieuwe keuken

13 maart 2018

Of je nu een compleet driegangen diner bereid voor je gezin of een snel tussendoortje voor de kids. De keuken is een ruimte die je regelmatig gebruikt. Als je toe bent aan een nieuwe keuken, is het dan ook belangrijk dat je deze goed inricht. Lees in dit artikel 3 tips die je hierbij helpen.3 tips voor het inrichten nieuwe keuken mamameteenblog.nl

Tip 1: Zorg voor een vrije toegang naar je keukendriehoek

De keukendriehoek is het gedeelte tussen het fornuis, de koelkast en de gootsteen. In de keukendriehoek ben je het meest actief. Plan daarom zorgvuldig de inrichting van dit gedeelte van de keuken. Een vrije toegang is hierbij noodzakelijk. Zorg ervoor dat de afstand tussen deze drie plekken in je keuken tussen de 3 en 7 meter ligt. Deze ruimte heb je zeker nodig in een groot gezin. Wanneer de afstand kleiner is loop je jezelf of anderen in de weg. Bij een te grote afstand is het koken een vermoeiende taak. Vraag een keukenspecialist om hulp bij het praktisch indelen van je keuken, zij beschikken over veel ervaring.

Tip 2: Verspil geen opslagruimte in je nieuwe keuken

In de keuken staan veel apparaten die een hoop ruimte in beslag nemen. Kies bij het plannen van je nieuwe keuken voor diepere keukenkastjes, zodat je een aantal van deze apparaten uit het zicht bewaart. Vaak heb je een hoek in je keuken die je niet gebruikt, omdat dit onhandig is.

Kies voor een kastje met een draaiplateau in deze hoek, zodat je de achterste hoek van het kastje gebruikt. Sla dingen die je niet dagelijks nodig hebt op in de kast onder bijvoorbeeld je trap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voedsel dat je niet in de koelkast bewaart. Zo houd je ruimte over voor belangrijke dingen die je dagelijks nodig hebt.

Tip 3: Kies goede verlichting voor je nieuwe keuken

Niets is vervelender dan uren in de keuken staan voor een maaltijd die uiteindelijk mislukt. Dit ligt niet altijd aan je kookkunsten, maar heeft soms te maken met een slechte verlichting in de keuken. In de keuken heb je drie soorten licht nodig, namelijk:

  1. Algemene verlichting zoals je dit in iedere ruimte nodig hebt.
  2. Taakverlichting wanneer je gaat koken en extra licht nodig hebt. Dit doe je door spotjes boven de werkgebieden te hangen.
  3. Accentverlichting voor in de keukenkastjes. Zo heb je een goed overzicht van je voorraad of servies.

lees ook: 

Een nieuwe keuken om over te dromen

Ben ik een keukenprinses TAG

Tips om energie te besparen in je huishouden

Deze 3 tips zullen je zeker helpen bij het inrichten van jouw keuken.

Heb je zelf nog leuke tips voor een nieuwe keuken?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Familreis Suriname Mamameteenblog.nl
Familiereizen: 3 maanden met ons gezin naar Suriname

Al maanden ben ik aan het brainstormen over deze post en de afgelopen weken ben ik al verschillende keren begonnen...

Sluiten