3 tips voor het inrichten van je nieuwe keuken

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 december 2021 by Barbara

een nieuwe keuken mamameteenblog.nl

Of je nu een compleet driegangendiner bereid voor je gezin of een snel tussendoortje voor de kids. De keuken is een ruimte die je regelmatig gebruikt. Als je toe bent aan een nieuwe inrichting, is het belangrijk dat je de tips leest in dit artikel, die zullen je zeker helpen.

Tip 1: Zorg voor een vrije toegang naar je keukendriehoek

De keukendriehoek is het gedeelte tussen het fornuis, de koelkast en de gootsteen. In de driehoek ben je het meest actief. Plan daarom nauwkeurig de inrichting van dit gedeelte van de keuken. Een vrije toegang is hierbij nodig. Zorg ervoor dat de afstand tussen deze drie plekken in je keuken tussen de 3 en 7 meter ligt. Deze ruimte heb je zeker nodig in een groot gezin. Wanneer de afstand kleiner is loop je jezelf of anderen in de weg. Bij een te grote afstand is het koken een vermoeiende taak. Vraag een keukenspecialist om hulp bij het praktisch indelen van je keuken, zij beschikken over veel ervaring.

Tip 2: Verspil geen opslagruimte

In deze ruimte staan veel apparaten die een hoop ruimte in beslag nemen. Kies bij het plannen van je keuken voor diepere keukenkastjes, zodat je enkele van deze apparaten uit het zicht bewaart. Vaak heb je een hoek  die je niet gebruikt, omdat dit onhandig is.

Kies voor een kastje met een draaiplateau in deze hoek, zodat je de achterste hoek van het kastje gebruikt. Sla dingen die je niet dagelijks nodig hebt op in de kast onder bijvoorbeeld je trap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voedsel dat je niet in de koelkast bewaart. Zo houd je ruimte over voor belangrijke dingen die je dagelijks nodig hebt.

Tip 3: Kies goede verlichting voor je keuken

Niets is vervelender dan uren in de keuken staan voor een maaltijd die uiteindelijk mislukt. Dit ligt niet altijd aan je kookkunsten, maar kan te maken hebben met een slechte verlichting. In de keuken heb je drie soorten licht nodig, namelijk:

  1. Algemene verlichting zoals je dit in iedere ruimte nodig hebt.
  2. Taakverlichting wanneer je gaat koken en extra licht nodig hebt. Dit doe je door spotjes boven de werkgebieden te hangen.
  3. Accentverlichting voor in de kastjes. Zo heb je een goed overzicht van je voorraad of servies.

Oriënteer je ook eens bij een webwinkel in keuken apparatuur, accessoires etc., hier kun je ook veel mooie onderdelen en ideeën vinden.

Deze 3 tips zullen je zeker helpen bij het inrichten van jouw keuken.

3 tips voor het inrichten nieuwe keuken mamameteenblog.nl

Heb je zelf nog leuke tips voor een mooie keuken?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie