Kinderkamer opknappen? Zo krijg je het voor elkaar!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Kinderen groeien enorm snel en dat betekent dat ook de kinderkamer zo nu en dan wel eens een upgrade moet krijgen. Echter kan het opknappen van de kinderkamer nog best een flinke klus zijn, dus het is goed om jezelf hierop voor te bereiden. Hoe je de kinderkamer het beste kunt opknappen? Wij zetten een aantal handige stappen voor je op een rij in dit artikel, dus lees vooral verder!

Kinderkamer opknappen mamameteenblog.nl


Inspiratie opdoen voor de kinderkamer

Voordat je kunt beginnen met het opknappen van de kinderkamer, is het natuurlijk belangrijk dat je inspiratie opdoet. Begin eens met het kijken op internet, hier is heel veel te vinden. Hiervoor kan het platform Pinterest vooral goed van pas komen. Door op zoek te gaan naar voorbeelden van slaapkamers voor jongens of meisjes, kun je een beter idee krijgen van wat je graag wil en wat niet.

Bespreek het met je kind

Is jouw kind oud genoeg om zelf te bepalen wat hij/zij graag wil hebben in de kamer? Dan kan het een goed idee zijn om een aantal dingen te bespreken met je kind. Van bepaalde kleuren in de kamer tot het behang of het soort bed: het is handig om dit allemaal met elkaar te bespreken. Zo voorkom je dat je kind achteraf niet blij is met de kinderkamer, wat natuurlijk enorm jammer zou zijn. Heb je alles besproken? Dan kan je bepalen wat er allemaal nieuw gekocht moet worden en wat er eventueel in de kamer kan blijven.

Naar de winkel

Zijn jij en je kind eruit wat voor kleuren je wilt laten terugkomen in de kinderkamer? Dan is het hoog tijd om hier achteraan te gaan. Ga eens naar een geschikte winkel om op zoek te gaan naar de juiste kleur verf of een mooi soort behang. Het is goed om je kind mee te nemen naar de winkel, omdat hij/zij hier nog definitief kan kiezen wat hij/zij graag zou willen zien in de kinderkamer.

Aan de slag

Is de kleur verf of het behang uitgezocht? Tijd om aan de slag te gaan. Eerst is het natuurlijk belangrijk dat de oude verf of het oude behang verwijderd wordt. Ga hiermee dus aan de slag en doe dit nauwkeurig. Ben je hier klaar mee? Dan kan het echt gaan beginnen. Verven of behangen maar! Als je nog op zoek bent naar het juiste gereedschap om de kinderkamer op te knappen, is het een aanrader om eens te kijken bij Mastertools.

Meubels uitzoeken voor de kamer van je kind

Als je de muren geverfd hebt of er nieuw behang hebt opgedaan, is het tijd voor de volgende stap: het uitzoeken van de meubels. Wat kan er allemaal nog in de kamer blijven staan en wat moet er nieuw gekocht worden? Maak hier een lijstje van, zodat het overzichtelijk blijft.

Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt, kun je op zoek gaan naar mooie meubels. Of je nu op zoek bent naar een nieuw bed, bijzettafeltje of kast: kies iets wat goed in de kinderkamer past. Zodra je de meubels gekocht hebt is het tijd om deze op de juiste manier in de kinderkamer te plaatsen. Probeer de meubels zo te plaatsen dat je nog genoeg ruimte overhoudt in de kamer.

Slaapkameraccessoires toevoegen

Een kinderkamer is natuurlijk niet compleet zonder wat leuke accessoires. Tijd om hiernaar op zoek te gaan dus! Slaapkameraccessoires voor in de kinderkamer zijn er in allerlei verschillende soorten, dus je hebt hier genoeg keuze in. Denk aan bijvoorbeeld leuke schilderijtjes, boekenplank, muurstickers, een vloerkleed, kussentjes, planten en ga zo maar door. Kies samen met je kind wat leuke accessoires uit, zodat de kinderkamer helemaal afgemaakt kan worden.

Als jij van plan bent om binnenkort de kinderkamer op te knappen, kun je deze tips zeker in gedachten houden. Hiermee kun je namelijk al een heel eind komen!

kinderkamer opknappen zo krijg je het voor elkaar Mamammeteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie