Hoe maak ik er een echte jongenskamer van?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 30 april 2023 by Barbara

Met een grote glimlach kijkt hij me aan. Ja, dit is jouw nieuwe kamer. Helemaal van jou. Met een grijns van oor tot oor rent ie door zijn kamer heen. ‘Joehoe!’, roept ie hard en springt op zijn bed. Ondertussen is dit alweer een jaar geleden. Daarvoor sliep hij een etage lager vlak bij onze slaapkamer, in een kleiner zijkamertje, zo hoefde ik ’s nachts niet ver als hij wakker werd in de nacht. Voor een baby en peuter/ kleuter werkte dat prima wat betreft de ruimte. Maar nu werd het tijd dat hij een echte jongenskamer ging krijgen. Waar ook heerlijk al zijn speelgoed kan worden opgeborgen en waar de sfeer prettig voelt om te spelen.

hoe richt je een echte jongenskamer in mamameteenblog.nl

Met de gedachte dat we elk moment kunnen vertrekken naar Suriname heb ik zijn jongenskamer voornamelijk praktisch ingericht. Wel zo handig als we straks alles inpakken en vertrekken. Maar nu een jaar verder en met een minder duidelijke lijn aan de horizon wat betreft ons vertrek (lees we wachten de ontwikkelingen Covid even af) begint het wel te kriebelen om er iets meer een echte jongens kamer van te maken. En ik merk dat hij daar ook echt behoefte aan heeft.

Maar ja, hoe doe je dat? Want na twee meiden een jongenskamer inrichten is wel andere koek heb ik ontdekt. Zijn stijl is anders, meer stoer en sportief. Daar waar de meiden aan een kast met speelgoed genoeg hadden en dit ook altijd weer netjes in de kast terug zetten, vult hij de kamer met al zijn eigendommen. Gelijkmatig verspreid zullen we maar zeggen. Grappige gedachte, nogal rommelige eindresultaat.

Dus dat is een punt wat ik wil aanpakken. Wel lekker kunnen spelen, maar daarnaast ook een plek waar hij zijn rust kan vinden. Verder moet hij ergens zijn energie in kwijt, wil hij graag tenten bouwen in zijn kamer, heeft massa’s lego en knuffels verspreid en stapels boeken die hij niet leest.

Met wat inspiratie van Pinterest heb ik wat ideetjes om zijn kamer meer eigen te maken.

De wanden in een stoere jongenskamer

Ten eerste de kleur. Tot nu toe heb ik zijn kamer voornamelijk wit gelaten. Dit was makkelijk voor de verhuur straks als we weg gaan, maar is niet echt gezellig. Ik kan natuurlijk ook prima een neutrale en toch gezellige kleur toe voegen in zijn kamer. Dan denk ik aan een grijstint of een groentint. Ik heb al een beetje inspiratie opgedaan op de site van Flexa.

Ook een gaaf behang mag niet ontbreken, dat kan meteen de hele kamer een bepaalde sfeer geven. Hierin dacht ik aan een jungle behang of iets dergelijks, maar ik ga nog even lekker neuzen bij Photowall.nl, zij hebben wel lekker veel keus en ook originele ideeën. Zoals de Jungle Jive of de Tropical Charcoal, met vogels.

De meubels in zijn kinderkamer

Zijn kledingkast wil ik niet veranderen en ook zijn bed en nachtkastje niet. Dus dat is een beetje als het geraamte van zijn kamer. Maar misschien is het wel leuk om zijn bergruimte op een wat stoerdere manier te creëren. Ne heb ik drie kisten die verrijdbaar zijn op wieltjes. Op zich supergaaf, maar ik ben wel zoekende hoe hij dit op een betere manier kan gebruiken. Nu zijn het meer stortbakken van speelgoed en los speelgoed. En als hij dan iets zoekt is het echt graaien. Dus daar denk ik nog over na en wil ik nog inspiratie voor opdoen bij de IKEA wanneer we er zonder afspraak kunnen shoppen.

Ik heb nog wel een vloerkleed/ speelkleed liggen, maar die werkt eigenlijk niet zo. Hij haalt hem zelf ook vaak weg om te spelen op de grond. Misschien beter om die een tijdje weg te halen en te zien wat er dan gebeurt. Hetzelfde geldt voor zijn speeltent. Dit is een iglo tent die je makkelijk kan inklappen. Ideaal zou je denken, maar op de 1 of andere manier is zelf een tent bouwen van kussens veel leuker. ‘Het bouwen van’ is veel leuker dan ‘het spelen met’ bij hem. Dus de iglo tent gaat ook voorlopig zijn kamer uit.

Bergruimte en accessoires voor de jongenskamer

Verder heb ik zijn wobbelboard altijd onder zijn bed staan. Deze wil ik een vaste plek geven, zodat hij sneller en makkelijker er op gaat spelen. En zelf vroeg hij of jij ook een mooie plant in zijn kamer mag hebben staan. Dus daar ga ik ook naar kijken. Ik dacht aan spathiphyllum. Die plant heb ik in mijn woonkamer staan en is volgens mij wel geschikt voor een kinderkamer.

Ook zat ik te denken aan een plek waar eventueel wat speelgoed uitgestald kan staan, zoals bijvoorbeeld een leuk lego-vliegtuig of iets dergelijks. Of een wat knuffels en een fotolijstje. Misschien op een plank of iets dergelijks.

De ruimte om te spelen blijft zo hetzelfde, maar hopelijk is het straks wel echt meer zijn eigen kamer, waar hij graag is en speelt.

Hebben jullie nog goede tips voor mij?


Plaats een reactie