Vegan recept: Pasta met romige Heks’nkaas en truffelolie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Recept met Heks'nkaas mamameteenblog.nl

In onze reis om meer plant based te eten, kreeg ik vorige maand een leuk promotiepakket van Heks’nkaas. Ze hebben nu van deze lekkere kaas ook een vegan versie. Echt heerlijk als dip bij een of op een lekker stokbroodje. Maar het is ook een fijne vervanger voor boursin of kookroom.
Het was meteen een mooie gelegenheid om eens wat te proberen in een recept. Dat vind ik namelijk echt heerlijk! Net als bijvoorbeeld met het Indische recept voor vegan roti kukus. Ik blijf net zo lang experimenteren tot ik het lekkerste recept heb ontdekt!

En ook dit keer heb ik geëxperimenteerd. Heel veel lekkers kwam voorbij, maar 1 recept was anders en sprong er ver boven uit. Deze mocht ik al snel nog een keer maken. Bij deze deel ik deze dan ook graag met jullie.

Benodigdheden voor de pasta met Heks’nkaas

  • 300 gram pasta, mijn voorkeur gaat uit naar de verse, spiraalvormige pasta, maar elke pasta voldoet.
  • een rode ui
  • geperste knoflookteen
  • een grote tomaat
  • een halve courgette in blokjes
  • een volle hand spinazie of rucola
  • 1 eetlepel Heks’nkaas
  • peper/ zout
  • olijfolie
  • een scheutje truffelolie
  • eventueel wat geroosterde pijnboompitjes of croutons als lekkere bite erbij
  • en eventueel wat gistvlokken

Note: Gistvlokken zijn onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn, net als de vegan Heksnkaas.

Heks'nkaas recept mamameteenblog.nl

Bereidingswijze van de pasta

  • Kook de pasta gaar (zie voor de bereidingswijze de verpakking van de pasta)
  • Bak de fijn geperste knoflook, ui, tomaat, blokjes courgette in een scheut olijfolie tot alles zacht en glazig is.
  • Voeg de pasta toe en roer dit goed om met de groenten.
  • Voeg daarna de peper, zout, scheutje olijfolie en de Heks’nkaas toe.
  • Als laatste vlak voor het opscheppen kun je de rucola en de truffelolie toevoegen. En als extra bite de croutons of pijnboompitjes.
  • Ook heb ik nog met gistvlokken (de vegans begrijpen wat ik bedoel) een beetje extra kaassmaak toegevoegd, zoals je op de foto zie, maar dit is helemaal niet nodig. Was weer 1 van mijn experimentjes 🙂

Heerlijk om te eten met een stokbroodje. Ook lekker om koud te eten of als bijgerecht bij een barbecue.

Vegan heksnkaas pastarecept Mamameteenblog.nl (1)


Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

error: Content is protected !!

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.