3 leuke manieren om de muren van de kinderkamer aan te kleden

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 12 mei 2023 by Barbara

kinderkamer muur mamameteenblog.nl

Het aankleden van de kinderkamer kan heel lastig zijn. Waarschijnlijk wil je de basis niet te druk maken, maar tegelijkertijd wil je het een fijne omgeving voor je kindje maken. Daarnaast moet het ook een ruimte zijn waar hij of zij kan opgroeien, zonder dat de muren om het jaar veranderd moeten worden. Je kunt de volgende drie ideeën leuk combineren, zodat je nog jaren vooruit kunt met deze kinderkamer.

Een basiskleur muurverf

Rust in de kinderkamer is belangrijk. Als je kinderen constant worden drukte om zich heen hebben, krijgen ze geen tijd om te ontspannen. Start dus met een basiskleur muurverf. Kies vooral een kleur die jou en je kindje blij maakt, dus bijvoorbeeld geel of oranje. Wil je niet direct te fel gaan, dan kun je ook voor een pastelvariant gaan. Dit is wat gematigder, maar alsnog kleurrijk en vrolijk.

Voor wat creativiteit

Een kind moet kind kunnen zijn. Dat wil zeggen, ga de kinderkamer niet minimalistisch indelen met witte muren en een ‘clean’ uiterlijk. Voor kinderen is dit ontzettend oninspirerend en hier kunnen ze hun creativiteit niet ontwikkelen. In plaats van het minimalistische wit, wat dacht je van een krijtmuur? Hier kunnen ze lekker hun gang gaan op het krijtverf wat vies mag worden, want je kunt het gemakkelijk weer verwijderen. Stimuleer ze vooral om lekker van alles te tekenen wat in hen opkomt en geef ze verschillende kleuren om dit te doen. Niet alleen goed voor de ontwikkeling, maar ook nog eens heel erg leuk!

Een stuk speels behang in de kinderkamer

Na een basiskleur en een stuk krijtmuur kun je nog wel wat speels behang gebruiken. Dit kun je zo gek maken als je wilt, zolang je er maar niet de hele kamer mee volhangt. Denk bijvoorbeeld aan een leuk behang met vormpjes, zoals sterren of maantjes, of aan een behang in een thema. Een junglethema of ruimtethema doet het altijd wel goed bij veel kinderen en daarnaast is het ook nog eens leerzaam. Als je hier een klein deel van de kamer mee behangt zal het de ruimte niet overheersen en te druk ogen. Probeer dit print te matchen qua kleur met je basiskleur muurverf om een mooi geheel te krijgen.

3 leuke manieren om de muren van de kinderkamer aan te kleden Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie