Tips kindvriendelijke badkamer mamameteenblog.nl

Tips voor de ideale kindvriendelijke badkamer

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een nieuw huis betekent in veel gevallen ook een nieuwe badkamer. En mocht je dan met gezinsuitbreiding in je hoofd zitten of heb je al wat kroost om je heen dat zo af to gebadderd moet worden, dan is het wel fijn om wat tips tot je beschikking te hebben voor het inrichten van kindvriendelijke badkamer.Tenslotte zullen jij en je kostbare kroost er heel wat uurtjes in doorbrengen. Er zullen kranen lopen, kastjes open en dicht gedaan worden en alles zal wel een keer of wat natgespetterd worden. Het is fijn als je badkamer dan ook een beetje bestendig is tegen zoveel natuurgeweld.

Tips badkamer kindvriendelijk mamameteenblog.nl

Tips voor de ideale kindvriendelijke badkamer

Hier volgen een aantal tips om je kindvriendelijke badkamer zo veilig mogelijk in te richten, zodat je met een gerust hart je kinderen in de badkamer kan laten. Meestal dan 🙂

 1. Kies voor een thermostatische kraan. Zo wordt het water niet warmer dan 38° en kan zoon- of dochterlief zich niet verbranden. Echt ideaal! Geen brandblaren meer, of iets minder erg, het water is te warm of te koud!
 2. Zorg dat je kinderen overal goed bijkunnen. Met een opstapje kunnen ze alles zelf doen en voorkom je dat ze ergens op klauteren. Zelf gebruiken wij het krukje van de Ikea, ideaal als opstapje maar ook als zitje als je even bij het bad moet zitten. Je kunt ook kiezen voor een plastic krukje zodat je deze ook in de de douche kan zetten als je kind zittend wil douchen. Yep, die kinderen bestaan ook.
 3. Kies voor een badkamer meubel met afgeronde hoeken. Zo voorkom je blauwe plekken en bulten. En vergeet dan ook niet de lakens en de handvaten van je badkamermeubel te checken. Echt, daar zitten de scherpste randen en hoekjes. I know.
 4. Met een dubbele wastafel voorkom je geduw en getrek. Dit is echt een gouden tip! Minder ruzie, maar denk niet dat je sneller klaar bent.
 5. Ook de materiaalkeuze is belangrijk. Kies daarom voor duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan en krasvast is. Tegenwoordig zijn er heel wat betaalbare opties in duurzame materialen.
 6. Koop een leuke (plastic)mand waar al het badpeelgoed in kan. Je hebt tegenwoordig ook een soort speelgoedmanden in de vorm van een kikker die je met zuignappen kunt vastplakken aan de tegelwand of douchewand. Zo kunnen ze makkelijk uitlekken en ziet er meteen wat opgeruimder uit.
 7. Een inloopdouche is perfect voor kleinere kinderen, zo kunnen ze niet struikelen over de rand. Als je badkamer groot genoeg is, kun je kiezen voor een dubbele douche. Ideaal tijdens het spitsuur.
 8. En natuurlijk denk je aan een bad met kinderen, maar heb je ook wel eens aan een bad met een lage instap gedacht? Deze zorgt ervoor dat je kids niet uitglijden. Scheelt je weer een ritje naar de EHBO.
 9. Gebruik een badwand in plaats van een douchegordijn. Dat voorkomt een natte vloer. En toch een hoop gespetter als je kleine spruit in bad zit? Kies dan voor een kurkvloer of tegels met antislip. Zo voorkom je pijnlijke valpartijen en voor een mooie Designradiator om de badhandoeken lekker aan op te warmen.
 10. Gevaarlijke producten zoals medicijnen en schoonmaakproducten berg je niet op in de badkamer of zet je hoog weg achter een afgesloten deur. En elektronische toestellen zoals een haardroger of een stijltang hou je beter uit handbereik van kinderen, en berg je beter op buiten de badkamer.

Schoonhouden van de kindvriendelijke badkamer

Behalve dat ik het prettig vind dat mijn badkamer veilig is voor de kinderen, houd ik ook van een schone badkamer. Wanneer mijn kroost in bad zit, gebruik ik de tijd vaak om even wat op te ruimen of schoon te maken in de badkamer. Zoals de tegels in de douche of een rommellaatje (yep, die heb ik ook in de badkamer). Ook een wasje is er altijd te doen, dus dat pak ik er meestal meteen bij. Zo combineer ik het nuttige met het aangename en heb ik aan het eind van de dag, toch net iets meer gedaan dan gedacht en houd ik de badkamer beter bij.

Kids blij en Mama blij!

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com by Micheal Pettigrew

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “Tips voor de ideale kindvriendelijke badkamer”

  • Hallo Caro, bedankt voor het compliment. Maar zoals je onderaan dit artikel ziet gebruik ik ook shutterstock foto’s. Dit ivm de privacy van mijn kids. Maar ik maak ook veel zelf foto’s. Ik gebruik geen filter en de camera is een Sony alpha 77. Geen filter. Wel zorg ik meestal voor goed natuurlijk licht. Suc6.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Lichte lekker recepten lente mamamameteenblog.nl
3 x lekkere lichte lenterecepten

De zon gaat weer schijnen en de temperatuur loopt weer op! Lente! De lente is het ideale seizoen voor lekkere,...

Sluiten