Tips voor de ideale kindvriendelijke badkamer

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 2 mei 2022 by Barbara

Een nieuw huis betekent in veel gevallen ook een nieuwe badkamer. En mocht je dan met gezinsuitbreiding in je hoofd zitten of je hebt al wat kroost om je heen dat zo af en toe gebadderd moet worden, dan is het wel fijn om wat tips tot je beschikking te hebben voor het inrichten van kindvriendelijke badkamer. Tenslotte zullen jij en je kostbare kroost er heel wat uurtjes in doorbrengen. Er zullen kranen lopen, kastjes open en dicht gedaan worden en alles zal wel een keer of wat natgespetterd worden. Het is fijn als je badkamer dan ook een beetje bestendig is tegen zoveel natuurgeweld.

Tips badkamer kindvriendelijk mamameteenblog.nl

Tips voor de ideale badkamer

Hier volgen enkele tips om je kindvriendelijke of duurzame badkamer zo veilig mogelijk in te richten, zodat je met een gerust hart je kinderen in de badkamer kan laten. Meestal dan 🙂

 1. Kies voor een thermostatische kraan. Zo wordt het water niet warmer dan 38° en kan zoon- of dochterlief zich niet verbranden. Echt ideaal! Geen brandblaren meer, of iets minder erg, het water is te warm of te koud!
 2. Zorg dat je kinderen overal goed bij kunnen. Met een opstapje kunnen ze alles zelf doen en voorkom je dat ze ergens op klauteren. Zelf gebruiken wij het krukje van de IKEA Badkamermeubels & accessoires, ideaal als opstapje, maar ook als zitje als je even bij het bad moet zitten. Je kunt ook kiezen voor een plastic krukje zodat je deze ook in de douche kan zetten als je kind zittend wil douchen. Yep, die kinderen bestaan ook.
 3. Kies voor een badkamer meubel met ronde hoeken. Zo voorkom je blauwe plekken en bulten. En vergeet dan ook niet de lakens en de handvaten van je badkamermeubel te checken. Echt, daar zitten de scherpste randen en hoekjes.
 4. Met een dubbele wastafel voorkom je geduw en getrek. Dit is echt een gouden tip! Minder ruzie, maar denk niet dat je sneller klaar bent.
 5. Ook de materiaalkeuze is belangrijk. Kies daarom voor duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan en krasvast is. Tegenwoordig zijn er heel wat betaalbare opties in duurzame materialen.
 6. Koop een leuke (plastic)mand waar al het badspeelgoed in kan. Je hebt tegenwoordig ook een soort speelgoedmanden in de vorm van een kikker die je met zuignappen kunt vastplakken aan de tegelwand of douchewand. Zo kunnen ze makkelijk uitlekken en ziet er meteen wat opgeruimder uit.
 7. Een inloopdouche is perfect voor kleinere kinderen, zo kunnen ze niet struikelen over de rand. Als je badkamer groot genoeg is, kun je kiezen voor een dubbele douche. Ideaal tijdens het spitsuur.
 8. En natuurlijk denk je aan een bad met kinderen, maar heb je ook wel eens aan een bad met een lage instap gedacht? Deze zorgt ervoor dat je kids niet uitglijden. Scheelt je weer een ritje naar de EHBO.
 9. Gebruik een badwand in plaats van een douchegordijn. Dat voorkomt een natte vloer. En toch een hoop gespetter als je kleine spruit in bad zit? Kies dan voor een kurkvloer of tegels met antislip. Zo voorkom je pijnlijke valpartijen en voor een mooie Designradiator om de badhanddoeken lekker aan op te warmen.
 10. Gevaarlijke producten zoals medicijnen en schoonmaakproducten berg je niet op in de badkamer of zet je hoog weg achter een afgesloten deur. En elektronische toestellen zoals een haardroger of een stijltang hou je beter uit handbereik van kinderen, en berg je beter op buiten de badkamer.

Schoonhouden van de kindvriendelijke badkamer

Behalve dat ik het prettig vind dat mijn badkamer veilig is voor de kinderen, houd ik ook van een schone badkamer. Wanneer mijn kroost in bad zit, gebruik ik de tijd vaak om even wat op te ruimen of schoon te maken in de badkamer. Zoals de tegels in de douche of een rommellaatje (yep, die heb ik ook in de badkamer). Ook een wasje is er altijd te doen, dus dat pak ik er meestal meteen bij. Zo combineer ik het nuttige met het aangename en heb ik aan het eind van de dag, toch net iets meer gedaan dan gedacht en houd ik de badkamer beter bij.

Kids blij en Mama blij!

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com by Micheal Pettigrew

5 gedachten over “Tips voor de ideale kindvriendelijke badkamer”

  • Hallo Caro, bedankt voor het compliment. Maar zoals je onderaan dit artikel ziet gebruik ik ook shutterstock foto’s. Dit ivm de privacy van mijn kids. Maar ik maak ook veel zelf foto’s. Ik gebruik geen filter en de camera is een Sony alpha 77. Geen filter. Wel zorg ik meestal voor goed natuurlijk licht. Suc6.

   Beantwoorden

Plaats een reactie