klussen met kinderen mamameteenblog.nl

Verhuizen en klussen met kinderen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Daar stond ze, met een dikke buik. In de bouwmarkt. De vermoeidheid droop van haar gezicht, haar haren waren vies, vet en alles aan haar was stoffig. In haar ene hand een waslijst met benodigdheden en in haar andere hand een krijsende peuter. Ze stond in dubio, eerst vragen waar het toilet was, of toch eerst drie gangen door met een peuter in de hoop dat ze hier de spullen voor het klussen zou vinden. Deze bouwmarkt voelde als een enorme Mancave; de geur, het licht en ook de gangen waren als een doolhof voor haar. Jammer dat er nergens een plattegrond was, of een kleine koffiecorner met een zitplek om even bij te komen (hé, ik vraag niet om bloemen en geurkaarsen). Nope, niet in deze grot.

verhuizen klussen met kinderen mamameteenblog.nl (1)

De Mancave en ik

Dit is een plek voor de echte klusser, de allesweter en alleskunner voor het verbouwen van een huis. Met een lichte paniekaanval zet deze moeder toch maar in voor het gangpad. In gedachten zwaai ik even naar haar. Succes en het komt echt allemaal goed. Dat weet ik, want dat was ik 7,5 jaar geleden; 7 maanden zwanger en volop aan het verbouwen. Van een parterre woning naar een echt grote-mensen-huis. En wat heb ik veel bouwmarkten van binnen gezien.

Afgelopen tijd is er wel wat veranderd. De Karwei heeft ingespeeld op de behoefte om je ook te kunnen laten inspireren in wonen en in lifestyle voor je huis. Met wooninspiratie van Karwei krijg je veel handige infomatie, leuke tips en ideeën voor je huis en er zijn ook leuke DIY te vinden op de website.

Klussen en verbouwen

Ach, als ik toen wist wat ik nu weet over klussen en verbouwen. Nee, het had niet anders gegaan. Hoewel ik waarschijnlijk mijn peuter wel lekker bij oma had gebracht, maar verder was het zoals het was. Verhuizen is nu eenmaal soms noodzakelijk. En ja, dat was bij vlagen echt loeizwaar, maar ook ontzettend leuk en leerzaam. Het is ook alweer 7,5 jaar geleden, de scherpe kantjes zijn er ongetwijfeld afgegaan. We hebben nu een fijn en comfortabel huis.

Een huis wat ondertussen alweer wat onderhoud nodig heeft, want inmiddels lopen er drie kinderen rond en de oudste rent alweer bijna de tienerjaren in. De behoeften blijven veranderen, dus ik kan zeker wat inspiratie gebruiken, maar dan wel lekker achter de laptop op de bank.

 

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
caries genezen mamameteenblog.nl
Gaatjes genezen en voorkomen | Is dat mogelijk?

Afgelopen weken baalde ik enorm. Mijn dochter had een gaatje in haar kies. Dat betekende een afspraak bij de tandarts....

Sluiten