Verhuizen en klussen met kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 9 december 2021 by Barbara

Daar stond ze, met een dikke buik. In de bouwmarkt. De vermoeidheid droop van haar gezicht, haar haren waren vies, vet en alles aan haar was stoffig. In haar ene hand een waslijst met benodigdheden en in haar andere hand een krijsende peuter. Ze stond in dubio, eerst vragen waar het toilet was, of toch eerst drie gangen door met een peuter in de hoop dat ze hier de spullen voor het klussen zou vinden. Deze bouwmarkt voelde als een enorme Mancave; de geur, het licht en ook de gangen waren als een doolhof voor haar. Jammer dat er nergens een plattegrond was, of een kleine koffiecorner met een zitplek om even bij te komen (hé, ik vraag niet om bloemen en geurkaarsen). Nope, niet in deze grot.

verhuizen klussen met kinderen mamameteenblog.nl (1)

De Mancave en ik

Dit is een plek voor de echte klusser, de allesweter en alleskunner voor het verbouwen van een huis. Met een lichte paniekaanval zet deze moeder toch maar in voor het gangpad. In gedachten zwaai ik even naar haar. Succes en het komt echt allemaal goed. Dat weet ik, want dat was ik 7,5 jaar geleden; 7 maanden zwanger en volop aan het verbouwen. Van een parterre woning naar een echt grote-mensen-huis. En wat heb ik veel bouwmarkten van binnen gezien.

Afgelopen tijd is er wel wat veranderd. De Karwei heeft ingespeeld op de behoefte om je ook te kunnen laten inspireren in wonen en in lifestyle voor je huis. Met wooninspiratie van Karwei krijg je veel handige informatie, leuke tips en ideeën voor je huis en er zijn ook leuke DIY te vinden op de website.

Klussen en verbouwen

Ach, als ik toen wist wat ik nu weet over klussen en verbouwen. Nee, het had niet anders gegaan. Hoewel ik waarschijnlijk mijn peuter wel lekker bij oma had gebracht, maar verder was het zoals het was. Verhuizen is soms nodig. En ja, dat was bij vlagen echt loeizwaar, maar ook ontzettend leuk en leerzaam. Het is ook alweer 7,5 jaar geleden, de scherpe kantjes zijn er ongetwijfeld afgegaan. We hebben nu een fijn en comfortabel huis.

Een huis wat ondertussen alweer wat onderhoud nodig heeft, want inmiddels lopen er drie kinderen rond en de oudste rent alweer bijna de tienerjaren in. De behoeften blijven veranderen, dus ik kan zeker wat inspiratie gebruiken, maar dan wel lekker achter de laptop op de bank.

Plaats een reactie