Lekkere hapjes om zelf te maken met je kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 februari 2024 by Barbara

Wat is nu leuker om thuis op een vrije middag samen met je kinderen lekkere hapjes te maken? Hier zijn enkele ideeën. En wat nog leuker is; deze hapjes zijn ook nog gezond.

Koken met kinderen Mamameteenblog.nl

Maak een zon of dier

hapjes maken met kinderen mamameteenblog.nl

Van bananenpannenkoekjes maak je samen met je kinderen de mooiste creaties. Voor de pannenkoekjes prak je een banaan fijn, doe je er een ei bij en klop je dat even door elkaar. Voor het bakken kun je olijfolie of kokosolie gebruiken. Als de pannenkoekjes klaar zijn, begint het versieren.

Pel een mandarijn of snijd van tevoren aardbeien in plakjes, of laat wat oudere kinderen dat zelf doen. Leg een pannenkoekje in het midden van het bord en laat je kinderen hier schijfjes aardbei of partjes mandarijn omheen leggen. Met plakjes banaan, rozijnen, bosbessen of pure hagelslag maken ze de ogen en de mond en een aardbei kan dienen als neus.

Iets ingewikkelder is een haas met halve bananen of schijven meloen als oren, bosbessen als ogen, een aardbei als neus, reepjes wortel of fruit als snorharen en stukjes geitenkaas als tanden. Je kunt zelfs een schattig vosje of poesje maken van pannenkoekjes. Gebruik hiervoor plakjes aardbeien voor de oren, het lijf en de poten. Zelfs een staart kun je maken van aardbei of ander fruit.

Net een echte boom

Wist je dat je van banaan en kiwi wuivende palmbomen kunt maken? De banaan is de stam, eventueel in plakjes die je kinderen op een bord kunnen ‘opstapelen’. Voor de palmbladeren snijd je een kiwi in halve maantjes. Je kinderen kunnen die bovenaan de stam laten uitwaaieren. Helemaal mooi zijn partjes mandarijn onderaan de stam, als het goudgele zand waarin de palmbomen staan. Eén probleem; deze palmbomen zijn eigenlijk te mooi om op te eten. Om je kinderen toch over de streep te trekken, kan het helpen om eerst een foto van hun creatie te maken.

Van bananen, druiven en cherrytomaatjes kun je ook een appelboom maken. De banaan doet weer dienst als stam, de bladeren bestaan uit halve druiven en de gehalveerde tomaatjes zijn de appels. Laat je kinderen hun boom zo weelderig maken als ze maar willen. Dat is alleen maar gezond voor hen! Wil je zelf werken aan een betere gezondheid en een gezond gewicht? Lees dan dit artikel over afvallen met het koolhydraatarm dieet.

De gezondste auto die er bestaat

lekkere hapjes maken met kinderen mamameteenblog.nl

Van schijfjes appel, druiven en satéprikkers maak je samen met je kinderen de leukste en gezondste auto’s. Hiervoor snijd je een appel in schijfjes en halveer je een paar druiven (in de breedte). Houd een schijfje appel zó dat de schil aan de bovenkant zit en laat je kinderen er dan aan de onderkant twee satéprikkers aan weerszijden doorheen steken. Eén voor de voorwielen en één voor de achterwielen.

Als je kinderen aan alle uiteinden van de prikkers een halve druif als wiel bevestigen, kunnen ze zó met hun auto wegrijden. De kans is groot dat ze eerst met hun auto willen spelen voordat ze deze in hun mond stoppen. Laat je kinderen bij dat laatste hun auto eerst demonteren in plaats van hem met satéprikker en al in hun mond steken.

Welke lekkere hapjes maak jij met je kinderen? Deel ze hieronder in de reacties, ik ben benieuwd!

Ook een lekker recept om te proberen:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie