Welk telefoonabonnement is voordelig voor jou gezin?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 augustus 2022 by Barbara

Sinds een paar maanden hebben onze dochters een eigen mobiele telefoon. Lees: een oude, nog redelijk functionerende mobiel uit de la. Niet hun eigen keuze, maar alles beter dan niets, toch? De uitdaging die we nu hebben is hoe we toch zo laag mogelijk kosten houden. Of welk abonnement is handig? De informatie uit dit artikel kwam als geroepen! Yes!

Telefoonabonnement gezin mamameteenblog.nl

SimOnly abonnementen: voordelig voor het hele gezin

Ben jij ook op zoek naar een nieuw telefoonabonnement voor jezelf of voor je kind? En wil je de maandelijkse kosten graag laag houden? Ga dan voor SimOnly. Met deze losse abonnementen betaal je alleen voor mb’s, minuten en sms’jes. Ideaal als je nog een goed werkende mobiele telefoon hebt.

sim only gezin mamameteenblog.nl

 

Sim Only: geen BKR-registratie

Een Sim Only abonnement is dus goedkoper dan een abonnement met toestel. Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is dat je niet wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Je krijgt zo’n BKR-registratie op basis van deze twee voorwaarden:

  1.  Wanneer je een abonnement afsluit met een telefoon van 250 euro of meer én
  2.  je betaalt deze telefoon per maand af.

Het totaalbedrag dat je maandelijks afbetaalt voor je nieuwe telefoon, wordt namelijk gezien als een lening. Het nadeel van een BKR-registratie is dat het je maximale leenbedrag voor andere leningen beïnvloedt. Denk hierbij aan je hypotheek.

Toch word je niet bij alle abonnementen met toestel BKR geregistreerd. Zo voorkom je een BKR-registratie wanneer je je telefoon in één keer afbetaalt óf wanneer de lening van je telefoon lager is dan 250 euro.

Een voorbeeldje: je wilt een abonnement met een telefoon van 400 euro. Wanneer je bij de start van je abonnement een eenmalige bijbetaling van 151 euro doet, dan is het bedrag dat je maandelijks in termijnen afbetaalt nog maar 249 euro. Omdat dit leenbedrag dus lager dan 250 is, word je niet geregistreerd bij het BKR.

Sim Only: ideaal voor kinderen

Moet jouw zoon of dochter een eind fietsen om op school komen? Dan is het een geruststellende gedachte dat hij of zij jou altijd kan bereiken wanneer er iets aan de hand is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kind te verrassen met een gloednieuwe smartphone met abonnement. Maar wil je de maandelijkse kosten laag houden? En heb je nog een prima toestel in de la liggen? Ga dan voor een Sim Only abonnement.

Sim Only: altijd bereikbaar

Met een Sim-only abonnement ben je altijd bereikbaar, ook als de MB’s of minuten van de bundel op zijn. Dus heeft jouw kind alles al opgemaakt, maar moet hij onverhoopt toch een noodtelefoontje plegen? Dat kan met Sim-only! Je betaalt dan alleen een hoger tarief (23 cent per minuut). Ook kan jouw kind met Sim-only nog steeds internetten wanneer de MB-bundel op is; de internetsnelheid wordt alleen automatisch vertraagd.

Lees hier de mogelijkheden voor je mobiele abonnement in de vakantie.

Sim Only: welk abonnement past bij mij?

Bij KPN kun je kiezen uit zes voordelige Sim Only abonnementen. Maar welk abonnement past het beste bij jou of je kind?

Wij helpen je kiezen.

Vind je internetten op je telefoon, maar niets; en bel je vaak en lang met bijvoorbeeld je zus en (schoon)moeder?

  • Dan is een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen wat jij nodig hebt.

Zit jouw dochter de hele dag te Whatsappen met haar vriendinnetjes en kijkt ze graag make-upvlogs op YouTube? Of is jouw zoon niet van spelletjeswebsites af te slaan?

  • Kies dan een Sim Only abonnement met veel MB’s voor je kinderen. Een bundel van 2 GB is genoeg om onbezorgd te Whatsappen en daarbij zo nu en dan een foto te sturen.

Ben je vaker online en heb je dus meer MB’s nodig?

  • Voor maar 2 euro per maand extra krijg je bij een bundel van maar liefst 10 GB.

Heb je meerdere Sim Only abonnementen van KPN geregistreerd staan op jouw adres?

  • Dan krijg je van ons ook nog eens dubbel zoveel MB’s! Hiermee kun je eindeloos chatten, Facetimen, online gamen en YouTube-video’s kijken.

Leuk om te lezen: welke regels hebben wij in huis voor de mobiel.

Extra familievoordeel

Hoe meer producten van KPN je combineert, hoe meer voordelen je krijgt. Dit noemen ze bij KPN, KPN Compleet.

Zo krijg je vijf euro korting op elk Sim Only abonnement dat geregistreerd staat op jouw adres. Ook krijg je bij ieder Sim Only abonnement dubbel zoveel data. Met dubbel zoveel data kun je dus dubbel zoveel Whatsappen, YouTube-video’s kijken en Netflixen op je mobiel.

MB’s delen: het nieuwe zakgeld

Ook kun je onbeperkt bellen met de telefoonnummers op jouw adres én onderling MB’s delen. Heeft jouw zoon of dochter met die steengoede rapportcijfers wel een extraatje verdiend? Geef hem of haar dan zakgeld in de vorm van een surfsessie op het wereldwijde web met de MB’s die jij toch niet gebruikt.

Voor welk Sim Only abonnement ga jij?

 Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie