Ik ga op vakantie en neem mee: mijn mobiele abonnement

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 augustus 2022 by Barbara

Zonder zorgen vanaf de camping in Frankrijk naar huis bellen? Of op het Spaanse strand je favoriete Netflix-serie streamen? Nu kan dit zonder extra kosten gewoon met je huidige mobiele abonnement. Dan gaan namelijk de nieuwe bundels in. Je belminuten, sms’jes en MB’s zijn dan in de hele EU én een paar andere landen te gebruiken. ‘Roam like at home’ noemen we dat: een fijn vooruitzicht voor je vakantie.

bellen en internetten buitenland mamameteenblog.nl

Geen roaming-stress

Vanaf vandaag is roaming-stress verleden tijd. De Europese Unie schaft de extra kosten voor het bellen, sms’en en internetten in andere landen namelijk af. Daar hoef jij niets voor te doen, je houdt gewoon je huidige voordelige telefoonabonnement. Als je bij Breda de grens overgaat, hoef je de roaming dus niet meer uit te zetten. In de bijrijdersstoel kun je dan gerust YouTube-filmpjes blijven kijken en berichtjes versturen. Of, wel gezelliger: via de geluidsinstallatie van de auto muziek blijven streamen met Spotify. Zo wordt het onderweg naar Frankrijk extra gezellig.

smartphone speeltuin mamameteenblog

Lees ook: Overal smartphones

Na aankomst zorgeloos naar huis bellen

“Hoi. Vanwege de hoge kosten hou ik het kort, maar we zijn veilig aangekomen. Doei!” Bellen met het thuisfront over de reis was ‘vroeger’ vaak nogal kort. Nu kun je gewoon de tijd nemen en vertellen hoe de reis was. Onbeperkt bellen in Nederland is vanaf 1 juni ook onbeperkt bellen in andere EU-landen. Heeft je telefoon abonnement een bepaald aantal belminuten? Ook deze zijn in de hele EU geldig.

Elkaar niet meer kwijtraken in een vreemde stad

Het is je misschien weleens gebeurd: op vakantie in een vreemde stad gaat iedereen even zijn eigen weg. Daarvóór spreek je een ontmoetingsplek af waar je elkaar op een bepaald tijdstip terugvindt. Toch is er dan altijd wel één iemand die verdwaalt. Met het nieuwe mobiele abonnement hou je gemakkelijk contact via WhatsApp en deel je jouw locatie. Met Google Maps vind je elkaar zó terug én hoef je niet meer te discussiëren wat de juiste route is.

Gemakkelijk het leukste restaurant vinden

In steden als Parijs, Rome en Barcelona is de keuze voor restaurants vaak reuze. Pizzeria hier, bourgondisch grand café daar… Zie dan maar eens een leuk tentje te vinden met lekker eten en een mooie prijs. Voordat je jouw telefoonabonnement in het buitenland kon gebruiken was het afwachten wat je kon verwachten. Nu niet meer. Apps als Foursquare en TripAdvisor helpen je gemakkelijk de beste tentjes te vinden. Geniet ze!

Altijd foto’s delen met het thuisfront

Met je smartphone maak je op vakantie natuurlijk de mooiste foto’s. Nu kun je ze ook meteen delen. Voorheen was je hiervoor nog afhankelijk van een – soms – krakkemikkige wifi-verbinding op de camping. Als je deze überhaupt al kon vinden. Voortaan deel je foto’s gewoon via de MB’s uit je internetbundel. Lekker makkelijk en bovendien laat je zo de familie thuis een beetje meegenieten. Tip: gebruik je meerdere KPN-diensten? Dan verdubbelen wij gratis jouw internetbundel. Daar hoef je niets voor te doen en zo internet je écht zorgeloos in het buitenland.

MB’s toch op? Geen paniek

Met al dat ge-stream en gedeel kan het natuurlijk gebeuren dat je op vakantie je internetbundel op maakt. Geen paniek. Ook in het buitenland koop je nu MB’s bij via de MijnKPN app. Deze bundel heeft dezelfde prijs als in Nederland. Het kopen van MB’s werkt heel snel en de extra kosten worden verrekend met je volgende factuur. Makkelijker kan niet. De app toont dan ook het verbruik en de looptijd van de gekochte bundel.

Kijk dat lijkt op meer dan een goed begin van de zomervakantie dit jaar!

Dit artikel bevat afbeeldingenvan Shutterstock.com

Ook interessant om te lezen:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie