Smartphone gebruik, welke regels hebben wij in huis?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Ondertussen is de vakantie voorbij, zijn de scholen weer begonnen en is de eerste week alweer achter de rug. Hoog tijd om weer wat regels aan te scherpen hier in huis. Het geheugen weer wat opfrissen van de kinderen. Wat waren ook alweer de klusjes in huis die we moeten doen en hoe zat het ook alweer met het gebruik van de smartphones/ tablets? Voornamelijk met het gebruik van de Tablets en Smartphones. Nu papa via zijn werk een nieuw toestel krijgt en mama haar smartphone wordt ingeruild naar een Samsung Galaxy S8, worden de huidige exemplaren doorgeschoven naar de kids. Niets nieuws onder de zon hier. Want ook kinderen zijn tegenwoordig niet onbekend in de digitale wereld. Zo krijgen ze van school al een Squla abonnement en vinden wij ouders het fijn wanneer je kroost bereikbaar is wanneer ze alleen ergens naar toe moeten of gaan.

smartphone gebruik mamameteenblog.nl

 

Zelf vinden wij een Sim_Only voor de kinderen ideaal, zodat de kinderen thuis via Wifi op het internet kunnen en daarbuiten toch kunnen bellen indien nodig. En is het eens nodig dat je kind buitenshuis moet internetten dan kun je er voorkiezen om je kind gebruik te laten maken van een hotspot van bijvoorbeeld je eigen telefoon.

Maar goed, dat zijn de gebruiksregels voor buitenhuis. Wat zijn de regels voor thuis?

Lees hier nog 5 goede tips voor smartphone gebruik

Geen mobiel aan tafel bij het eten

Dat is echt onze hoofdregel. Geen mobiel aan tafel. Het is echt een moment waar we tijd en aandacht kunnen hebben voor elkaar. Daarnaast heb je ook beter aandacht voor wat je eet en hoeveel je eet.

Geen mobiel bij je bed of in je kamer

Hoe verleidelijk het ook is, in de avond voor het slapen gaan en bij het opstaan is de mobiel niet bij de hand. Dan liggen de mobieltjes gezellig beneden. Je bed is om uit te rusten, zowel fysiek als mentaal. Een boek met een goed verhaal om te ontspannen is echt voldoende voor het slapen gaan en het zorgt ervoor dat je hersenen niet overactief blijven bij het licht van de smartphones.

Voor nu geldt ook dat de kinderen niet op de kamers gaan zitten met hun smartphone of hun tablet. Op die manier kan ik als ouder goed overzien wat ze kijken of doen op internet. Daarnaast stellen we ook altijd het ‘ouderlijk toezicht in’. Een handige tool die op de meeste smartphones en tablets is in te stellen.

Doordeweeks gelimiteerde internet tijd

Tijdens schooldagen is het de bedoeling om niet meer dan de nodige tijd met je mobiel en of tablet bezig te zijn. Nu met een Squla abonnement passen we de tijd hier wel een beetje op aan. Daarnaast mag er natuurlijk best eens wat opgezocht worden voor huiswerk of op een andere manier, maar alles in overleg en onder toezicht.

Tabletdag

En 1 dag in de week hebben we een tabletdag ingevoerd. Deze dag zijn we een stuk flexibeler in het gebruik van smartphones en tablets. Deze laatste regel is zo grappig, want zodra het mag, is het natuurlijk een stuk minder interessant en zijn ze vaak lekker aan het spelen.

De 4 regels voor smartphone en tabletgebruik in ons gezin.

Deze 4 regels voor smartphone en tabletgebruik werken voor onze heel goed. Dat betekent niet dat we af en toe moeten bespreken of het niet hier en daar een beetje aangepast moet worden. Maar wel altijd in gedachten dat mijn kinderen nog maar 9, 7 en 3 jaar zijn.

Het voordeel van het stellen van regels is dat je elkaar er scherp mee kunt houden, zowel jong als oud. En dat is wel zo fijn!

Hebben jullie ook regels in huis voor het gebruik van de smartphone of tablet?

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 gedachte over “Smartphone gebruik, welke regels hebben wij in huis?”

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.