Een hybride fiets, het beste van twee werelden 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 augustus 2022 by Barbara

Het mooie weer komt er weer aan en veel mensen trekken er op uit met de fiets. En ik ook. Al ben ik wel toe aan een nieuw exemplaar. Maar welke? Welke fiets heb jij? Nu mijn oerdegelijk mamafiets aan vervanging toe is, ben ik naar een hybride fiets aan het kijken. Deze fiets is een goede optie voor mij en bestaat al langere tijd, maar is onder sommige nog niet zo bekend. Hybride betekent een kruising tussen twee verschillende soorten. Vroeger bestond deze tussen een combi van een racefiets en een mountainbike. Maar er zijn nu veel meer verschillende soorten op de markt. En dat is fijn, want zo is er ook een voor mij. Maar wat zijn de voordelen van een hybride fiets en hoe werkt deze? 

het beste van twee werelden met een hybride fiets mamameteenblog.nl

Wat is een hybride fiets?

De hybride fiets is perfect voor mensen die het beste van twee werelden willen gebruiken. Het een combinatie tussen een stadsfiets en een racefiets en is altijd uitgerust met versnellingen. Wanneer je twijfelt tussen het gemak en comfort van een stadsfiets en de stoere uitstraling van een lichtgewicht racefiets is dit je fiets, de ideale fiets voor korte ritten in de stad maar ook perfect voor langere fietstochten. 

De voordelen

Het grote voordeel van deze fietsen is dat je er eigenlijk overal mee uit de voeten kunt. Je zit wat prettiger op een hybride fiets door het rechte stuur, is lichter van gewicht (yes) dan een stadsfiets of mamafiets en heeft genoeg versnellingen om je in de heuvels of op het mulle zand te kunnen redden. Klinkt ideaal voor mij.

Verschillende soorten hybride fietsen

Er zijn vier verschillende soorten hybride fietsen, dit maakt de keuze in fietsen gevarieerd. De fietsen zijn in de volgende vier types in te delen: 

 Cross hybride fietsen zijn naast het forenzen ook beschikbaar voor als je regelmatig bos- of zandpaden opzoekt. De cross hybride fietsen staan voor comfort waarmee je overal uit de voeten kunt en waar snelheid maken minder van belang is. 

Wanneer je voor de snelheid van een racefiets kiest in combinatie met een comfortabele zithouding is de fitness hybride fiets de beste keuze. De fitness hybride fiets is alleen geschikt voor verharde wegen en weegt een stuk minder dan de cross hybride fiets waardoor deze meer snelheid kan behalen.

Een trekking hybride is in werkelijkheid een fitness hybride fiets of een cross hybride fiets alleen dan met meer accessoires zoals een bagagedrager of spatborden. De fiets is geschikt voor lange trektochten en om veel bagage mee te vervoeren. 

De lifestyle & urban fiets is een onderhoudsarme fiets die je snel naar je werk brengt. De fiets is voornamelijk ontworpen voor stedelijke gebieden. 

Is er ook een elektrische variant?

De fiets is trouwens ook beschikbaar als een elektrische variant. Deze elektrische fiets heeft een sportief imago en staat bekend om de grote actieradius en de sportieve zithouding waardoor langere afstanden kunnen worden afgelegd. Elektrische fietsen zijn voorzien van een krachtige middenmotor en een grote accucapaciteit. De ideale keuze voor recreatieve fietsers en voor in het woon-werkverkeer.

Deze fietsen kun je helemaal zelf samenstellen naar je eigen wensen en behoeftes. Je kunt de kenmerken van de verschillende soorten fietsen net zoveel kruisen als dat je nodig hebt. Wel of geen bagagedrager, het aantal versnellingen, een sportieve zit of toch juist kiezen voor comfort? Het kan allemaal. 

Superhandig, ook wanneer je er niet alleen op uit trekt, maar met een kind achterop (mamafiets) of extra ruimte om spullen in te vervoeren, zoals een krat voorop of achter op de fiets (grotere bagagedrager bv.).

Zo veel keus! Is een hybride fiets voor jou ook een optie?

hybride fiets kopen Mamameteenblog.nl


Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie