Hoe oorkappen kinderen kunnen helpen beter te leren

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

Oorkappen kinderen kunnen helpen beter te leren mamameteenblog.nl

Het is een probleem dat steeds vaker voorkomt: drukte in en om scholen. We zien ook dat het werk steeds meer individueel wordt afgestemd op het kind in plaats van klassikaal besproken wordt. Verschillende prikkels, zowel visueel als auditief worden steeds meer ervaren. Dit zorgt voor constante afleiding van het werk. Schoolresultaten gaan achteruit en ook thuis raken kinderen steeds meer uitgeput of worden onhandelbaar. Een eenvoudige oplossing is: oorkappen.

Een oorkap of een oordop is een gehoorbeschermer die niet alleen de oren van kinderen beschermen tegen beschadiging van harde geluiden, maar helpen kinderen ook zich beter te kunnen concentreren in het klaslokaal of thuis.

Laat ze vroeg wennen aan het dragen van oorkappen

Als kinderen jong zijn, is het belangrijk dat ze gewend raken aan het dragen van oorkappen. Het gehoor op jongere leeftijd is kwetsbaar. Oorkappen kunnen dus een belangrijke rol spelen in het voorkomen van gehoorbeschadiging. 

Je kunt kinderen thuis al laten wennen aan het dragen van oorkappen. Als je bijvoorbeeld in huis gaat werken met luid gereedschap, kun je dit aangrijpen om kinderen te laten wennen met het dragen van een paar oorkappen. 

Als je kind eenmaal gewend is aan het dragen van oorkappen in een comfortabele omgeving, kunt u de oorkappen geleidelijk aan steeds langer dragen.

Hoe oorkappen hun gehoor kunnen beschermen

Kinderen kunnen last hebben van concentratieverlies. Als een kind wordt afgeleid, is het moeilijker voor hem of haar om te leren. Autistische kinderen, kinderen met ADHD en sensorische verwerkingsstoornis hebben baat bij gehoorkappen als hulpmiddel, het kan ze helpen om zich beter te kunnen concentreren. 

Hoe beschermen oorkappen het gehoor van kinderen?

Oorkappen verminderen de luidheid van geluidsgolven die je oren binnenkomen. Een vermindering van 3 decibel in geluid is gelijk aan de helft van het volume. Om te begrijpen hoeveel geluidsreductie oorkappen bieden, volgt hier een voorbeeld:

Als je wordt blootgesteld aan een geluid van 95 decibel en vervolgens oorkappen opzet die het geluid terugbrengen tot 90 decibel, zal je trommelvlies beschadigd raken.**

Let bij het kiezen van je oorkappen voor kinderen op de SNR (Single Number Rating). Hoe hoger de rating, hoe beter de bescherming die de oorkappen bieden. 

Deze oorkappen zijn geweldig voor school en houden uw kind langer geconcentreerd

Gehoorkappen zijn er in verschillende uitvoeringen die op verschillende hoofdmaten passen: van kleine kinderen tot volwassenen. Ze zijn verstelbaar, zodat ze perfect op het hoofd passen. Oorkappen voor kinderen zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn verkrijgbaar in levendige kleuren en hebben cartoonfiguren op hen om ze aantrekkelijk voor de kinderen te maken. 

Alpine Muffy’s 

Alpine Muffy kinderoorkappen hebben gedurfde kleuren en schattige ontwerpen. Dit zal kinderen helpen om de schooldag door te komen met meer moeiteloze concentratie. Deze koptelefoons zijn speciaal ontworpen voor kinderen. Uw kind kan de hele dag kan genieten van een comfortabele afdichting, omdat de kappen perfect aan te passen zijn.

Jippie’s

Jippie’s Europe voor staat voor innovatief, veilig en comfortabel. De collectie bestaat uit vertrouwde en innovatieve oplossingen voor kinderen. Het maakt niet uit waar u bent, de producten beschermen het gehoor van uw kinderen. En, niet onbelangrijk, ze zorgen ervoor dat ze zich beter op hun gemak voelen.

BANZ

Deze hippe oorkappen zien er niet alleen leuk uit, maar beschermen ook nog eens het gehoor van uw kind tegen overmatig lawaai.

Deze lichtgewicht oorkap van krap 190 gram is inklapbaar en daardoor makkelijk mee te nemen of op te bergen.

CoolKid

Voor kinderen vanaf drie jaar is er de Coolkid oorkap. Je kunt deze oorkap gebruiken om prikkels van buitenaf te weren. Veel kinderen voelen zich geconcentreerder, rustiger en meer op hun gemak. Dat maakt hem ideaal voor zowel op school als thuis.

EM’s voor baby

Wist je dat er ook gehoorbescherming bestaat voor baby’s? Uw baby krijgt zo meer rust door het geluid te verminderen. Zo krijgt u ook meer rust omdat uw baby rustig slaapt. De Em’s voor baby’s is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-6 maanden.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen in te zien waarom het dragen van deze oorbeschermers een gunstig effect kunnen hebben. Je kunt ze gebruiken in veel situaties. Alleen daarom al het overwegen waard om ze te gebruiken. Meer vragen over deze producten? Neem dan contact op met een van onze specialisten op het gebied van gehoorbescherming

Waar moet je op letten als je kind achttien wordt Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie