Dat was weer lekker mazzel met de fiets

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 18 mei 2022 by Barbara

Ja, ik zal het wel hebben verteld, uiteindelijk. Maar niet meteen, ik schaamde me een beetje; lekker mazzel. Het is dat mijn oudste dochter erbij was, die lekkere klep, ja die helpt het wel de wereld in. Die kan echt niets stilhouden, werkt nog beter als Social Media.

lekker mazzel mamameteenblog.nl


Gevallen met de fiets

Dus toen we thuiskwamen en Mylène mijn moeder aan de telefoon sprak, was het hoge woord er gauw uit.
Oma, we zijn gevallen met de fiets, nu ja, mama is eigenlijk gevallen. Liam zat voorop en Celeste zat achterop.
Nee, hoor oma, alles goed. Beetje geschrokken allemaal, dat zijn we wel, maar verder alles goed, hoor.

Tja, dat soort verhalen maken oma’s niet heel gerust. Dus toen ik haar aan de telefoon kreeg, heb ik haar maar even gerust gesteld.

Het gebeurde gewoon, lekker mazzel

Ja, we zijn gevallen met de fiets vlak bij de kinderboerderij. Nee, ik heb geen flauw idee waarom het gebeurde. Het was bij de oversteek en we stonden eigenlijk wel stil. Bijna stil, eigenlijk.
Tja, het gebeurde gewoon. Ik voelde dat ik uit balans raakte en kon het niet meer tegenhouden. Wel geprobeerd nog, maar het lukte niet. Elke keer viel ik een stukje verder.
Ja, ik was ook Mylène in de gaten aan het houden, het was een druk oversteekpunt, met allemaal gehaaste automobilisten, die allemaal gefronst en serieus keken. En ja, Celeste, die achter op zat, wilde ook een beetje meekijken. En toen ging het mis, ik ging vallen en kon het echt niet meer stoppen.

Mijn hakken hielpen niet

Misschien dat mijn schoenen met hakken ook niet echt hielpen voor de balans. Nee, ook niet echt handig op de kinderboerderij.
Maar goed, deze stonden beneden toen we wilden vertrekken en anders moest ik weer naar boven, met Liam en, nou ja gewoon gedoe. Ja, ik wil er af en toe ook een beetje vrouwelijk bijlopen. Maar ze zijn niet echt handig, nee.

Maar goed om terug te komen op de valpartij, het was ook een beetje een gekke val. Met 2 kinderen op de fiets val je niet echt lekker.
Er was ook niet zo veel plek om te vallen, behalve boven op de kinderen.
Dat was lastig. Maar wel goed gelukt. Ik ben op niemand gevallen en de kinderen hadden ook geen blauwe plekken, gelukkig.

Zware Mamafiets 

Ja, ik wel, straks denk ik, of morgen. Mijn bovenarm doet pijn en mijn kuit. En ja, ik zal morgen wel spierpijn hebben.
Zo’n mamafiets is ook best wel zwaar, hoor.
Oma, was gelukkig weer wat gerust gesteld.

De witte bestelbus is wel lekker mazzel

In het begin stopte er niemand. Niet dat ik dat wilde, dacht ik, maar feit is dat er niemand kwam helpen.
Totdat er een witte bestelbus langsreed en er een paar mannen uitstapten. Die hielpen gelukkig wel, ze hielpen mij en de kinderen overeind, ze vroegen of het ging; of ik geen pijn had en of de kinderen geen pijn hadden, keken nog een keer goed naar de kinderen of ik niet iets over het hoofd had gezien, mijn fiets werd nagekeken, het stoeltje weer goed vastgezet en vroegen of ik nog wat begeleiding naar huis nodig had.
Maar nee, bedankt, we waren op weg naar de kinderboerderij, en het leek  niet zo ernstig, dus we zetten ons reis voort. De mannen stapten weer in, zwaaiden en wij zwaaiden terug, ieder met een glimlach op zijn gezicht gingen we weer zijn weegs.
Mannen, als jullie dit lezen, nogmaals bedankt! Ik zou jullie graag een bloemetje brengen!

Op naar de kinderboerderij dan maar en dat was ook heel gezellig.
Mama was nog een beetje bibberig, dat had volgens mij niemand in de gaten en
uiteindelijk hebben we er allemaal niets ernstigs aan overgehouden, alleen wat schrik en een blauwe plek.

Poeh hé!

Dat was weer #lekkermazzel…

3 gedachten over “Dat was weer lekker mazzel met de fiets”

  1. Ook eens meegemaakt. Overkomt iedereen wel een keer denk ik? Gelukkig ook niks bijzonders aan de hand. Maar het liefst vertel je het aan niemand hahaha!

    Beantwoorden
  2. Mannen, soms zijn het net mensen haha!!! Nee hoor grapje! Ben blij dat deze heren jullie te hulp zijn geschoten. Het valt ook niet mee om je fiets in evenwicht te houden. We zijn net acrobaten die een beladen fiets zo goed mogelijk in balans proberen te houden, wat helaas niet altijd lukt. Ik weet er alles van en jij nu ook helaas. Voorzichtig zijn is dan de boodschap, maar soms gaat het fout. Ben blij dat je er met een paar blauwe plekken en spierpijn van af bent gekomen. x mam.

    Beantwoorden

Plaats een reactie