fbpx
stella mama e-bike review mamameteenblog.nl (1)

Review e-Bike Stella mamafietsen

Sale juli 2019

Met achterin een gezellige kletsende peuter, ben ik onderweg met de auto naar Rijswijk. Hier mag ik iets gaan doen, wat ik dacht voorlopig niet te gaan doen. Ik ga namelijk langs in het Stella service center in Rijswijk om daar kennis te maken met de e-bike. En niet zomaar een e-bike, nee, een mama e-bike. Deze hippe e-bike, de Stella Fiore mama e-bike mag ik meenemen voor een testrit. Ik ben heel erg benieuwd! 

review stella mama e-bike mamameteenblog.nl (1)

Wanneer je mij 10 jaar geleden had gevraagd wat een e-Bike was, dan had ik je met volle overtuiging verteld dat dit een fiets is die je via internet besteld. Maar nu, de e-Bike of wel de elektrische fiets, is helemaal hip. En niet alleen meer onder de 50-plussers. Maar voor jong en oud! Schoolgaande kinderen, mama’s met hun kostbare kroost en de ouderen onder ons, voor iedereen wat wils met de e-bike.

Met twinkelende ogen stappen we beiden het pand binnen van het service center. Wat gaan we hier zien en wat kan ik hier verwachten? Na een minuut of 2 staat er een vriendelijke medewerker mij te woord. En zodra ik heb uitgelegd waar ik voor ik kom, is er meteen alle tijd om mij het 1 en ander uit te leggen. De fiets die ik mag testen wordt intussen klaargemaakt en er wordt ook een Bo-bike kinderstoeltje op gemonteerd. Sowieso wel handig bedachten ze meteen.

Terwijl de service monteurs bezig zijn en Liam met zijn auto speelt, word ik door de verkoper enthousiast geïnformeerd. Het is duidelijk dat ik afgelopen jaren wel wat heb gemist met de ontwikkeling van de e-bike.

Hieronder lees je meer informatie over de Stella e-bike en mijn eigen ervaring.

Wat is een e-Bike?

Een e-bike is een gewone fiets, maar geeft je bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker wordt, zoals bij tegenwind, of extra balast. Zoals een kind of boodschappen. Dat zetje voelt als het ware als een duwtje in de rug. Je fietst hierdoor niet alleen lichter en comfortabeler, maar je kunt ook makkelijker dat heuveltje of bruggetje op. Extra power en ondersteuning, waardoor je makkelijker mobiel bent en blijft!

En wat is een Stella e-bike?

Een Stella e-bike is een merk electrische fiets. Vijf jaar geleden ontstaan door 2 heren die bedachten dat de electrische fiets goedkoper kan en met een betere service. Van producent tot leverancier houden ze 5 jaar later 200.000 klanten tevreden.

Waarom koop je een Stella e-bike?

De Stella fiets koop je voor de garantie ( 5 jaar), de prijs, het frame en het gewicht van de fiets.

De Stella mama e-bike bestaat in 3 varianten.

  • 3 versnellingen
  • 7 versnellingen
  • 8 versnellingen

Standaard wordt de fiets met een medium frame geleverd. Maar, zoals bij mij het geval is (kort van lengte), kunnen ze de fiets ook in een small versie leveren of eventueel een aanpassing doen op het frame.

De accu is standaard 522 ampere/ 2500 Kwatt/ uur, wat overeenkomt met een gemiddelde duur bij 150 km afstand. Echter is dit wel bij een gemiddeld gewicht/ belasting van de fiets en bij een gemiddelde weerstand( hvh tegenwind of wegbedekking ). Lees hier meer over de accu en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede accu voor je e-bike!

 

Waar koop je een Stella  e-bike?

Op dit moment zijn er 18 Stella winkels/ service centers in Nederland en komen er nog een aantal bij. Maar ook online kun je een fiets bestellen. Het mooie is dat je altijd een testrit kunt maken, ook thuis(!) en dat de fiets altijd afgeleverd wordt met een service monteur, waardoor je altijd de perfect afgestelde fiets hebt. Je kunt een elektrische fiets kopen via Fietsvergelijkers.nl.

Let wel op bij het bestellen van een kinderzitje! Want deze heeft bij het monteren een speciaal opzetstuk nodig, welke je ook los kunt bestellen op internet. Geef dit goed aan bij het kopen van een kinderzitje.

Lees hier: Lees hier wat je nodig hebt voor een goede fiets voor je kind en hoe ik mijn kind heb leren fietsen.

Wanneer heb je een e-bike nodig?

Tja, alles is relatief natuurlijk, maar mocht je geen auto tot je beschikking hebben en wel regelmatig een flinke afstand op de fiets af moeten leggen,  dan is de e-bike een ideale oplossing. Dus ook zeker voor moeders met kids, die elke dag door weer en wind hun kroost op de fiets rondbrengen.

Je hebt ook geen gedoe met tanken zoals met een scooter en het eventueel stallen van je fiets is ook een stuk makkelijker.

De accu is oplaadbaar en heeft ongeveer een nacht nodig om volledig op te laden. Daarnaast kun je bij de Stella e-bike je accu extra vastzetten met een speciaal slot of je kunt hem loskoppelen en los meenemen in een tas. Handig! Ook de oplader kun je los meenemen, mocht je onderweg de accu extra willen opladen.

Hoe was mijn ervaring?

Dit is voor mij het leukste gedeelte van deze review, want mijn ervaring was echt superleuk! Mijn eerste rondje heb ik gefietst zonder kind. Dit was nodig om even te wennen aan de versnellingen en het tempo van fietsen, maar dit had ik in no-time onder de knie. Daarna werd Liam achterop het Bo-bike kinderstoeltje gezet en hebben we nog een klein rondje door Rijswijk getoerd.

Ik was meer dan aangenaam verrast! Onderweg kwam ik veel meer e-bikers tegen, jong en oud. Scholieren op hun e-bike wuifden mij vrolijk na. Ondertussen voelde ik steeds even dat kleine zetje in de rug als ik even een heuveltje op moest of even tempo maakte om iemand in te halen. Ook Liam vond het gezellig! Hij zat door de accu (die zit op de bagage drager) iets hoger dan hij gewend is en kon daardoor lekker meekijken.

Al met al een leuke ervaring! En echt, ik ben het serieus aan het overwegen!

Vind jij de e-bike ook interessant, dan kun je hieronder de nodige verkoop informatie vinden.

Informatie over de Stella e-bike

Een Stella Mama e-bike is verkrijgbaar vanaf 1449 euro, nieuw, met een maandelijkse verzekering van ongeveer 6,50 euro. Maar in het service center hebben ze ook vaak een aantal tweedehands modellen en showmodellen voor een leuke aantrekkelijke prijs!

Alles van de fiets is eventueel naar wens aan te passen of te up-graden, zoals de accu en de accessoires. De service is uitstekend, mocht je ergens in Nederland op vakantie zijn en je fiets ondervindt wat problemen, dan komt de service monteur gewoon op je vakantie adres langs. Dat is wel top!

Wist je dat de Stella Vicenza Superior is verkozen tot Beste Koop in de Consumentenbond E-bike Test 2017!

Na mijn testrit zie ik ze nu ook overal voorbijkomen! Hoe kan ik deze hype nu gemist hebben?

Ook leuk om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

2 gedachten over “Review e-Bike Stella mamafietsen”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
5 gezonde voordelen van palmkool mamameteenblog.nl
Dit zijn 5 gezondheidsvoordelen van palmkool

Palmkool is – zoals de naam al zegt – kool in de vorm van een palm. In Italië spreken ze...

Sluiten