5 tips uitjes den haag mamameteenblog

Ontdek de 5 leukste plekjes van Den Haag Zuid op de fiets

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze zomer zijn er weinig dagen om te bakken in de zon op het strand. Maar met minder warme temperaturen is er des te meer reden om er lekker op uit te gaan. En bij droog weer zijn er een paar leuke plekjes om te ontdekken in Den Haag en omgeving, òp de fiets. Samen met de kinderen en een goed gevulde picknicktas mee op je handige moeder fiets ontdek je de leukste plekjes.

5 leukste plekjes op de fiets den haag mamameteenblog

Een prettig voordeel van de fiets is dat je je geen zorgen hoeft te maken of je wel een parkeerplek kunt vinden bij deze leukste plekjes. Niks makkelijker dan je fiets ergens parkeren; wel goed op slot doen natuurlijk.

De natuurspeeltuin in de bosjes van Pex

Een superleuke speeltuin in de bosjes van Pex is de natuurspeeltuin die je hier kunt vinden. Hier kun je makkelijk een middag doorbrengen met een kleedje en een picknickmand op het gras; met een grote natuurspeeltuin ernaast, waar je kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Vlak naast de speeltuin is er een leuke eetgelegenheid De Pex waar je behalve heerlijk kunt eten, ook eventueel gebruik kunt maken voor de nodige plaspauzes.

Natuur-en wandelgebied van het landgoed Ockenburg

Het landgoed Ockenburg is een klein wandelgebied waar je een leuke speeltuin kunt vinden en een drankje kunt nuttigen in de kasserie de Ock. Vergeet hier niet je voetbal mee te nemen, of je vlieger, want behalve wandelen zijn er ook een paar flinke grasvelden waar je je samen met je kind (-eren) lekker kunt uitleven.

Tip: Er zijn ook een paar leuke klimbomen te vinden! Niet onbelangrijk voor de klauterkabouters onder ons!

Pluk

Een bijzonder plekje om te ontdekken is Pluk. Een stukje platteland in de stad, zoals ze het zelf noemen. Hier vind je een leuke kinderboerderij, maar ook een waterspeeltuin, een stuk wandelgebied, een pluktuin voor het lekkerste fruit en een lekkere lunchroom met heerlijke koffie en een stukje biologische taart!

Dit goedbewaarde geheim kun je vinden tegenover het landgoed Ockenburg. Let wel op de openingstijden.

Recreatiegebied Madestein

In het recreatiegebied Madestein kun je naar hartelust rondfietsen, maar er zijn ook leuke speeltuinen te vinden, kleine strandjes en een restaurant. In de zomer bij warm weer vind je hier veel gezinnen aan de barbeque of picknick.

Hier kun je prima een dagje doorbrengen, zonder je een moment te vervelen.

Kijkduin strand

Huh, toch het strand? Ja, toch het strand! Want je hebt geen warm weer nodig om een heerlijke middag door te brengen op het strand! En waar beter dan Kijkduin? In de zomer worden er veel activiteiten georganiseerd , voor zowel jong als oud. En met de vele fijne strandtentjes, mèt speeltoestellen en het eindeloze strand kun je je zowel als ouder of als kind uren vermaken.

Vergeet je schepnet en je emmer niet mee te nemen!

Genoeg gratis vermaak met de leukste plekjes in Den Haag

Met deze 5 tips heb je gegarandeerd een fijne middag! In principe zijn alle gebieden gratis, maar drankjes en versnaperingen zijn niet inbegrepen. Wil je de kosten zo laag mogelijk houden, neem dan een goed gevulde picknicktas mee!

Veel plezier!

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

5 gedachten over “Ontdek de 5 leukste plekjes van Den Haag Zuid op de fiets”

  1. Ik heb jaren in Den Haag zuid gewoond. Alle plekjes om te wandelen heel vaak geweest, maar al die leuke dingen voor de kinderen ken ik niet. Misschien binnenkort maar even een bezoekje brengen aan pluk. Dat klinkt echt super leuk. En natuurlijk leuk om m’n oude stadje weer te zien.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
suriname fort nieuw amsterdam mamameteenblog
Family B goes Suriname: week 3

Het lijkt alsof er een tornado heeft plaatsgevonden in ons huisje, overal stapeltjes kleding, koffers en spulletjes. We zijn alweer...

Sluiten