Ontdek de 5 leukste plekjes van Den Haag Zuid op de fiets

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Deze zomer zijn er weinig dagen om te bakken in de zon op het strand. Maar met minder warme temperaturen is er des te meer reden om er lekker op uit te gaan. En bij droog weer zijn er een paar leuke plekjes om te ontdekken in Den Haag en omgeving, op de fiets. Samen met de kinderen en een goed gevulde picknicktas mee op je handige moeder fiets ontdek je de leukste plekjes.

5 leukste plekjes op de fiets den haag mamameteenblog

Een prettig voordeel van de fiets is dat je je geen zorgen hoeft te maken of je wel een parkeerplek kunt vinden bij deze leukste plekjes. Niets makkelijker dan je fiets ergens parkeren; wel goed op slot doen natuurlijk en let op je accu.

De natuurspeeltuin in de bosjes van Pex

Een superleuke speeltuin in de bosjes van Pex is de natuurspeeltuin die je hier kunt vinden. Hier kun je makkelijk een middag doorbrengen met een kleedje en een picknickmand op het gras; met een grote natuurspeeltuin ernaast, waar je kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Vlak naast de speeltuin is er een leuke eetgelegenheid De Pex waar je behalve heerlijk kunt eten, ook eventueel gebruik kunt maken voor de nodige plaspauzes.

Natuur-en wandelgebied van het landgoed Ockenburg

Het landgoed Ockenburg is een klein wandelgebied waar je een leuke speeltuin kunt vinden en een drankje kunt nuttigen in de kasserie de Ock. Vergeet hier niet je voetbal mee te nemen, of je vlieger, want behalve wandelen zijn er ook een paar flinke grasvelden waar je je samen met je kind (-eren) lekker kunt uitleven.

Tip: Er zijn ook een paar leuke klimbomen te vinden! Niet onbelangrijk voor de klauterkabouters onder ons!

Pluk

Een bijzonder plekje om te ontdekken is Pluk. Een stukje platteland in de stad, zoals ze het zelf noemen. Hier vind je een leuke kinderboerderij, maar ook een waterspeeltuin, een stuk wandelgebied, een pluktuin voor het lekkerste fruit en een lekkere lunchroom met heerlijke koffie en een stukje biologische taart!

Dit goedbewaarde geheim kun je vinden tegenover het landgoed Ockenburg. Let wel op de openingstijden.

Recreatiegebied Madestein

In het recreatiegebied Madestein kun je naar hartenlust rondfietsen, maar er zijn ook leuke speeltuinen te vinden, kleine strandjes en een restaurant. In de zomer bij warm weer vind je hier veel gezinnen aan de barbecue of picknick.

Hier kun je prima een dagje doorbrengen, zonder je een moment te vervelen.

Kijkduin strand

Huh, toch het strand? Ja, toch het strand! Want je hebt geen warm weer nodig om een heerlijke middag door te brengen op het strand! En waar beter dan Kijkduin? In de zomer worden er veel activiteiten georganiseerd, voor zowel jong als oud. En met de vele fijne strandtentjes, mèt speeltoestellen en het eindeloze strand kun je je zowel als ouder of als kind uren vermaken.

Vergeet je schepnet en je emmer niet mee te nemen!

Genoeg gratis vermaak met de leukste plekjes in Den Haag

Met deze 5 tips heb je gegarandeerd een fijne middag! In principe zijn alle gebieden gratis, maar drankjes en versnaperingen zijn niet inbegrepen. Wil je de kosten zo laag mogelijk houden, neem dan een goed gevulde picknicktas mee!

Veel plezier!

Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

4 gedachten over “Ontdek de 5 leukste plekjes van Den Haag Zuid op de fiets”

  1. Ik heb jaren in Den Haag zuid gewoond. Alle plekjes om te wandelen heel vaak geweest, maar al die leuke dingen voor de kinderen ken ik niet. Misschien binnenkort maar even een bezoekje brengen aan pluk. Dat klinkt echt super leuk. En natuurlijk leuk om m’n oude stadje weer te zien.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.