Tips om sneller je schoenen in te lopen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 31 maart 2023 by Barbara

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen?

laarzen schoenen in te lopen mamameteenblog.nl
Tips om je schoenen sneller in te lopen!

Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?

Ze zeggen dat het verstandig is om je nieuwe schoenen niet meteen een hele dag te dragen. Dit moet je langzaam opbouwen. Eerst twee uurtjes dragen op een dag, de volgende dag vier uurtjes, etc. Resultaat zal zijn dat je je schoenen uiteindelijk de hele dag kunt dragen zonder enige blaar. YES!! Het is de beste manier om je schoenen in te lopen, maar het kost de meeste tijd. Helaas mijn zwakke punt.

Met de volgende trucjes kun je ervoor zorgen dat je je leren schoenen veel sneller inloopt.

Dikke sokken dragen

Is het nog maar een dag voor de speciale gelegenheid om je schoenen in te kunnen lopen? Trek dan dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en loop er een paar uur in huis mee rond. Zo rekken de schoenen een beetje op en zitten daardoor iets ruimer.

Natte kranten

Heb je een dagje extra de tijd, dan kun je de avond ervoor de schoenen met een paar vochtige kranten wegzetten. Wanneer je ze dan de volgende dag aantrekt zijn ze wat vochtig, maar zet de schoen zich makkelijker naar je voet.

Het is wel prettig om wat dunne sokjes te dragen in je vochtige schoenen. Want het voelt wel wat gek zo, die natte schoenen.

Vochtige sokken om je schoenen in te lopen

In het verlengde van bovenstaande tip kun je ook met een paar natte sokken in je nieuwe schoenen een paar uur door je huis wandelen. Het voelt wat raar, maar het werkt echt als een tierelier kan ik uit eigen ervaring zeggen. Je schoenen zetten zich snel naar je voet, waardoor ze comfortabeler dragen. Echt het proberen waard.

Schoenen fohnen

Ook kun je je schoenen föhnen wanneer je ze aan hebt. Het leer wordt hierdoor warm en kan zich helemaal vormen naar je voet. Wanneer je dan ook nog een paar dikkere sokken erin draagt rek je ze meteen ook een stukje op. Ideaal!

Een schoenspanner in je schoen of laars

Dit vond ik vroeger altijd fascinerend om bij anderen te zien, maar sinds kort gebruik ik ze zelf ook bij mijn leren schoenen. Een schoenspanner. Je hebt ze voor in de breedte en voor in de lengte. En je kunt ze gebruiken om je schoenen een beetje op te rekken en om ze goed in vorm te houden.

Zo houd je je schoenen mooi en heb je er langer plezier van. Helaas werken ze vaak niet op hele korte termijn.

De schoenmaker

Ooit ben ik een keer naar een schoenmaker geweest om de schoenen van mijn dochter een beetje te laten oprekken. Ik had gehoord dat dat heel effectief is. De schoenmaker was er helemaal content ermee, want dat gebeurde de laatste jaren niet meer, de meeste mensen kochten gewoon al snel een nieuw paar.

Mijn dochter was en is erg gehecht aan haar schoenen en kiest niet zo makkelijk een nieuw paar uit, dus ik dacht dit is misschien de ideale manier om die zoektocht nog even uit te stellen.

De schoenen kreeg de schoenmaker ongeveer een half maatje groter. De missie was geslaagd, alleen waren de voeten van mijn dochter die week met ruim een maat gegroeid. Helaas…

Het laatste redmiddel

Deze trucjes kunnen goed werken, maar vergeet niet dat een hele dag rondlopen op welke schoenen dan ook je blaren kunnen bezorgen. Zelfs als je de schoenen al jaren in bezit hebt.

Zorg er daarom altijd voor dat je een setje blaren-pleisters in je portemonnee hebt. Ik heb mezelf er al echt een aantal keer mee geholpen.

En ben je met de auto, gooi altijd een reserve setje schoenen achterin. Echt je zult me dankbaar zijn voor deze tip.

Veel plezier op je feestje en geniet van je nieuwe schoenen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie