schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen?

laarzen schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?

Ze zeggen dat het verstandig is om je nieuwe schoenen niet meteen een hele dag te dragen. Dit moet je langzaam opbouwen. Eerst twee uurtjes dragen op een dag, de volgende dag vier uurtjes, etc. Resultaat zal zijn dat je je schoenen uiteindelijk de hele dag kunt dragen zonder enige blaar. YES!! Het is de beste manier om je schoenen in te lopen, maar het kost de meeste tijd. Helaas mijn zwakke punt.

Met de volgende trucjes kun je ervoor zorgen dat je je leren schoenen veel sneller inloopt.

Dikke sokken dragen

Is het nog maar een dag voor de speciale gelegenheid om je schoenen in te kunnen lopen? Trek dan dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en loop er een paar uur in huis mee rond. Zo rekken de schoenen een beetje op en zitten daardoor iets ruimer.

Natte kranten

Heb je een dagje extra de tijd, dan kun je de avond ervoor de schoenen met een paar vochtige kranten wegzetten. Wanneer je ze dan de volgende dag aantrekt zijn ze wat vochtig, maar zet de schoen zich makkelijker naar je voet.

Het is wel prettig om wat dunne sokjes te dragen in je vochtige schoenen. Want het voelt wel wat gek zo, die natte schoenen.

Vochtige sokken om je schoenen in te lopen

In het verlengde van bovenstaande tip kun je ook met een paar natte sokken in je nieuwe schoenen een paar uur door je huis wandelen. Het voelt wat raar, maar het werkt echt als een tierelier kan ik uit eigen ervaring zeggen. Je schoenen zetten zich snel naar je voet, waardoor ze comfortabeler dragen. Echt het proberen waard.

Schoenen fohnen

Ook kun je je schoenen föhnen wanneer je ze aan hebt. Het leer wordt hierdoor warm en kan zich helemaal vormen naar je voet. Wanneer je dan ook nog een paar dikkere sokken erin draagt rek je ze meteen ook een stukje op. Ideaal!

Een schoenspanner in je schoen of laars

Dit vond ik vroeger altijd fascinerend om bij anderen te zien, maar sinds kort gebruik ik ze zelf ook bij mijn leren schoenen. Een schoenspanner. Je hebt ze voor in de breedte en voor in de lengte. En je kunt ze gebruiken om je schoenen een beetje op te rekken en om ze goed in vorm te houden.

Zo houd je je schoenen mooi en heb je er langer plezier van. Helaas werken ze vaak niet op hele korte termijn.

De schoenmaker

Ooit ben ik een keer naar een schoenmaker geweest om de schoenen van mijn dochter een beetje te laten oprekken. Ik had gehoord dat dat heel effectief is. De schoenmaker was er helemaal content ermee, want dat gebeurde de laatste jaren niet meer, de meeste mensen kochten gewoon al snel een nieuw paar.

Mijn dochter was en is erg gehecht aan haar schoenen en kiest niet zo makkelijk een nieuw paar uit, dus ik dacht dit is misschien de ideale manier om die zoektocht nog even uit te stellen.

De schoenen kreeg de schoenmaker ongeveer een half maatje groter. De missie was geslaagd, alleen waren de voeten van mijn dochter die week met ruim een maat gegroeid. Helaas…

Het laatste redmiddel

Deze trucjes kunnen goed werken, maar vergeet niet dat een hele dag rondlopen op welke schoenen dan ook je blaren kunnen bezorgen. Zelfs als je de schoenen al jaren in bezit hebt.

Zorg er daarom altijd voor dat je een setje blaren-pleisters in je portemonnee hebt. Ik heb mezelf er al echt een aantal keer mee geholpen.

En ben je met de auto, gooi altijd een reserve setje schoenen achterin. Echt je zult me dankbaar zijn voor deze tip.

Veel plezier op je feestje en geniet van je nieuwe schoenen!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
houten tuintafel onderhoud mamameteenblog.nl
De beste methode om je houten tuintafel mooi te houden

In onze tuin staat een tafel, een eettafel van hout. En zodra de temperatuur weer een beetje oploopt zitten we...

Sluiten