tips en trucs kleding mooi mamameteenblog.nl

Tips en trucs die kleding mooi houdt

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kleding maakt de man. Een gezegde wat nog steeds opgaat. Goed verzorgde kleding is onderdeel van je voorkomen. Belangrijk dus om je kleding goed te onderhouden en verzorgen. Maar hoe hard je soms ook je best doet, sommige kledingstukken lijken al snel te verkleuren of te slijten. Hoe voorkom je dit? Hoe voorkom je dat je mooie poloshirt verkeurd of je nieuwe overhemd slijt? Lees hier de tips en trucs die kleding mooi houdt.

tips kleding mooi mamameteenblog.nl

Het wassen, strijken en drogen in een droger zijn manieren waarop je kleding sneller kan slijten, probeer te voorkomen om je kleding te vaak te wassen.

Hoe houd je je kleding mooi?

Hang je kleding na het dragen altijd uit om te luchten, dit voorkomt dat nare luchtje in je kleding blijft hangen en ruikt je kleding weer lekker fris.

Bescherm je kleding wanneer dat nodig is. Draag een schort bij het koken en laat je kind niet in de speeltuin spelen in zijn of haar nette broek (uit ervaring ondervonden *grijns*).

Parfum en deodorant kan je kleding verkleuren, wees hier dus niet te scheutig mee. Beter om parfum rechtstreeks op de huid aan te brengen. Of gebruik een deodorant en/ of parfum zonder alcohol.

Koop kleding van betere kwaliteit. De investering haal je er ruim uit. Bijvoorbeeld een Poloshirt van de Primark gaat toch iets minder lang mee dan een mooi Poloshirt van Calvin Klein van Hemdvoorhem.

Weetje: Katoenen kleding verkleurd ook sneller door de invloed van de zon. 

 

Toch noodzakelijk om je kleding te wassen?

Leg je mooie gekleurde kleding eerst een nachtje in te week in een emmer met water en azijn. Zo behoud je de kleur langer mooi en intens. Dit geldt vooral voor donkere kleding, denk hierbij aan jeans en poloshirts.

Was je kleding binnenste buiten.

Sluit het klittenband, de risten en de knopen, zo bescherm je de andere was voor beschadigingen. Je kunt ook een waszak-(je)gebruiken voor kwetsbare kleding.

Gebruik het juiste wasmiddel bij de juiste kleding. Gebruik voor donkere of bonte was een wasmiddel die daarvoor geschikt is.

Probeer eventuele vlekken er eerst uit  te krijgen met een handwasje, je zult verbaasd zijn wat je er allemaal met de hand uit kunt wassen.

Tip: Hoe krijg je een kraag goed schoon van een overhemd?

Zet de wasmachine op een lage temperatuur. Hoe warmer je wast, hoe sneller je kleding slijt.

Hang je kleding te drogen in plaats van het in de droger te stoppen. Dit is ook lief voor het milieu.

Of hang je kleding meteen uit na een sessie in de droger. Wanneer je kleding nog warm is kunnen de kreukels er makkelijk uitgehangen worden. En hoef je waarschijnlijk niet meer te strijken of op een lagere temperatuur. Daarnaast kan je kleding zo 5 % krimpen in de droger. Dat verklaart je te korte t-shirts en poloshirts 😉.

 

Hoe strijk je je kleding?

Is het toch nodig om je kledingstuk te strijken?

Strijk niet op een te warme temperatuur, kijk hiervoor in het label van het kledingstuk op welke maximale temperatuur je het mag strijken.

Met een vochtige doek strijken helpt om de hardnekkige kreukels er makkelijker en sneller uit te krijgen op een minder hoge temperatuur.

Strijk het liefst je kleding binnenste buiten. Hierdoor beschadigen de vezels aan de buitenkant niet en blijven deze het mooist en dus ook je kleding.

Ook altijd willen weten hoe je een overhemd moet strijken? (kuch)

 

Vind jij het ook belangrijk om je kleding mooi te houden? Welke tips en trucs gebruik jij?

Ook interessant om te lezen:

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
schone vuilnisbak tips mamameteenblog.nl
Tips voor een schone en frisse vuilnisbak

Het was warm buiten de afgelopen maanden. Dat zullen jullie vast niet ontgaan zijn. En hoe heerlijk ik het ook...

Sluiten