Bespaar Continu NL
Huishouden

TIP: Hoe krijg je een kraag schoon?

8 januari 2015

Hoe krijg je een kraag schoon. Wat? Ik zal het uitleggen.
Ik vind de was doen ECHT NIET TOF. Het begint bij het sorteren. Of nee, het begint eigenlijk bij het verzamelen van de vuile was.
Daar heb ik dan een speciale ronde voor door het huis, die ik echt bijna elke dag maak. En het is opvallend hoeveel was ik weer uit die kinderkamers haal. Elke keer vind ik weer wat, in elke hoek en elk gaatje ligt wel iets, een  vieze sok, een oude pyjama of een hemdje.

hoe krijg je een kraag schoon mamameteenblog.nl

 Sorteren

En dan het sorteren, had ik dat al gezegd? Man wat een gedoe is dat. Een bergje kleding hier, een bergje kleding daar. En voordat alles in de machine gaat nog even controleren of er niks in de zakken zit en of er geen vlekken zijn die wat extra aandacht nodig hebben.
Tja, en dan komen we meteen op het punt wat ik  met jullie wil delen.
Want wat is dat toch met die overhemden met die kragen?
Waarom worden die altijd zo vuil? En waarom krijg ik het er niet uit met gewone vlekverwijderaar? Het zijn lastigere

TIP: Hoe krijg je een kraag schoon? mamameteenblogvlekken op de kragen van overhemden dan de niet-nader-genoemde-maar-je-weet-wel-wat-ik-bedoel vlekken op de babykleding, die er met een beetje shout zo uitgaan.

Waarom werkt de Shout niet bij een kraag, en laat het alleen maar een extra vlek achter? En wat heb ik in dit huis een hoop kragen! En heel eerlijk gezegd zijn het meestal niet mijn kragen. Maar als hoofd van de wasafdeling hier in mijn eigen paleis, werd het tijd voor drastische maatregelen.
Dus tijd voor de ultieme test.

Ik heb van tevoren eerst het internet afgezocht naar mogelijke manieren en middeltjes om de kragen schoon te krijgen, die ik eventueel al in huis had of makkelijk te verkrijgen zijn.
En wat heb ik gevonden: Groene Zeep, Shampoo, Sunlight Zeep, Afwasmiddel en Backing Soda+ afwasmiddel (van de Lidl). (zie hieronder)

kraag schoonmaken mamameteenblog

Plan van Aanpak voor een schone kraag

Toen in de was wat overhemden opgesnord.
Daarna volgde het door mijzelf uitgedachte briljante, want hoofd van de afdeling, stappenplan, welke trouwens niet zo moeilijk was.
1/ Insmeren met desbetreffend middel.
2/ In laten trekken, zo een 15 tot 30 minuutjes.
3/ In de wasmachine ( op 40 graden Celsius en op het overhemden programma).

Klinkt als best een toffe test.(lees makkelijk uitvoerbaar)

Test 1: de groene zeep!

De groene zeep die ik hier heb gebruikt is van Driehoek, maar je er zijn verschillende merken verkrijgbaar, welke je ook online kunt bestellen. Zelf maak ik sinds een paar jaar ook zeep, en deze werkt ook heel goed bij vettige vlekken op kleding.

 

TIP Hoe een kraag schoon mamameteenblog 2

 

Test 2: De Shampoo

In dit geval de Andrélon anti-roos, maar volgens mij kun je elke shampoo gebruiken.
TIP een kraag schoon | mamameteenblog.nl

Test 3: De Sunlight zeep

Gekocht bij de AH, voor ik dacht 2 à 3 euro, maar al heel lang in huis, want wilde ooit eens mijn eigen wasmiddel maken.

TIP: Hoe krijg je een kraag schoon | mamameteenblog.nl

 

Test 4: De Backing Soda én het afwasmiddel

De foto van het afwasmiddel is  gruwelijk mislukt, maar dit overhemd heeft dus een dubbele behandeling gehad en ik moet zeggen dat dit uiteindelijk het beste effect heeft gehad.
NB. De Backing Soda heb ik besteld via Bol.com.

TIP: Hoe krijg je een kraag schoon? mamameteenblog

Conclusie:

Alhoewel de uitslag natuurlijk een matter of opinion is, denk ik dat ik de laatste test met de backing soda het beste resultaat heeft gegeven voor een cshone kraag. Daarna de Shampoo, dan de sunlight en als laatste de  groene zeep.

Wat vinden jullie? Of hebben jullie nog een tip voor mij?

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Waarom je een overhemd niet in de droger mag doen! - Mama met een blog 15 september 2017 at 06:01

  […] Leestip: Hoe krijg je een schone kraag? […]

 • Reply Bep Spelthaen 6 juni 2017 at 21:19

  Ik doe dit al jaren voorbehandelen met Dasty van de Wibra, de vuile kraag inspuiten en even met een nagelborsteltje inwrijven en dan in de wasmachine.
  bij niet ál te vuile kragen alleen Dasty er op spuiten en in de wasmachine doen, werkt perfect.

 • Reply Cadeautip: Hoe vind je het juiste overhemd voor hem? - Mama met een Blog 13 februari 2017 at 08:54

  […] Ook leuk om te lezen: hoe krijg je de kraag van een overhemd schoon? […]

 • Reply Mama Marijke Mulder-de Leur 9 januari 2015 at 23:23

  Ik zweer bij ossegalzeep!

 • Reply Barbara Barendse 9 januari 2015 at 10:49

  Goede tip! Met mijn wasmiddel (Dash) werkt dat alleen niet. Welk merk gebruik jij?

 • Reply Barbara Barendse 9 januari 2015 at 10:47

  Ja, maar deze had ik helaas niet in huis, maar ik zag op het internet dat deze vergeleken werd met de sunlight zeep. Maar inderdaad nog zeker iets om te proberen!

 • Reply Anoniem 8 januari 2015 at 19:37

  Ik kan er zomaar een paar bedenken… Nieuwe mode-ontwerp: kraagloze overhemden, of alleen zwarte overhemden aanschaffen. Wat ik meestal doe, is een gedeelte van het te gebruiken vloeibare wasmiddel al verdelen in de kraag, en dan zonder weken meteen in de wasmachine. Kwam er 99 van de 100x brandschoon uit, ook bij gewoon wasprogramma.Maar ik moet er dan wel bij vertellen dat die ouwe Miele die ik heb staan en een dikke anderhalf uur over doet om dat wasje te draaien, misschien dat dat ook wat zegt…

 • Reply Anoniem 8 januari 2015 at 19:28

  Tsja… kragen en ander wasgespuis… heb je al eens ossengal geprobeerd?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  peukie mamameteenblog.nl
  Throwback Monday: De Prinses en haar denkbeeldige vriendje

  Hier een blog over mijn dochter met haar denkbeeldige vriendje. Het was een van mijn eerste en werd verrassend veel...

  Sluiten