De lekkerste Pasta Pesto!!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit verrukkelijke pastarecept heb ik van mijn lieve zus gekregen. Thanks Sis! Het is snel, makkelijk, lekker en vooral ook gezond.

Mama met een blog

Het is vooral voor kinderen erg lekker!
Ook proberen?
Hier komt het recept:Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen):


Pesto: 
Handje vol verse basilicum.
Pijnboompitten, gelijke volume als Basilicum, dus handje vol.
Knoflook, 2 à 3 tenen.
Parmezaanse kaas, geraspt, naar eigen smaak toevoegen, zelf gebruik ik ook hier weer een handje vol.
Olijfolie, flinke scheut.
Peper, vers gemalen, naar eigen smaak.

Pasta:
Pasta, liefst verse pasta uit de koeling van de supermarkt.
Kleine tomaatjes of evt. zongedroogde tomaatjes, ongeveer 10 stuks.
Lenteui, 1 à 2 stuks.


Kipfilet:
Kipfilet in kleine stukjes gesneden en alleen gemarineerd met veel peper.
Voor de kinderen, marineer ik de kip niet, maar mocht jouw smulpaap gek zijn van peper, ga je gang.

Bereiding:
1/ De ingrediënten van de pesto in de blender doen, ikzelf heb een staafmixer met een speciale hakmolen. Ik doe alles in het bakje en mix de pesto tot een egale pestosaus. Ik voeg als laatste de peper toe, ik wil eerst altijd even proeven of het niet al spicey genoeg is.

2/ Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water.
3/ Snij de groenten en bak deze lekker op in de pan met wat olijfolie
4/ voeg de gekookte pasta toe aan de gebakken groenten in de pan.Voeg zonodig wat extra olijfolie toe.
5/ Bak de kip lekker op met wat olijfolie.

6/ Bij het opdienen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt alles door elkaar husselen of alles apart opdienen en alles wat daartussen zit. Ik heb gekozen voor de stapelvariant.

Lekker met een salade!
Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
frozen mamameteenblog.nl
Grappige mini Elsa’s van Frozen

 En ik maar denken dat de Frozen Hype wel een beetje voorbij is. Hoe bijzonder is het dat deze film...

Sluiten