Speelgoed algemeen
Recepten

Een heerlijke variant op de Kippensoep

28 februari 2015
Met de hardnekkige griep die hier al een paar weken in huis rondwaard, is een lekker kippensoepje vaker de regel dan een uitzondering. En wat is een lekkere variant op de kippensoep, een lekkere sotosoep?
Indische Sotosoep kippensoep mamameteenblog.nl

De Indische Kippensoep!

En wat is de soep lekker. dus hierbij het recept.

 
Bereidingstijd: +/-30 minuten

Een lekkere kippensoep, indiche kippensoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  •   Kippenbouillon: +/- 1,5 liter
  •   1 Ui
  •   2 Knoflooktenen, in kleine stukjes of fijn geperst
  •   1 Kipfilet, in stukjes gesneden
  •   Mie voor in de soep
  •   2 gekookte Eieren, in stukjes
  •   Aardappel, gekookt en in stukjes gesneden
  •   Taugé
  •   Lente-ui
  •   Djerek Poeroet( Indische Limeblad), ongeveer 3 stuks
  •   1 tl Kurkuma
  •   Ketjap Manis, 3 eetlepels
  •   1 tl Djahé of Gembersiroop
  •   0,5 tl Djintan
  •   Serehpoeder
  •   Verse Koriander
  •   Eventueel verse rode pepertjes of sambal
  •   Gebakken uitjes
Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn, behalve het Indische Limeblad (Djerek Poeroet), deze is verkrijgbaar bij een goede Toko. Mocht jij geen Toko in de buurt hebben, kun je het Limeblad weglaten of eventueel wat serehpasta en limoensap toevoegen. Dit is niet te vergelijken qua smaken met het Limeblad, maar ook erg lekker en geeft het ook een prettige licht zurige smaak!
 

Benodigdheden:

  • Soeppan, voor minimaal 2 liter soep
  • Een roerspaan
  • 2 snijplanken, 1 voor de kip en 1 voor de groenten
  • 2 goede messen
 

Bijgerechten:

 
  • Baopao
  • Kroepoek
  • Lekker broodje Warm vlees

 

Bereiding:

Bak de kipfilet en de ui en de knoflook lichtjes op in de soeppan met wat olie.
Voeg de kruiden, kurkuma, djintan, djahé en sereh poeder toe.
Bak dit een paar minuutjes op en voeg dan de bouillon toe. Laat dit een paar minuutjes opwarmen, tot het tegen het koken aanzit. Voeg dan mie en het Indische limeblad toe en laat het rustig op een zacht/ laag pitje opwarmen.
Dit is de basis basis van je soep. Daarna voeg ik de aardappel, de eitjes en de lente uit,vlak voor het opdienen.
Je kunt er ook voor kiezen om de lente-ui in een los schaaltjes bij te serveren en pas op tafel toe te voegen aan de soep. Dan blijft het blad lekker knapperig.
Ik doe dit ook met de verse koriander, de taugé, de gebakken uitjes en de rode pepertjes/ sambal.
Note: Voor de bouillon is het van belang een goede te gebruiken, daar het je basis is van je soep. Je kunt hem zelf trekken, als je hier bekend mee bent of een goede kopen bij de slager of supermarkt.
 
Eet smakelijk!
Wat is jou favoriete kippensoep?

Lees hier het recept voor Courgettesoep

Mamameteenblog handtekening

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Een snel en makkelijk recept voor een romige courgettesoep - Mama met een Blog 9 september 2016 at 16:01

    […] Ook dit is een heerlijk recept, kippensoep indische stijl. […]

  • Reply Ben ik een prinses in de keuken Tag - Mama met een Blog 19 augustus 2016 at 16:53

    […] Dit heeft wel een streepje voor. En dan een lekkere bami met kippenpootjes ( in mijn marinade) of mijn Indische kippensoepje! Yummie, krijg meteen weer […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:
    Lees vorig bericht:
    the liebster award mamameteenblog.nl
    The Liebster Award 2015

    Ik ben genomineerd door  Wendy van  Wendy`s Lifestyle voor de Liebster Award. Super bedankt! Maar ik moest wel even goed lezen...

    Sluiten