Speelgoed algemeen
Recepten

Het lekkerste Bananenbrood ever!

13 oktober 2015

Al tijden was ik het van plan om dit recept te maken en een paar weken geleden is het dan ook gelukt! Sindsdien heeft het lekkerste bananenbrood al een paar keer in de oven gestaan. Ik vind hem erg lekker, duh!

Het lekkerste Bananenbrood ever 2 mamameteenblog.nl

Het lekkerste Bananenbrood ever mamameteenblog.nl
Als ontbijt is dit brood een fijne optie, maar het is ook heerlijk als tussendoortje.
Zoals je merkt heb je bij dit recept geen suiker nodig, in principe voegen de banaan, dadels en chocola genoeg toe, maar mocht je toch een echte zoetekauw zijn, kun je 50 gram rietsuiker toevoegen of wat honing.

Ik heb het standaard recept hier en daar wat aangepast en hij is zeker het proberen waard!

Recept Bananenbrood

Benodigdheden:

Cakeblik (van 23 cm)
Staafmixer
Garde
Beslagkom

Ingrediënten

  • 200 gram speltbloem, mag natuurlijk een andere bloemsoort zijn, bv witte bloem
  • Eieren 3 grote of 4 kleintjes
  • Bananen, lekker rijp, ze mogen best wat bruin zijn, dit voegt de zoete smaak toe), 3 grote of 4 kleintjes
  • 60 gram dadels, ik vind de Medjool dadels het lekkerst, dit zullen ongeveer 3 grote dadels zijn.
  • 1 kleine theelepel Backing Soda of e2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram kokosrasp
  • flinke snuf zout

Opties:

  • 75 gram pure chocolade, gebruik je favoriet en probeer hem in zo klein mogelijke stukjes te hakken of stampen (eventueel tussen een theedoek).
  • 100 gram gemengde noten, gebuikt je favorieten, ik heb walnoten en amandelen en een paar cashewnoten gebruikt, deze kun je ook in de theedoek fijnstampen.

Voorbereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden en het cakeblik invetten met wat plantaardige olie.

Bereiding:


Breek de bananen in stukjes in de beslagkom en voeg de dadels toe. Pureer dit tot een gladde substantie met de staafmixer.
Voeg de eieren er rustig doorheen met de garde, telkens 1 ei, zodat het goed gemengd wordt.
Zorg dat het een zo egaal mogelijk beslag blijft.
Daarna volgen de bloem, de backing soda en de snuf zout. Spatel dit weer door het beslag tot het een egale brei is.

Nu kun je de eventuele ingredienten  toevoegen.
Als laatste voeg je het kokosschaafsel toe en giet je het deeg in het bakblik..

Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 45 minuten en controleer met een satéprikker of hij gaar is.
Laat hem daarna nog even rusten op een plank alvorens hem uit het blik te halen.
Maar niet te lang, want hij is een beetje warm op zijn lekkerst!
Je kunt het brood best een paar dagen bewaren (in folie of in een afgesloten blik), maar zelf heb ik dat nooit uit kunnen proberen, want zo lang leeft hij niet.

Graag hoor ik jullie ervaring en eventuele tips en trucs.

Eet smakelijk!

Nog een leuke baktip: Regenboogkoekjes in hartjesvorm!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply M.pap 2 juli 2017 at 13:06

    Bij gebruik van backing soda altijd een of twee eetlepels Citroën limoen of appelazijn gebruiken I.v.m. Activeren van de backing soda. Ik maak het brood altijd met amandelmeel of kokosmeel . Ik gebruik geen granen.

  • Reply Recept voor Bananenbrood, suikervrij en maar 5 ingrediënten - Mama met een Blog 7 juni 2017 at 15:56

    […] De uitgebreide versie voor het lekkerste bananenbrood ever! […]

  • Reply Het vergeten recept: Finse Plaatkoek - Mama met een Blog 3 april 2017 at 13:08

    […] Baktip: Heb je mijn bananenbrood al eens geprobeerd? […]

  • Reply recept: cake met pompoen, superlekker! - Mama met een Blog 3 april 2017 at 13:35

    Het lekkerste Bananenbrood ever!

  • Reply Mama met een Blog, Een Lifestyle-en Mamablog 11 maart 2016 at 14:35

    […] heb naar aanleiding van mijn bananencake (het recept kun je hier vinden) een keer zelf geprobeerd een recept te schrijven en volgens mij is dat wel gelukt, want ik […]

  • Reply Barbara Barendse 16 oktober 2015 at 14:01

    Ja, dat denk ik wel! Vergeet alleen het beetje zout niet. En misschien blijft ie wel wat compact, maar ik ben wel heel benieuwd hoe de bananencake dan wordt en vooral smaakt, laat je het nog weten?

  • Reply Nicole orriëns 16 oktober 2015 at 10:03

    Ik wil zo'n bananenbrood ook wel eens proberen. Kan het ook met alleen bloem en banaan en eieren en bakpoeder denk je?

    Huisvlijt

  • Reply Beauty Unboxing 13 oktober 2015 at 10:22

    Ik heb nog nooit bananen brood op maar het klinkt echt heerlijk!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:
    Lees vorig bericht:
    Liam moet naar de kapper.

     Zo snel als Liam groeit, hij is alweer bijna 15 maanden, zo snel groeien ook zijn haren. Ondertussen heb ik...

    Sluiten