Recepten

Recept voor Bananenbrood, suikervrij en maar 5 ingrediënten

7 juni 2017

We zijn hier in Huize B helemaal op de gezonde toer. Nou ja gezondere toer, dan, we proberen wat te minderen in het suikergebeuren. Dus wat minder suiker eten. Nu is afgelopen dagen me wel duidelijk geworden waar er allemaal toegevoegde suiker in zit. En dan heb ik het niet over de natuurlijke suikers zoals in fruit of groente, maar echt de suiker die in de fabriek gemaakt wordt. In sommige “gezonde”snacks zit wel 40% suiker toegevoegd. Als je dat afzet tegen de hoeveelheid suiker die je per dag mag innemen, kom je als snel tot de conclusie dat je soms al met een ontbijt je dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker hebt bereikt. Tijd om suikervrij te gaan bakken en we beginnen met het bananenbrood. 

recept bananenbrood mamameteenblog.nl

bananenbrood mamameteenblog

Hoog tijd om hier wat aanpassingen te gaan maken. Alles stap voor stap natuurlijk! Nu kwam ik op pinterest een recep tegen voor bananenbrood. Nu maak ik deze wel eens zelf, maar dan vaak de uitgebreide, gezonde versie! Dit is een makkelijk recept met niet meer dan 5 ingrediënten.  Makkelijk en lekker! Easy Baking!

Het lekkerste Bananenbrood ever 2 mamameteenblog.nl

De uitgebreide versie voor het lekkerste bananenbrood ever!

 

Recept Bananenbrood suikervij

Benodigheden

  • Cakeblik
  • Staafmixer
  • 2x Beslagkom
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 150 gram Speltbloem of Amadelmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Handvol Rozijnen of dadels
  • eventueel een handje in stukjes gehakte Walnoten voor wat crunch

Bereiding

Verwarm de heteluchtoven voor op 175°.

Pureer de 3 bananen in de beslagkom met de staafmixer tot een egale massa.

Mix de 3 eieren in een aparte beslagkom met een garde.

Voeg de eieren bij de bananen en mix en het geheel.

Nu mag de 150 grambloem/ meel toegevoegd worden en de 1,5 theelepel met Bakpoeder.

Meng het deeg tot een egale massa. Nu kunnen de rozijnen of dadels toegevoegd worden, deze kun je geheel mee pureren of gedeeltelijk, al naar wens.

Als laatste kun je de in stukjes gehakte walnoten toevoegen.

Nu kan het deeg in het cakeblik en in de voorverwarmde oven voor 35 à 40 minuten.

Prik met een satéprikker in de deeg om te controleren of hij klaar is en pas eventueel de baktijd aan.

Is hij klaar dan mag hij 10 minuten afkoelen en is hij klaar!

Ook lekker als ontbijt of lunch!

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
schoenen espadrilles mamameteenblog
Mijn schoenen-dilemma met mooi weer

Het is gek weer, het is namelijk ineens heel warm, bloedje heet. En dat is best gek voor mei, want...

Sluiten