50 lekkerste wereldgerechten

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De 50 lekkerste gerechten ter wereld? Zouden die bestaan in een lijst? Op een moment, waarop je lekker even ongestoord kunt surfen op het internet, kwam ik op het idee om eens te googelen op de 50 lekkerste wereldgerechten. Zou er zo`n lijst bestaan? Vast wel, dacht ik. Wie zou er zo iets maken? Iemand die veel reist en van lekker eten houdt en ook veel probeert, een travelfoodie of een verveelde mama, haha!

De 50 werelds lekkerste gerechten mamameteenblog.nl

 

 

Zo`n lijst is best wel subjectief, want wanneer je vegetariër bent, krijg je al een heel ander soort lijst dan wanneer je een meatlover bent. Mijn eigen lijst is nog lang niet klaar en ik vraag me af of dat in leven nog zal gebeuren, maar ben wel super nieuwsgierig of er ook een standaard lijst is. Een lijst met werelds lekkerste gerechten, zou dat kunnen? En misschien zou ik , geïnspireerd door Julia& Julia (feelfoodiefilm), al die gerechten eens kunnen maken. Stuk voor stuk proberen. Zou toch best cool zijn?  Mijn kinderen houden echt niet van eten op het moment, maar zou ik me daar van laten weerhouden, van deze challenge? Misschien 1 x in de week een gerecht proberen? En dan beginnen van onderaf?

Zou ik grenzen hebben? Ja, dat toch wel, denk ik, maar flexible-is-my-middelname op het moment, er is vast wel een mouw aan te passen. Eerst maar eens de lijst opzoeken.

De lijst van de lekkerste gerechten ter wereld

Goed, ik heb er twee gevonden! allebei van CNN travel:

1/Lijst 1

2/Lijst 2

En hier de lijsten als je ze zelf wilt downloaden:

50 lekkerste wereldgerechten I

50 lekkerste wereldgerechten II

De eerste lijst is gemaakt door de CNN staf zelf en geeft in  de inleiding van de lijst al aan dat er na aanleiding van de lijst veel commentaar zou komen! Goed dat was er dus ook, en via een facebook poll is er een nieuwe lijst gecreëerd! Dus iedereen mocht meedoen ( alleen ik wist het niet).

En dat is lijst nummer 2!

Ik vind het het zo gaaf, maar besef weer dat er natuurlijk geen standaard lijst kan zijn, daar eten zo subjectief is. Het is zo persoonlijk ivm met smaak en opvoeding, lef en geduld ( sommige dingen moet je echt leren eten). Ik denk dat ik mijn eigen lijst ga maken, lijkt me handig en ook leuk om te doen!

Maar tik ben ook  echt benieuwd naar jou lekkerste gerecht en komt deze voor op de lijst? Laat je antwoord weten in de comments!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

5 gedachten over “50 lekkerste wereldgerechten”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
schooltas rugzak Duifhuizen
Schooltas van Duifhuizen, review

Het schooljaar is alweer bijna voorbij, de schooltas mag alweer bijna in de hoek gegooid worden, om er vervolgens, minstens...

Sluiten