50 lekkerste wereldgerechten om te proberen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 juni 2022 by Barbara

De 50 lekkerste gerechten ter wereld? Zouden die bestaan in een lijst? Op een moment, waarop je lekker even ongestoord kunt surfen op het internet, kwam ik op het idee om eens te googelen op de 50 lekkerste wereldgerechten. Zou er zo`n lijst bestaan? Vast wel, dacht ik. Wie zou er zoiets maken? Iemand die veel reist en van lekker eten houdt en ook veel probeert, een travelfoodie of een verveelde mama, haha!

De 50 werelds lekkerste gerechten mamameteenblog.nl

Zo`n lijst is best wel subjectief, want wanneer je vegetariër bent, krijg je al een heel ander soort lijst dan wanneer je een meatlover bent. Mijn eigen lijst is nog lang niet klaar en ik vraag me af of dat in leven nog zal gebeuren, maar ben wel super nieuwsgierig of er ook een standaard lijst is. Een lijst met werelds lekkerste gerechten, zou dat kunnen? En misschien zou ik, geïnspireerd door Julia & Julia (feelfoodiefilm), al die gerechten eens kunnen maken. Stuk voor stuk proberen. Zou toch best cool zijn?  Mijn kinderen houden echt niet van eten op het moment, maar zou ik me daar van laten weerhouden, van deze challenge? Misschien 1 keer in de week een gerecht proberen? En dan beginnen van onderaf?

Zou ik grenzen hebben? Ja, dat toch wel, denk ik, maar flexible-is-my-middelname op het moment, er is vast wel een mouw aan te passen. Eerst de lijst opzoeken. Ik vond er al 1 op elle.com.

De lijst van de lekkerste gerechten ter wereld

Goed, ik heb er twee gevonden! Allebei van CNN travel:

1/Lijst 1

2/Lijst 2

En hier de lijsten als je ze zelf wilt downloaden:

50 lekkerste wereldgerechten I

50 lekkerste wereldgerechten II

De eerste lijst is gemaakt door de CNN-staf zelf en geeft in  de inleiding van de lijst al aan dat er naar aanleiding van de lijst veel commentaar zou komen! Goed dat was er dus ook, en via een facebook poll is er een nieuwe lijst gemaakt! Dus iedereen mocht meedoen (alleen ik wist het niet).

En dat is lijst nummer 2!

Ik vind het zo gaaf, maar besef weer dat er natuurlijk geen standaard lijst kan zijn, daar eten zo subjectief is. Het is zo persoonlijk i.v.m. met smaak en opvoeding, lef en geduld (sommige dingen moet je echt leren eten). Ik denk dat ik mijn eigen lijst ga maken, lijkt me handig en ook leuk om te doen!

Maar ik ben ook  echt benieuwd naar jou lekkerste gerecht en komt deze voor op de lijst? Laat je antwoord weten in de comments!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

5 gedachten over “50 lekkerste wereldgerechten om te proberen”

Plaats een reactie