Met deze tips kun ook jij je duurzamer kleden deze zomer (2023)

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 augustus 2023 by Barbara

Tips duurzamer kleden mamameteenblog.nl

De zon schijnt weer, heerlijk! We kunnen meer naar buiten. Het is tijd om mijn kledingkast op te ruimen en het zomergoed weer tevoorschijn te halen. Een klusje dat je niet te vroeg wil doen, maar ook zeker niet te laat. Iets met bibberen van de kou of puffen van de hitte. Maar als ik het eenmaal gedaan heb, ben ik zo blij. Alsof je kunt shoppen in je eigen kast met kleding die je al een tijdje niet hebt gedragen. Nu is het dit jaar weer net een beetje anders. Want dit jaar wil ik het wat bewuster aanpakken. Een beetje duurzamer. Niet meer zomaar wegdoen wat ik toch niet meer draag. En ook niet meer nieuwe kleding kopen zonder dat ik het nodig heb. Duurzamer kleden dus.

Toch wil ik er natuurlijk wel een beetje leuk bijlopen. Met een paar mooie kleren of schoenen in de trendkleuren van dit seizoen lukt dat al een heel eind. In combinatie van wat ik heb en waarvan ik weet dat ik me daar fijn in voel, is dat een goede manier om mijn garderobe up-to-date te houden.

Op een duurzame manier kopen en met trendkleuren omgaan is niet moeilijk.

Duurzamer kleden met de onderstaande richtlijnen:

  1. Ik doe alleen mee met trends die ik in de opvolgende jaren ook nog leuk vind. Doe dus alleen mee met trends die voor jou tijdloos kunnen zijn en die passen bij je stijl. Vraag jezelf altijd af: Ga ik dit minstens 50 keer dragen?
  2. Ik kijk eerst of ik wel echt iets nieuws moet kopen om met de trend mee te doen. Waarschijnlijk heb ik nog wel iets in de trendkleur in mijn kledingkast. Veel trendkleuren komen, gaan en komen weer terug.
  3. Wanneer ik iets nieuws koop in een trendkleur, zorg ik dat het van een duurzaam merk is. Veel duurzame merken doen ook mee aan de trendkleuren. Zij laten zich namelijk ook inspireren door trends.

Duurzamer kleden door zuinig te zijn met wat ik heb

Vanuit duurzaam oogpunt vind ik het fijn om zo lang mogelijk met mijn spullen te doen, dat geldt voor mijn kleding, maar zeker ook voor mijn schoenen en fijne sneakers van Remonte.

Onderstaande tips om mijn schoenen of sneakers netjes te houden gebruik ik graag.

  • Gebruik een vuilafstotende spray
  • Verkleurde zolen? Gebruik een zacht gummetje
  • Hak en zolen regelmatig controleren
  • Wissel je schoenen regelmatig af
  • Poets of verwijder regelmatig het vuil van je schoenen

Met deze tips is de levensduur langer van je schoenen en het ziet er mooier uit. Zowel voor je tijdloze kleding of schoenen als voor de kleding of schoenen volgens de laatste trends.

Kleding die ik niet meer draag

De kleding die ik niet meer draag of leuk vind, houd ik even apart. Ik kijk of het nog mooi genoeg is. Of ik er zelf nog iets mee kan. Bijvoorbeeld van een lange spijkerbroek een korte broek maken. Of van een dikke wollen trui een kussensloopje voor op de bank. Maar als ik er niets mee kan, dan kijk ik of ik er iemand blij mee kan maken. Zo niet, dan zet ik het op Vinted. Ik heb hier echt al veel op verkocht.

Zo probeer ik dit jaar nog een kledingkast te krijgen die nog weet wat meer duurzamer is.

Met deze tips kun ook jij je duurzamer kleden Mamameteenblog.nl

Ook interessant om te lezen:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie