4 tips om jouw kleding herkenbaar te maken

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 juni 2022 by Barbara

jouw kleding herkenbaar mamameteenblog.nl

Verkoop je kleding? Dan wil je uiteraard dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de keren die je maakt. Helaas gaat dit niet vanzelf. Als je meer wilt verkopen, doe je er goed aan om jouw kleding herkenbaar te maken. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje om kleding herkenbaar te maken.

Kies voor een bijzonder ontwerp om je kleding herkenbaar te maken

Voordat je aan de slag gaat met het maken van kleding, kun je al rekening houden met de herkenbaarheid. Als je dezelfde kledingstukken ontwerpt, kun je kiezen voor een bijzonder ontwerp. Maak je truien? Dan kun je deze bijvoorbeeld voorzien van een opvallend zakje op de linker- of rechterborst. Om dit detail extra op te laten vallen, kun je ervoor kiezen om deze een andere kleur te geven dan de rest van de trui. Als je dergelijke elementen in alle kleding die je maakt terug laat keren, gaan mensen jouw kleding na verloop van tijd herkennen.

Laat specifieke kleuren terugkeren

Wil je tijdens het ontwerpen al rekening houden met de herkenbaarheid? Dan kun je niet alleen voor een bijzonder ontwerp kiezen. De kleur van de kleding die je maakt kan namelijk ook bijdragen aan de herkenbaarheid. Kies je voor gewaagde kleuren? Dan valt jouw kleding vast en zeker op in het straatbeeld. Je kunt overigens ook spelen met kleuren. Geef details van een kledingstuk bijvoorbeeld een andere kleur dan de basis. Hierdoor springen ze in het oog en dat komt de herkenbaarheid van jouw kleding vast en zeker ten goede.

Voorzie kleding van een tekst of afbeelding.

Een bijzonder ontwerp en de kleurkeuze zorgen niet altijd voor het gewenste effect. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden. Je kunt jouw kleding bijvoorbeeld ook van een tekst of afbeelding voorzien. Als je dit wilt, denk je misschien al snel aan kleding bedrukken. Dit behoort tot de mogelijkheden, maar bedrukken brengt wel kosten met zich mee. Wil je hier liever geen geld aan uitgeven? Dan bieden strijkletters uitkomst. Als je jouw kleding onder een bepaalde naam verkoopt, kun je deze naam op de kleding strijken met dergelijke letters. Je bent zo aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je kleding laat bedrukken.

Meer tips voor kleding?


Bevestig een label om jouw kleding herkenbaar te maken

Als jouw kleding inmiddels behoorlijk bekend is, is het geen doen (meer) om hier zelf strijkletters op aan te brengen. In dat geval bieden kledinglabels een uitkomst. Deze labels voorzie je van jouw naam en bevestig je aan jouw kleding. Breng je het label op een zichtbare plek aan? Dan komen steeds meer mensen in aanraking met jouw kleding. Dit komt de herkenbaarheid uiteraard ten goede.

4 tips om jouw kleding herkenbaar te maken Mamameteenblog.nl

Plaats een reactie