Hoe shop je goed je kinderkleding online

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 7 augustus 2023 by Barbara

Kinderkleding shoppen mamameteenblog.nl

De kinderen zijn weer een stukje gegroeid. Helaas groeien hun kleren niet mee en is het dus tijd voor de nodig aanpassingen in hun garderobe. En behalve dat ze wat zijn gegroeid is ook hun smaak wat aangepast. Waar eerst alles lekker baggy moest, roept mijn middelste dochter dat ze skater-style toch echt het allerleukste vindt. Mijn zoon van 7 jaar houdt van stoere, maar vooral lekker zittende kleding. En mijn oudste dochter is nu een echte puber, elke stijl die in is, is interessant.
Een mission impossible wanneer ik met ze de stad in moet om kleding te kopen. Want het liefst wordt elke winkel eerst bekeken, om vervolgens het allerleukste te kopen. Je snapt mijn voorliefde voor online shoppen voor kinderkleding. Ondertussen heb ik een paar webwinkels waar ik graag mijn slag sla.

Maak een lijstje voor online kinderkleding shoppen

Met mijn artikel in gedachten voor 6 tips bij het kopen van baby- en kinderkleding ga ik aan de slag. Als eerste maak een lijstje voor elk kind. Dit kost best even wat tijd, maar geloof me, het is het zo waard! Ik betrek de oudste 2 ook bij het lijstje, zodat er op het lijstje niet alleen maar wens artikelen staan, maar ook kleding wat er nodig is.

Ik heb zelf een paar favoriete webshops waar ik graag kinderkleding shop en daar houd ik mij ook echt aan. Ik heb goede ervaring met deze shops, ik snap de matentabel en ben oké met de verzendkosten en retourvoorwaarden.

Weet welke maat kinderkleding heb je nodig?

Wat ook niet onbelangrijk is dat je de huidige maten van je kinderen helder hebt. Zowel de kledingmaat als de schoenmaat.
Bedenk ook bij welke kledingstukken je een maatje groter kunt kopen. Zo koop ik graag de T-shirts voor mijn zoontje een maatje groter. Hij vindt dat lekker zitten en ze kunnen net weer iets langer mee. (maar niet als je de T-shirts te warm wast, kuch)

Maak een account aan voor het maken van favorieten lijstje

Ben je net als ik en vind je het fijn om ’s avonds op de bank, als de kinderen in bed liggen, rustig door een webshop heen te wandelen? Maak dan een account aan. Zo kun je alle favorieten bewaren en op een ander moment met je kinderen doornemen.

Houd de uitverkoop in de gaten op internet bij je favoriete webshops

Wij Nederlanders houden van sale en uitverkoop. Extra leuk dus als ik achterkom wanneer er op mijn favorieten lijstje artikelen in de uitverkoop staan. Scheelt tenslotte toch weer met 3 kinderen.

De uitverkoop is voor mij ook het moment om vooruit te kijken. Zo kijk ik in de zomer al naar een jongens winterjas en andersom.

Reviews lezen

Het voordeel van kopen online is dat je de reviews kunt lezen van een product. Zo handig bij het voorkomen van een miskoop. Zo weet je of een kledingstuk klein valt of dat het doorschijnt.

En omdat ik het zo handig vind, laat ik ook vaak zelf reviews achter. Het is tenslotte een beetje geven en nemen.

Denk duurzaam

We zijn al een tijdje op de duurzamere tour. Online shoppen is dan niet ideaal, omdat het natuurlijk ook weer vervuiling met zich meebrengt in de vorm van verpakkingsmateriaal en de carbon footprint (vervuiling door vervoer).

Door zoveel mogelijk bij een webwinkel te kopen scheelt dit in verpakkingsmateriaal.

Ook kijk ik of je bij een webshop kunt selecteren op duurzame kleding. Is echt handig.

Wat zijn de verzendkosten en retourvoorwaarden

Niet elke online shop heeft dezelfde voorwaarden in het retourneren of verzenden. Goed om je hier van tevoren over in te lezen op de site. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. En ook de leveringstijd kan verschillen! Dus let daar goed op.

Koop jij veel online kinderkleding?

Hoe shop je goed je kinderkleding online Mamammeteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie