Recept Lekkere gebakken Sardientjes

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ja, wij zijn gek op vis! En dit recept met Sardientjes is ook echt weer heerlijk.Wanneer ik op de Haagse markt ben, dan loop ik eigenlijk altijd even langs de visafdeling om wat vis te scoren en eigenlijk wil ik elke keer wat nieuws proberen. Maar wat is er toch een hoop keus! Wat is er altijd weer veel te zien aan verschillende vissen, ik kan bijna niet kiezen. Bij een keuze maken van verse vis let ik altijd op de volgende punten:

 

recept lekkere gebakken sardientjesmamameteenblog.nl

Hoe herken je verse vis?

 1. Oog: moet bol en doorschijnend zijn. De pupillen horen zwart en glanzend te zijn. Ogen die hol staan en een wit hoornvlies hebben, wijzen erop dat de vis bijna bedorven is.
 2. Kieuwen: deze dienen mooi rood, glanzend en vrij van slijm te zijn. Bij vis die al langer ligt, zijn de kieuwen vaak gelig en bevatten de kieuwen meer slijm.
 3. Huid: de huid dient glanzend te zijn, zonder verkleuringen. Hoe verser de vis, hoe doorschijnender het slijm wat op de huid zit.
 4. Buikvlies: hoe verser de vis, hoe strakker het buikvlies aan het vlees vast zit. Wanneer de vis minder vers is, laat het buikvlies sneller los.
 5. Ruggengraat: rondom verse vis zit geen verkleuring. Hoe minder vers de vis, hoe roder het rondom de ruggengraat eruit ziet.
 6. Geur: Hoe sterker de vislucht, hoe groter de kans dat hij al een tijdje uit het water is. Vis hoort voornamelijk naar zeewater te ruiken, een beetje zoutig dus.

Dit keer zagen de Sardientjes er heel goed uit, dus die heb ik meegenomen! Ik heb nog een heel lekker recept thuis die ik van mijn Turkse vriendin (alle credits zijn voor jou, lieverd!) heb gekregen en die is echt heel lekker. Het vlees van sardientjes is heel mals en heeft niet een echte vissmaak, daarnaast zijn Sardientjes ook echt heel gezond. (hier kun je lezen waarom) Dus dit recept verdient zeker een pluim en is ook echt het proberen waard!

Het Recept Voor de Sardientjes:

 • 500 gram verse Sardientjes (voor 2 personen)
 • verse peterselie
 • verse citroen
 • flink wat bloem om de sardientjes in te wentelen
 • peper en zout
 • zonnebloemolie

Benodigdheden:

 • Diepe pan

Bereiding:

Het schoonmaken kost altijd het meeste werk van de sardientjes. Dus neem daar even de tijd voor. Elk visjes afzonderlijk gaat door je handen. Zelf maak ik ze  schoon onder stromend water, maar heb ik een filmpje gevonden op Youtube, die het ook goed uitlegd, zonder stromend water weliswaar, maar het principe blijft hetzelfde. Ook kunje op de markt vragen of ze ze alvast willen insnijden, dat scheelt toch weer wat tijd.

Na het schoonmaken rol je ze door de bloem. De bloem leg ik van te voren op een bord en kruid ik met wat zout en peper. de visjes in bloem leg ik op een bord met wat keukenpapier.

Wanneer ik klaar ben zet ik de pan op het vuur met een flinke laag zonnebloemolie, genoeg om de vsijes te laten zwemmen, zeg maar. Zodra de olie heet is, gaan de visjes erin. Per keer ongeveer 5 à 6 visjes en ik bak ze ongeveer 1 à 2 minuutjes. Daarna leg ik ze op een bord met wat servetten of keukenpapier.

Wanneer ze allemaal gefrituurd zijn, garneer ik de visjes met lekker wat gesneden peterselie en stukken verse citroen. De citroen is trouwens ook heerlijk om erover heen te sprenkelen.

Als bijgerechten vind ik gebakken aardappeltjes lekker met wat een lekkere salade, maar een lekker Turks brood met yoghurt saus is ook heerlijk (weet ik uit ervaring).

Nou , eet smakelijk maar weer! En laat je nog even weten of je het ook zo lekker vind?

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

8 gedachten over “Recept Lekkere gebakken Sardientjes”

 1. Oh het water loopt me al in de mond! Ik heb ze zelf nog nooit klaargemaakt en zelfs niet schoongemaakt. Ik ben in staat om naar een restaurant te gaan en ze NU te bestellen. Maar wieweet kan ik een poging wagen op een vrije dag dit recept te proberen!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
hangmat mamameteenblog.nl
Winactie Hangstoel~Afgelopen!

Een hangmat of een hangstoel! Wat maakt het toch dat als ik ze alleen al zie, er Blij van word?...

Sluiten