Speelgoed algemeen
Recepten

Visrecept: Dorade uit de oven

9 januari 2017

Voor de maand januari heb ik dit heerlijke, gezonde visrecept: dorade uit de oven. De dorade is een vis die heel veelzijdig is en dan op veel verschillende manieren te bereiden is. De vis is ongeveer 25 centimeter groot en je hebt zeker genoeg aan 1 vis per volwassen persoon. De vis is makkelijk zelf schoon te maken, maar beter is het om het door de visboer te laten doen. Ik koop zelf mijn vis op de Haagse markt, wat op zich al een aanrader is om een keer naar toe te gaan, hier ligt de vis mooi uitgestald en kun je goed zien of de vis vers is.

visrecept dorade uit de oven mamameteenblog

De Vis Dorade

 

Eerst wat meer info over de Dorade. De vis een familielid van de zeebrasems en valt onder de half-vette vissen. Er zijn drie soorten dorades. Je hebt de Dorade Grise, die ook wel de zeekarper wordt genoemd. Daarnaast heb je de Dorade Rose, die beter bekend staat als de goudbrasem. Deze vis is iets losser van structuur. Tot slot heb je de Dorade Royal. Deze vissen worden in het middellandse zeegebied gevangen. De vis wordt het hele jaar door aangevoerd en is dus makkelijk verkrijgbaar het hele jaar door.

De dorade is op veel verschillende manieren te bereiden, zoals bakken ( in de oven of in de pan) of grillen (op de barbecue of de grillpan). Het visrecept voor dorade wat ik hier geef is een mooie basis welke je zowel in de oven als op de barbecue kunt gebruiken. Ik ben zelf nogal enthousiast over dit recept, het is namelijk echt heel lekker en ook nog eens makkelijk.

Het Visrecept: Dorade uit de oven

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd (200ºC): 30 minuten

Benodigheden:

  • ovenschaal
  • grilplaat

Ingrediënten:

  • Dorade ( 1 per persoon)
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Citroen
  • Peterselie, vers
  • Munt, vers
  • Koriander, vers

Bereiding:

  • Maak de vis schoon, zover dat nog nodig is. Hier volgt een filmpje, mocht je wat extra info nodig hebben.

  • Snijd de huid aan beiden kanten 3x schuin in. En wrijf de vis in met het grove zeezout en olijfolie.
  • De citroen doormidden snijden en knijp de ene helft van de citroen uit boven de vis en snijd de andere helft in plakjes.
  • Vul de vis met de verse kruiden en met de citroen.
  • Leg de vis in de ovenschaal en braad de vis in de oven voor 30 minuten.

visrecept dorade uit de oven mamameteenblog 2

 

Dorade in de grillpan

Mocht je de Dorade willen bereiden op de grill/ grillplaat of op de barbecue dan kun je de dorade na de bereiding in de folie wikkelen. Leg de vis in de grillpan of de barbecue voor ongeveer 20-25 minuten.

Tip:

Een echte topper om deze vis mee te combineren is met deze lekkere rijstsalade.

rijstsalade-mamameteenblog

Eet smakelijk!

 

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

 

Facebook Comments

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cynthia 8 januari 2018 at 16:19

    Prachtige foto’s, krijg er trek van!

    • Reply Barbara 9 januari 2018 at 08:04

      Dank je wel, het is ook erg lekker 😉

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:
    Lees vorig bericht:
    Uil kussen Knutselen met Sien en Co Mama met een blog
    Uiltje knutselen met Sien en Co Knutselblog

    Deze vakantie nog een leuk knustelprojectje aan het zoeken? Dit Uiltje knustelen met Sien en Co is makkelijk en toch...

    Sluiten