fbpx
rijstsalade-mamameteenblog

Recept: Rijstsalade, van overgebleven rijst

Sale juli 2019

Dit lekkere recept kwam ik tegen bij een aflevering van Poh’s Kitchen op 24 kitchen. En daar zag het er zo makkelijk  en vooral lekker uit, dat ik het meteen heb opgeschreven.  Omdat ik eten weggooien lastig vind,  probeer ik altijd zo veel mogelijk te bewaren. Het fijne van dit recept is dat je het kunt maken van overgebleven rijst. En daar hebben wij genoeg van. Dus bij deze het recept voor de rijstsalade.

recept rijstsalade mamameteenblog.nl

 

 

Bewaren van rijst

Bij het bewaren van rijst is het goed om te weten, dat je de afgekoelde rijst het beste kunt bewaren in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Dit is belangrijk, omdat rijst een bacterie bevat die zich makkelijk kan vermeerderen. Wil je hier meer over weten, dan kun je meer lezen op deze site van Info.nu.

 

Recept rijstsalade

Voor 4 personen, bereidingstijd van 20 minuten

Benodigdheden

 • Grote Braadpan of een Wok
 • Roerlepel

Ingrediënten

 • 1 ui
 • 2 knoflooktenen
 • 2-3 tomaten
 • 2 blikjes tonijn
 • handvol verse koriander, fijngesneden
 • handvol verse munt, fijngesneden
 • handvol verse peterselie, fijngesneden
 • handvolverse basilicum, fijngesneden
 • 0,5 eetlepel komijnpoeder
 • 0,5 eetlepel Korianderpoeder
 • 0,5 eetlepel chilipoeder
 • 4 eetlepels Sojasaus
 • peper

rijstsalade-mamameteenblog

Bereiding

 • Snij de uien en tomaten in blokjes en pers de knoflook uit.
 • Zet de pan op het vuur en bak de hier boven gesneden groenten en knoflook in een scheutje olijfolie. Zet het vuur nu wat lager.
 • Voeg de rijst toe en meng het goed door.
 • Nu kan de tonijn en de verse kruiden er doorheen gemengd worden.
 • Voeg nu de Komijn ,koriander en de chilipoeder toe.
 • Als laatste voeg je de sojasaus toe, met wat peper naar eigen smaak.
 • Meng de salade nu goed door, zet het vuur zo laag mogelijk of helemaal uit en laat het zeker even 10 minuten rusten.
 • Proef de salade en voeg eventueel nog (verse) kruiden, sojasaus of peper toe als je dit nodig vindt, naar eigen persoonlijke smaak.

Tips:

Deze salade kan heel makkelijk op zichzelf gegeten worden, zowel warm als koud. Maar als bijgerecht bij een visgerecht of barbecue komt deze salade ook helemaal tot zijn recht.

vis-dorade-mamameteenblog

Wij hebben er laatste keer een heerlijke Dorade van de barbecue bij gegeten. Ook een echte aanrader!

Maar je kunt ook een lekkere Mul bij eten! Het recept vind je hier.

 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
hellobaby.nu mamameteenblog.nl
Hello Baby geboortefotografie + kortingscode

Geboortefotografie: Naar aanleiding van een mailtje van Settia van Hello Baby geboortefotografie vraag ik mijn lief het volgende: "Wat zou jij ervan...

Sluiten