Recept: Rijstsalade, van overgebleven rijst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit lekkere recept kwam ik tegen bij een aflevering van Poh’s Kitchen op 24 Kitchen. En daar zag het er zo makkelijk  en vooral lekker uit, dat ik het meteen heb opgeschreven. Omdat ik eten weggooien lastig vind,  probeer ik altijd zo veel mogelijk te bewaren voor een ander recept, bijvoorbeeld rijstsalade van Poh. Het fijne van dit recept is dat je het juist kunt maken van overgebleven rijst. En daar hebben wij genoeg van.

recept rijstsalade mamameteenblog.nl

 

Bewaren van rijst

Bij het bewaren van rijst is het goed om te weten, dat je de afgekoelde rijst het beste kunt bewaren in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Dit is belangrijk, omdat rijst een bacterie bevat die zich makkelijk kan vermeerderen. Wil je hier meer over weten, dan kun je meer lezen op deze site van Info.nu.

 

Recept rijstsalade

Voor 4 personen, bereidingstijd van 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote Braadpan of een Wok
  • Roerlepel

Ingrediënten rijstsalade

  • 250 gram overgebleven of 1 kop (=100gram)gekookte rijst 
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2-3 tomaten
  • twee blikjes tonijn
  • handvol verse koriander, fijngesneden
  • Een volle hand verse munt, fijngesneden
  • handvol verse peterselie, fijngesneden
  • handvol verse basilicum, fijngesneden
  • 0,5 eetlepel komijnpoeder
  • een halve eetlepel Korianderpoeder
  • 0,5 eetlepel chilipoeder
  • 4 eetlepels Sojasaus
  • peper

 

rijstsalade-mamameteenblog

Bereiding

  • Snij de uien en tomaten in blokjes en pers de knoflook uit.
  • Zet de pan op het vuur en bak de hier boven gesneden groenten en knoflook in een scheutje olijfolie. Zet het vuur nu wat lager.
  • Voeg de rijst toe en meng het goed door.
  • Nu kan de tonijn en de verse kruiden er doorheen gemengd worden.
  • Voeg nu de Komijn, koriander en de chilipoeder toe.
  • Als laatste voeg je de sojasaus toe, met wat peper naar eigen smaak.
  • Meng de salade nu goed door, zet het vuur zo laag mogelijk of helemaal uit en laat het zeker even 10 minuten rusten.
  • Proef de salade en voeg eventueel nog (verse) kruiden, sojasaus of peper toe als je dit nodig vindt, naar eigen persoonlijke smaak.

Tips:

Deze salade kan heel makkelijk op zichzelf gegeten worden, zowel warm als koud. Maar als bijgerecht bij een visgerecht of barbecue komt deze salade ook helemaal tot zijn recht.

vis-dorade-mamameteenblog

Wij hebben er laatste keer een heerlijke Dorade van de barbecue bij gegeten. Ook een echte aanrader!

Maar je kunt ook een lekkere Mul bij eten! Het recept vind je hier.

 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Niets meer missen van Mamameteenblog? Vul hier je e-mailadres in.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

logo header mamameteenblog.nll

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.