Heerlijk visrecept: Rode mul van de Haagse markt

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 januari 2024 by Barbara

Afgelopen week was ik even op de Haagse Markt. Voornamelijk sla ik hier de groenten en fruit in, maar loop ik ook nog even snel langs de visafdeling. Voor de kinderen is dit altijd heel erg leuk. Er ligt namelijk van alles. Er liggen heel grote vissen en hele kleine, maar ook krabben en garnalen, soms nog levend, anderen minder levend. Wanneer ik daar sta, krijg een drang om een vis te kopen en meteen de keuken in te duiken om iets nieuws te proberen. En ook deze keer sta ik te staren naar al de lege vissenogen. Wat zal ik eens meenemen? Wat ziet er lekker uit, zover dat kan bij dode vis, en wat is redelijk simpel te bereiden en lusten mijn kinderen ook. Mijn blik bleef hangen op een kleine vis, beetje roze-rood en starend in de leegte. Mul, rode Mul, dat zou het dit keer worden. Nog nooit gemaakt, maar verrassend lekker en makkelijk te bereiden. Dus bij deze deel ik het visrecept rode mul met jullie.

Visrecept Rode Mul Mamameteenblog.nl

Google verteld mij dat Rode Mul een lekkere vette vis is en een lekkere, volle smaak heeft. Het heeft niet veel bereiding nodig en is het lekkerst wanneer je hem bakt, braadt of grilt. Klinkt als een ideale vis voor mij en de kook stemming waarin ik ben.

De Visboer

De Visboer was ook blij, want hij heeft 8 euro verdiend voor 6 vissen. Hij was ook zo vriendelijk om ze alvast een beetje schoon te maken. Thuis heb ik de vis, alsnog een keer onder de kraan gehouden, goed gespoeld en de vinnen eraf geknipt. Om te experimenteren heb ik ook een vis geprobeerd te fileren en een paar vissen heel gehouden met kop, staart en vinnen. Geen idee waarom, maar ik dacht dat als het laatste ook lekker was, het mij de volgende keer weer wat werk zou schelen. Ja, ik moet wel zeggen dat ik van koken houdt, maar onnodig extra werk is niet echt aan mij besteed.

De bereiding van het visrecept van de Rode Mul

Goed, nadat ik de vissen een beetje heb ingesneden aan beiden kanten en heb gemarineerd met wat zout, dille, citroensap en wat olijfolie, heb ik de vissen even een half uurtje laten rusten om de marinade er in te laten trekken.

Hierna heb ik de vissen in een koekenpan gebakken, aan beiden zijden ongeveer 4 á 5 minuten. Lekker wat peterselie eroverheen gestrooid en  het avondeten was klaar.

Dit gerecht met Kabeljauw is ook erg lekker!

Samen met wat gebakken aardappeltjes en een lekker frisse salade hebben we er bijna allemaal van gesmuld. De meisjes vonden de vis namelijk wat minder, maar dat was, omdat ze erg gefascineerd waren door de starende vissenogen. Dit was meteen een leerpuntje voor mij: volgende keer de vis gewoon fileren (dan ben je de starende ogen kwijt) en ook de graatjes met een pincet verwijderen. Die graatjes waren toch wel rijkelijk aanwezig.

rode mul

De Conclusie

Uiteindelijk vond ik de smaak erg lekker, meneer Google had er geen woord over gelogen. En zal ik het zeker nog een keer gaan maken. Maar dan voor op de barbecue of lekker bij een pasta.

Kortom zeer zeker de moeite waard om ook eens het visrecept Rode Mul te proberen. Mocht je nu ook een lekker visrecept hebben, laat  het mij weten, ik ben heel benieuwd en probeer het graag uit!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Heerlijk visrecept: Rode mul van de Haagse markt”

Plaats een reactie