visrecept rode mul

Visrecept: Rode Mul

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Afgelopen week was ik even op de Haagse Markt. Voornamelijk sla ik hier de groenten en fruit in, maar soms loop ik ook nog even snel langs de visafdeling. Voor de kinderen is dit altijd heel erg leuk. Er ligt namelijk van alles. Er liggen heel grote vissen en hele kleine, maar ook krabben en garnalen, soms nog levend, anderen minder levend. Wanneer ik daar sta, krijg een drang om een vis te kopen en meteen de keuken in te duiken om iets nieuws te proberen. En ook deze keer sta ik te staren naar al de lege vissenogen. Wat zal ik eens meenemen?Wat ziet er lekker uit, zover dat kan bij dode vis, en wat is redelijk simpel te bereiden en lusten mijn kinderen ook. Mijn blik bleef hangen op een kleine vis, beetje roze-rood en starend in de leegte. Mul, rode Mul, dat zou het dit keer worden. Nog nooit gemaakt, maar verrassend lekker en makkelijk te bereiden. Dus bij deze deel ik het visrecept rode mul met jullie.

 

Visrecept Rode Mul Mamameteenblog.nl

Google verteld mij dat Rode Mul een lekkere vette vis is en een lekkere, volle smaak heeft. Het heeft niet veelbereiding nodig en is het lekkerst wanneer je hem bakt, braadt of grilt. Klinkt als een ideale vis voor mij en de kookstemming waarin ik ben.

De Visboer

De Visboer was ook blij, want hij heeft 8 euro verdiend voor 6 vissen. Hij was ook zo vriendelijk om ze alvast een beetje schoon te maken. Thuis heb ik de vis, alsnog een keer onder de kraan gehouden, goed gespoeld en de vinnen eraf geknipt. Om te experimenteren heb ik ook een vis geprobeerd te fileren en een paar vissen heel gehouden Met kop, staart en vinnen). Geen idee waarom, maar ik dacht waarschijnlijk, dat als het laatste ook lekker was, het mij de volgende keer weer wat werk zou schelen. Ja, ik moet wel zeggen dat ik van koken houdt, maar onnodig extra werk is niet echt aan mij besteed :).

De bereiding van het visrecept van de Rode Mul

Goed, nadat ik de vissen een beetje heb ingesneden aan beiden kanten en heb gemarineerd met wat zout, dille, citroensap en wat olijfolie, heb ik de vissen even een half uurtje laten rusten om de marinade er in te laten trekken.

Hierna heb ik de vissen in een koekenpan gebakken, aan beiden zijden ongeveer 4 á 5 minuten. Lekker wat peterselie eroverheen gestrooid en  het avondeten was klaar.

Dit gerecht met Kabeljauw is ook erg lekker!

Tezamen met wat gebakken aardappeltjes en een lekker frisse salade hebben we er bijna allemaal van gesmuld. De meisjes vonden de vis namelijk wat minder, maar dat was omdat ze erg gefascineerd waren door de starende vissenogen. Dit was meteen een leerpuntje voor mij: volgende keer de vis gewoon fileren ( dan ben je de starende ogen kwijt) en ook de graatjes met een pincet verwijderen. Die graatjes waren toch wel rijkelijk aanwezig.

rode mul

De Conclusie

Uiteindelijk vond ik de smaak erg lekker, meneer Google had er geen woord over gelogen. En zal ik het zeker nog een keer gaan maken. Misschien dan ook voor op de barbecue of lekker bij een pasta.

Kortom zeer zeker de moeite waard om ook eens het visrecept Rode Mul te proberen. Mocht je nu ook een lekker visrecept hebben, laat  het mij weten, ik ben heel benieuwd en probeer het graag uit!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “Visrecept: Rode Mul”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Speedcleaning, het nieuwe schoonmaken!

Goed, ik zeg het liever niet, maar schoonmaken is niet bepaald mijn Nummer 1 in vrijetijdsbesteding. Huh, zeg ik vrijetijdsbesteding?...

Sluiten