Ouderwets lekkere Indische Broodpudding!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

Ik houd echt van lekker koken en bakken, maar ik kan met een jong gezin niet altijd  lekker uitgebreid kokkerellen of bakken. Daarom kies ik voor makkelijke recepten, die dan natuurlijk lekker moeten zijn, maar voornamelijk praktisch. Dit is ook weer zo’n lekker praktisch recept om te maken, Indische Broodpudding.

recept indische broodpudding mamameteenblog.nl

Mijn moeder maakte dit recept vroeger met de restjes oud brood. En dat waren veel restjes Oud Brood, daar wij (nog) geen magnetron hadden en brood invriezen in de kleine vriesvakjes van vroeger niet echt aan de orde was. Dus gister hadden wij zo waar wat oud brood liggen en dat was best een keer fijn, want nu kon dit recept maken.

Recept Indische Broodpudding

Ingrediënten:

  • Droog (oud) Brood, wit of bruin, voor een ovenschaal van de oppervlakte van een A4-tje heb je ongeveer 1 heel brood nodig, mag minder, maar dan wordt je pudding niet zo hoog (wel net zo lekker).
  • Eieren, 4
  • Melk, 1/2 liter
  • Suiker, 5 eetlepels
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • Roomboter 100 gram, in kleine blokjes
  • Rozijnen 150 gram, in warm water of in wat Rum opgeweld.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal, maatje A4, ingevet met boter
  • Beslagkom
  • Garde
  • Oven voorverwarmd op 180 ºC
recept Finse Plaatkoek mamameteenblog.nl

Ook lekker: Finse plaatkoek

 

 

Bereiding voor Indische broodpudding:

Snij de korstjes van het brood en snij het overgebleven brood in vierkanten blokjes. Week de rozijnen voor in warm water of wat Rum. Klop de eieren los met wat melk en suiker inde beslagkom met de garde. Voeg hierna de vanillesuiker en een snufje zout. Je kunt eventueel nog een klein scheutje extra Rum toevoegen aan je beslag voor de smaak, als je de Rozijnen nog niet echt hebt kunnen laten wellen. Voeg het brood toe en zorg dat al het brood doorweekt is van het beslag. Het mag best flink sompig worden. Met bruin brood zul je een wat stevigere structuur krijgen dan met wit brood. De smaak is hetzelfde, het is wat je voorkeur is, of wat de broodrestjes zijn.

Voeg het mengsel toe aan de ingevette ovenschaal en druk het mengsel goed aan. Als laatste leg je de klontjes boter er bovenop. Nu kan de gevulde ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

In de oven zal je Pudding flink rijzen. Maar eenmaal afgekoeld zakt de Broodpudding weer een beetje in elkaar en zul je zien dat het een beetje een Puddingstructuur heeft.

Met wat Poedersuiker en een kopje Koffie/Thee of Limonade een heerlijk tussendoortje voor jong en oud!

           Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest?

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

9 gedachten over “Ouderwets lekkere Indische Broodpudding!”

  1. Ik wilde weer eens ouderwets broodpudding proeven, dus op zoek naar indische broodpudding terecht gekomen oo je blog.
    Deze staat nu in de oven , ben benieuwd of het gaat lukken?

    Beantwoorden
  2. Dit ken ik helemaal niet maar het klinkt wel erg lekker. Wij bakken zelf brood en dat wordt veel sneller oud dan brood uit de fabriek. Ga dit recept binnenkort proberen!

    Beantwoorden
    • Wow, zelf brood bakken! Lekker en gezond, ik zou dat ook wel willen doen, maar dat kost mij op dit moment echt te veel tijd. Dit recept is vast nog lekkerder met zelfgebakken brood. Ben benieuwd!

      Beantwoorden

Plaats een reactie