Recepten

Ouderwets lekkere Indische Broodpudding!

8 februari 2016

Ik houd echt van lekker koken en bakken, maar ik ben met een jong gezin niet altijd in de gelegenheid om lekker uit te pakken. Vaak kies ik daarom toch voor makkelijke recepten, die dan natuurlijk lekker moeten zijn, maar voornamelijk praktisch. Dit is ook weer zo’n lekker praktisch recept om te maken, Indische Broodpudding.

Broodpudding mamameteenblog.nl

Mijn moeder maakte dit recept vroeger vaak met de restjes oud brood. Dat waren vaak veel restjes Oud Brood, daar wij (nog) geen magnetron hadden en brood invriezen in de kleine vriesvakjes van vroeger niet echt aan de orde was. Dus gister hadden wij zo waar wat oud brood liggen en dat was best een keer fijn, want nu kon dit recept maken.

Recept Indische Broodpudding

Ingrediënten:

  • Droog (oud) Brood, wit of bruin, Voor een ovenschaap van de oppervlakte van een A4-tje heb je ongeveer 1 heel brood nodig, mag minder, maar dan wordt je pudding niet zo hoog (wel net zo lekker).
  • Eieren, 4
  • Melk, 1/2 liter
  • Suiker, 5 eetlepels
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • Roomboter 100 gram, in kleine blokjes
  • Rozijnen 150 gram, in warm water of in wat Rum opgeweld.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal, maatje A4, ingevet met boter
  • Beslagkom
  • Garde
  • Oven voorverwarmd op 180 ºC

Bereiding:

Snij de korstjes van het brood en snij het overgebleven brood in vierkanten blokjes. Week de rozijnen voor in warm water of wat Rum. Klop de eieren los met wat melk en suiker inde beslagkom met de garde. Voeg hierna de vanillesuiker en een snufje zout. Je kunt eventueel nog een klein scheutje extra Rum toevoegen aan je beslag voor de smaak, als je de Rozijnen nog niet echt hebt kunnen laten wellen. Voeg het brood toe en zorg dat al het brood doorweekt is van het beslag. Het mag best flink sompig worden. Met bruin brood zul je een wat stevigere structuur krijgen dan met wit brood. De smaak is hetzelfde, het is maar wat je voorkeur is, of wat de broodrestjes zijn.

Voeg het mengsel toe aan de ingevette ovenschaal en druk het mengsel goed aan.Als laatste leg je de klontjes boter er bovenop. Nu kan de gevulde ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

In de oven zal je Pudding flink rijzen. Maar eenmaal afgekoeld zakt de Broodpudding weer een beetje in elkaar en zul je zien dat het een beetje een Puddingstructuur heeft.

Met wat Poedersuiker en een kopje Koffie/Thee of Limonade een heerlijk tussendoortje voor jong en oud!

           Eet smakelijk!

 

Volg je mij al via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest?

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Recept Worteltjes Cupcakes/ Carrotcake Cupcakes - Mama met een Blog 8 mei 2017 at 12:59

    […] recept is ook een favoriet bij ons thuis: Indische broodpudding. Een aanrader om eens te […]

  • Reply William 30 november 2016 at 12:06

    Ik wilde weer eens ouderwets broodpudding proeven, dus op zoek naar indische broodpudding terecht gekomen oo je blog.
    Deze staat nu in de oven , ben benieuwd of het gaat lukken😊

    • Reply Barbara 30 november 2016 at 14:39

      Oeh, ik heb er ook weer zin! Ik ben heel beniewd of hij in de smaakis gevallen 😉

      • Reply william 30 november 2016 at 15:09

        Hey Barbara,

        De pudding ziet er prima uit , de smaak is heerlijk! i.p.v rum scheutje kirch gebruikt.
        Dank voor het recept deze is Top!.

  • Reply Recept: Roti Koekoes~Indisch gestoomd brood - Mama met een Blog 9 oktober 2016 at 15:22

    […] Ouderwets lekkere Indische Broodpudding! […]

  • Reply Karlien 14 februari 2016 at 15:48

    Dit ken ik helemaal niet maar het klinkt wel erg lekker. Wij bakken zelf brood en dat wordt veel sneller oud dan brood uit de fabriek. Ga dit recept binnenkort proberen!

    • Reply Barbara 14 februari 2016 at 20:11

      Wow, zelf brood bakken! Lekker en gezond, ik zou dat ook wel willen doen, maar dat kost mij op dit moment echt te veel tijd. Dit recept is vast nog lekkerder met zelfgebakken brood. Ben benieuwd!

  • Reply Vlijtig Liesje 9 februari 2016 at 10:28

    Wat een slimme manier om brood zo te recyclen!

    • Reply Barbara 9 februari 2016 at 14:06

      Ja, echt hè? Maar ik merkte dat vandaag de dag ik minder oud brood heb dan mijn moeder vroeger! Die goede oude tijd!

  • Reply Marushi 8 februari 2016 at 14:04

    Is dit een indisch recept? Die kende ik nog niet! Ziet er wel lekker uit! ^^ -x-

    • Reply Barbara 8 februari 2016 at 22:10

      Je hebt er ook een niet-Indische versie van, maar die ken ik eerlijk gezegd niet. Deze is gewoon echt lekker!

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:
    Lees vorig bericht:
    Glimlachjes en Knuffels in een Flesje

    Het is middag en ik ben het een beetje zat vandaag. Stiekem tel ik de uren af totdat mijn kinderen...

    Sluiten