Speelgoed algemeen
Recepten

Recept: Pastasalade op z’n best, voor jong en oud!

16 november 2016
Outlet

De zomer is weer ten einde, dus de saladerecepten kunnen weer in de kast. Of toch niet? Afgelopen zomer heb ik lekker veel kunnen experimenteren met allerlei salades, bij de barbecue, maar ook als enkel hoofdgerecht. En altijd was het weer lekker. Lekker en makkelijk moet ik zeggen. Het is een fijne manier om bij de kinderen toch nog wat (verborgen) groenten binnen te krijgen, maar gelijkertijd ook heerlijk als een side-dish bij bijvoorbeeld een lekker grillgerecht. Benieuwd naar deze Pastasalade op z’n best?

recept pastasalade mamameteenblog.nl

 

 

pastasalade-mamameteenblog

 

Restjes en leftovers

Het handige van dit recept is dat je het kan maken van restjes. Soms kook ik de dag ervoor ook een pasta, maar dan kook ik wat extra en dat extra bewaar ik dan voor de dag erna. Ook restjes groenten, vlees, kip of vis zijn erg lekker door deze pastasalade. Er is enorm veel variatie mogelijk met een beetje lef.

De pasta in de pastasalades zijn voor mij altijd het lekkerste als ze lekker gaar zijn, op deze manier komen de knapperige groentes er beter in uit. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Denk bij het bereiden en koken van de pasta aan ongeveer 75-100 gram droge pasta per persoon. Met kinderen reken ik vaak de helft per aanbevolen hoeveelheid.

Voor mijn gezin met 5 kook ik vaak voor 4 personen. Met 2 volwassenen, 2 kinderen van 6 jaar en ouder en een peuter, kom ik daar prima mee uit. Vaak houd ik nog wat over en dat bewaar ik voor een volgende dag of vries ik eventueel in.

Recept pastasalade op z’n best

  • Hoofd- of bijgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Voor 4 personen

 

Benodigheden

  • grote braad-of hapjespan ( een wok werkt ook goed)

Ingrediënten

  • 300 gram Pasta, mijn voorkeur gaat uit naar de spiraalvormige pasta, maar elke pasta voldoet.
  • ui, 1
  • knoflookteen, 1
  • een grote tomaat
  • een halve courgette in blokjes
  • 1 paprika geel in blokjes
  • een hand spinazie of rucula
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 50 gram zachte geitenkaas of parmezaanse kaas
  • peper/ zout
  • olijfolie
  • balsamico
  • verse tijm/ basilicum naar wens

Eventueel kun je nog wat crème fraîche of slagroom toevoegen voor de smeuïgheid naar wens.

Ook met overgebleven rijst kun je nog een heerlijk gerecht maken, namelijk een rijstsalade (recept).

Bereiding

  • Kook de pasta gaar.
  • Bak de fijngeperste knoflook, ui, tomaat, paprika, courgette in een scheut olijfolie tot alles zacht en glazig is.
  • Voeg de pasta toe en roer dit goed om met de groentens.
  • Voeg daarna de peper, zout, scheutje olijfolie en de verse kruiden toe naar wens.
  • Als laatste vlak voor het opscheppen kunje de ham en (geitenkaas-) toevoegen.

Dit gerecht is zowel warm als koud te eten. En daarom kun je hem ook van te voren bereiden en in de koelkast bewaren bij bijvoorbeeld een barbecue.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Comments

comments

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Recept: roti met kip, pompoen en mango. - Mamameteenblog.nl 10 oktober 2017 at 23:04

    […] Dit recept is ook heel lekker: Pastasalade […]

  • Reply Annejet de Blecourt 16 november 2016 at 21:16

    Lekker Bar, eigenlijk ingrediënten die ik altijd wel in huis heb! Dus voor een inspiratieloos dagje 🙂 Thanks, AJ

  • Reply Dewi 16 november 2016 at 19:53

    Heerlijk! Deze ga ik bewaren. Lijkt mij echt lekker vooral met de geitenkaas doorheen. Yummie!

  • Reply Vlijtig Liesje 16 november 2016 at 10:57

    Hmmm, lekker! En fijn dat de bereidingstijd er bij staat!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:
    Lees vorig bericht:
    de-blogger-en-de-blog-meisje eigenwijsje mamameteenblog.nl
    De blogger en de blog: Meisje Eigenwijsje

    Vandaag staat in de spotlight in De blogger en de blog: Nicole en haar blog Meisje Eigenwijsje. Meisje-Eigenwijsje is een persoonlijke...

    Sluiten