Recept: Pastasalade op z’n best, voor jong en oud!

De zomer is weer ten einde, dus de saladerecepten kunnen weer in de kast. Of toch niet? Afgelopen zomer heb ik lekker veel kunnen experimenteren met allerlei salades, bij de barbecue, maar ook als enkel hoofdgerecht. En altijd was het weer lekker. Lekker en makkelijk moet ik zeggen. Het is een fijne manier om bij de kinderen toch nog wat (verborgen) groenten binnen te krijgen, maar gelijkertijd ook heerlijk als een side-dish bij bijvoorbeeld een lekker grillgerecht. Benieuwd naar deze Pastasalade op z’n best?

recept pastasalade mamameteenblog.nl

 

 

pastasalade-mamameteenblog

 

Restjes en leftovers

Het handige van dit recept is dat je het kan maken van restjes. Soms kook ik de dag ervoor ook een pasta, maar dan kook ik wat extra en dat extra bewaar ik dan voor de dag erna. Ook restjes groenten, vlees, kip of vis zijn erg lekker door deze pastasalade. Er is enorm veel variatie mogelijk met een beetje lef.

De pasta in de pastasalades zijn voor mij altijd het lekkerste als ze lekker gaar zijn, op deze manier komen de knapperige groentes er beter in uit. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Denk bij het bereiden en koken van de pasta aan ongeveer 75-100 gram droge pasta per persoon. Met kinderen reken ik vaak de helft per aanbevolen hoeveelheid.

Voor mijn gezin met 5 kook ik vaak voor 4 personen. Met 2 volwassenen, 2 kinderen van 6 jaar en ouder en een peuter, kom ik daar prima mee uit. Vaak houd ik nog wat over en dat bewaar ik voor een volgende dag of vries ik eventueel in.

Recept pastasalade op z’n best

  • Hoofd- of bijgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Voor 4 personen

 

Benodigheden

  • grote braad-of hapjespan ( een wok werkt ook goed)

Ingrediënten

  • 300 gram Pasta, mijn voorkeur gaat uit naar de spiraalvormige pasta, maar elke pasta voldoet.
  • ui, 1
  • knoflookteen, 1
  • een grote tomaat
  • een halve courgette in blokjes
  • 1 paprika geel in blokjes
  • een hand spinazie of rucula
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 50 gram zachte geitenkaas of parmezaanse kaas
  • peper/ zout
  • olijfolie
  • balsamico
  • verse tijm/ basilicum naar wens

Eventueel kun je nog wat crème fraîche of slagroom toevoegen voor de smeuïgheid naar wens.

Ook met overgebleven rijst kun je nog een heerlijk gerecht maken, namelijk een rijstsalade (recept).

Bereiding

  • Kook de pasta gaar.
  • Bak de fijngeperste knoflook, ui, tomaat, paprika, courgette in een scheut olijfolie tot alles zacht en glazig is.
  • Voeg de pasta toe en roer dit goed om met de groentens.
  • Voeg daarna de peper, zout, scheutje olijfolie en de verse kruiden toe naar wens.
  • Als laatste vlak voor het opscheppen kunje de ham en (geitenkaas-) toevoegen.

Dit gerecht is zowel warm als koud te eten. En daarom kun je hem ook van te voren bereiden en in de koelkast bewaren bij bijvoorbeeld een barbecue.

 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

 

 

 

4 gedachten over “Recept: Pastasalade op z’n best, voor jong en oud!

Een reactie plaatsen

Lees vorig bericht:
de-blogger-en-de-blog-meisje eigenwijsje mamameteenblog.nl
De blogger en de blog: Meisje Eigenwijsje

Vandaag staat in de spotlight in De blogger en de blog: Nicole en haar blog Meisje Eigenwijsje. Meisje-Eigenwijsje is een persoonlijke...

Sluiten