Bespaar Continu NL
Recepten

Regenboog Harten Koekjes van Eugenie`s Kitchen met Nederlands Recept

7 maart 2016

Alweer een recept, het lijkt hier wel een kookblog! Maar deze regenboog harten koekjes van Eugenie`s Kitchen zijn zo leuk, die moesten gemaakt worden. Ik kwam ze al meerdere keren tegen op Facebook en werd ik er wel een beetje verkikkerd op. Dit kunnen we wel eens proberen, want mijn meiden willen steeds vaker koken en bakken. En dan maken we daar maar ook meteen een leuk blogje van, dus.

Zelf hartenkoekjes maken mamameteenblog.nl

 

En nu ik op de woensdag na school een vaste middag heb geprikt waarop we knutselen, zullen jullie nog veel vaker knutsel- en bak-/kookblogjes voorbij zien komen. De woensdagmiddag is een handige tijd om te knutselen, want Liam slaapt dan zijn middagslaapje en dan kan de verf, de lijm en de klei veilig uit de kast getrokken worden. Om maar niet te spreken van de scharen, waar meneer een speciale radar voor heeft. Voor ik het weet rent hij met  een schaar rond en ik kan je vertellen, dat is niet goed voor je hart. Maar in dit geval viel het mee met gevaarlijke objecten en hebben we lekker gebakkereld   ( is dit echt een woord?).

Maar goed de Regenboog Harten Koekjes van Eugenie`s Kitchen! Wat een beauty`s zijn dat! Het plaatje hieronder zijn onze eigen baksels, maar als je iets verder doorscrolt, zie je de foto`s van Eugenie! (wel weer terugscrollen, hoor)

 

Lees goed het recept!

Eerlijk gezegd had ik niet goed het recept gelezen, maar ik dacht, wat kan er misgaan? Ik weet echt wel hoe je koekjes moet bakken. Ja, ik was iets te, tja hoe zeg je dat, zelfvoldaan of zo. Had ik het recept gelezen, dan had ik geweten dat het ruim VIER uur tijd kost. Dat had ik nooit gered, ik heb de boel een beetje versneld, zonder dat ik het wist. Zodat ik in minder dan de helft van de tijd klaar was.

Had dat invloed op het resultaat?

Mwah, dat valt best mee, vind ik. (hier mag je best heel hard lachen). Maar als je bedenkt dat ik het voor de eerste keer met twee kinderen heb gedaan, die genetisch niet echt de meest `geduldgenen` hebben meegekregen (it wasn`t me), dan ben ik best een beetje trots!

Goed, nu willen jullie natuurlijk het recept lezen en dat snap ik, want dat zou ik nu ook willen, na het lezen van al dat geratel hierboven.

Regenboog Harten Koekjes – Eugenie Cookies

Koekjes van Eugenies Kitchen

Bereidingstijd

Baktijd
15 minuten
Author: Eugenie (vertaald door Barbara B)
+/-30 stuks

Ingrediënten

 • Ongezouten Boter (170g), zacht, heel zacht
 • Poedersuiker(155g)
 • 1 theelepel  vanilla extract
 • Sprinkeltje Zout
 • 3 eierdooiers op kamertemperatuur (eieren Large)
 • Bloem (310g)
 • Kleurstof voor Voeding
 • Versiering Confetti
 • Eiwit: 1 eiwit & 1 theelepel water

Bereiding

 1. Maak de boter zacht, bv in de magnetron of een pannetje en sla het met een garde tot mayonaisedikte zonder klontjes.
 2. Voeg de poedersuiker toe en roer het tot egaal mengsel.
 3. Roer daarna de vanille extract, het zout en de eierdooiers erdoor, ook weer tot een egaal mengsel.
 4. Voeg de Bloem toe.
 5. Verplaats het deeg naar een schoon werkblad en begin met kneden.
 6. Verdeel het deeg in porties ( zie de video  ) en voeg de kleurstoffen toe.
 7. Laat de verschillende gekleurde deegstukken opstijven in de koelkast voor 1 uur.
 8. Rol de verschillende kleuren uit op ongeveer op dezelfde grootte en dezelfde dikte, in gedachten houden dat alle kleuren plakjes op elkaar even dik zijn als de doorsnede van je hartjesvorm.
 9. Leg de plakjes op elkaar en plak ze vast met het eiwit/ watermengsel. En laat de stapel koekjesdeeg opstijven voor 1 uur in de koelkast.
 10. Snij het deeg in repen, naar de dikte van de hartjesvorm.
 11. Draai de repen op hun zijkant, zodat je de regenboogkleuren goed ziet en maak met je hartjesvorm mooie hartjes. Denk eraan dat je wel steeds de reepjes met de zelfde kleur boven legt.(persoonlijke tip ;)) Laat de hartjes weer voor 1 uur opstijven in de koelkast..

 

 1. Plak de losse hartjes aan elkaar met het eiwit/ water mengsel en leg deze in de vriezer voor 1 uur.
 2. Nu kun je hartrol voorzichtig gaan bekleden met de overgebleven kleurloze deeg tot een mooie rol. Leg de rol in de koelkast voor 1 uur om goed op te stijven.
 3. Smeer de rol in met het eiwit/ water mengsel en rol het door de confetti.
 4. Snij de rol in ongeveer 30 koekjes en bak ze in de oven naar gelang de dikte tussen de 11 en 15 minuten (15 minuten was mijn baktijd)
 5. Laat de koekjes voor ongeveer 5 minuten afkoelen!

Ze waren heerlijk, ik kan niet anders zeggen.

Laat je niet weerhouden door de ruim Vier uur werk! Ik geef toe, de hartjes zijn een beetje vervormd tot een soort kusmondjes ( ja, om het te zien heb je wel wat fantasie nodig). Maar de lol om het te maken en de smaak zijn geweldig!

Wat vinden jullie van de koekjes?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Het lekkerste Bananenbrood ever! - Mama met een Blog 14 januari 2017 at 08:49

  […] Nog een leuke baktip: Regenboogkoekjes in hartjesvorm! […]

 • Reply Evie 22 augustus 2016 at 20:13

  Is het echt nodig om het zo lang in de koelkast te leggen steeds? Op deze manier zitten ze 3 uur in de koelkast en 1 uur in de vriezer. Met de rest ben je wel 1,5 uur bezig en zo duurt het wel 5,5 uur. Ik en mijn vriendin zijn nu bezig en dachten 4 uur. We hadden het precies uitgestippeld maar nu blijkt het dus Al 4 uur te moeten koelen… Dus onze vraag: is het niet mogelijk om het deeg korter in de koelkast of vriezer te doen??

  • Reply Barbara 22 augustus 2016 at 20:21

   Evie, het duurt allemaal zo lang, hè, dat koelkast/ vriezer gebeuren. Ik denk dat je best hier en daar wat kan inkorten qua tijd. Ik zou wel even checken of het deeg niet te slap is om verder te bewerken, anders versnel je het proces inderdaad met de vriezer. Maar pas op dat het deeg niet bevriest, alleen dat het wat is opgehard. Succes en laat je nog een foto zien!

 • Reply Fenna 10 maart 2016 at 11:56

  Ik vond ze erg lekker! Jammer dat er nog maar eentje over was, hoewel gelukkig maar, haha! Dagje extra sporten was niet nodig. x voor de kleine banketbakkertjes!

  • Reply Barbara 10 maart 2016 at 13:27

   Gekke mama 😉

 • Reply Nicole Orriëns 8 maart 2016 at 10:50

  Het lijkt me een boel werk, maar het zijn mooie koekjes!

  • Reply Barbara 9 maart 2016 at 17:20

   Het is ook veuls te veul werk, maar wel leuk en erg lekker!

 • Reply Karin 8 maart 2016 at 08:08

  Dappere poging!

 • Reply Nicole 7 maart 2016 at 16:33

  Ze zien er top uit, maar ik heb daar echt geen geduld voor haha!

  • Reply Barbara 7 maart 2016 at 21:41

   Als ik het recept goed had gelezen, had ik er ook nog even over nagedacht, denk ik! Hihi, soms is het goed dat ik niet alles van tevoren weet…

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  Gestoofde Peertjes, lekker en makkelijk recept

  Nog nooit had ik gestoofde peertjes gemaakt, ze stonden nog wel op mijn lijstje van recepten die ik ooit nog...

  Sluiten