Gestoofde Peertjes, lekker en makkelijk recept

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nog nooit had ik gestoofde peertjes gemaakt, ze stonden nog wel op mijn lijstje van recepten die ik ooit nog eens wil gaan maken, maar op de één of andere manier kwam het er niet van. Verkeerde seizoen, geen zin of niet alle ingrediënten in huis. Maar in de supermarkt kwam ik nog een hele zak peertjes tegen. En zonder al te veel na te denken, heb ik hem zo in het wagentje gekieperd. Ha, nu moet ik wel, dacht ik nog.

recept gestoofde peertjes mamameteenblog.nl

 

 

Maar thuis gekomen hebben ze toch nog zeker een week in een la gelegen, heel zielig, bij de uien. Vast niet de beste plek, maar ik wist niet zo snel waar anders en op de fruitschaal, tja dan was hun lot niet anders dan die van de bananen of de appels. Goed ik dwaal af, ik moest eerst nog een goed recept voor ze opduikelen, niet te moeilijk en het liefst met gangbare ingrediënten.

Ondertussen had ik ze al op het menu gezet voor deze week, zodat ik ze wel moest gaan maken. Ik vond het ook nog wel lastig om te bedenken wat je erbij kunt eten, want peertjes zijn in principe een bijgerecht. Het moest iets zijn dat de peertjes wel tot hun recht deed komen en niet onbelangrijk, wat de kinderen ook lekker vinden. En dat laatste valt me vies tegen de afgelopen tijd. Wat de 1 lust , lust de ander weer niet en andersom, best een gepuzzel om een voedzame maaltijd op tafel te zetten als het liefste wat de meiden willen eten Patat, Pizza, Pasta of Pannenkoeken is. (Valt het jullie ook op dat alles met een P begint?)

Peertjes mama met een blog

 

Uiteindelijk heb ik gekozen voor draadjesvlees oftewel suddervlees. En terwijl de dames (de peertjes) al lekker in de winterzon zoet lagen te wezen), heb ik een paar recepten tot een eigen recept getransformeerd. En ja, ik gahem hier ook delen met jullie.

Het Recept voor Gestoofde Peertjes:

Benodigdheden:

 • Schilmesje
 • Grote braadpan

Ingrediënten:

 • 1 citroen, alleen de schil (3 à 4 schilletjes), dus goed schoonmaken
 • 250 ml wijn of rode druivensap ( bij de druivensap kun je naar wens nog 20 gram extra suiker toevoegen)
 • 1 kg stoofpeertjes, ik had  de Gieser Wildeman)
 • 80 gram rietsuiker
 • 1 kaneelstokje of een flinke eetlepel kaneelpoeder
 • 3 à 4 kruidnagels
 • 1 laurierblad
 • optioneel: 1 steranijs
 • optioneel: scheut balsamicoazijn
 • optioneel: in plaats van de kruiden er los bij te doen, kun je er ook voor kiezen om er 1 à 2 eetlepels koekkruiden bij te doen.

Het recept voor koekkruiden kun je hier vinden.

 

Bereiding:

 • Schil de Peertjes en laat het steeltje eraan zitten.  En stop ze in de pan.

peertjes in een pan mama met een blog

 • Voeg de wijn toe en vul de pan met water tot alle peertjes mooi ondergedompeld zijn. Voeg daarna de kaneel toe, het laurierblad, de suiker, de steranijs en de schil van de citroen, ongeveer 3 à 4 schilletjes. Leg de deksel op de pan en laat de peertjes in ongeveer een uur op een zacht vuur stoven.

Gestoofde Peertjes in een pan, mama met een blog

 • Na ruim een uur zijn ze klaar. Nu kun je ze meteen serveren. Dit kun je op een bordje doen met een beetje opmaak, zoals wat balsamicoazijn erom schenken of wat basilicumblaadjes voor de kleur.

Mu zijn jullie vast ook benieuwd wat de kinderen ervan vonden. Ik zal eerlijk zijn, er was er één die de peertjes vies vond en er was er één die het vlees vies vond. Ik was tevreden.

Hebben jullie als eens gestoofde peertjes geprobeerd en hoe vielen de peertjes bij jullie in de smaak?

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “Gestoofde Peertjes, lekker en makkelijk recept”

 1. Bedankt voor je recept ga dit zeker proberen.
  Ik maak ze als volgt. Een grote kookpot goede klont boter en de goedgewassen peertjes met hun poep in de boter zetten. Water toevoegen tot de buikjes onderstaan. Voeg dan twee lepels siroop twee lepels bruine Candy suiker toe. Een koffie lepel azijn om het zoete wat af te nemen. Voeg ook kaneel stok toe en zet dan het deksel op de pot helemaal dicht. Afhankelijk van de dikte van de peertjes laat ik ze ongeveer drie kwartier stoven. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in zit. De saus zal lekker ingedikt zijn en smullen maar samen met een bolletje ijs

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Het verhaal van de Panpizza

Het verhaal van de Panpizza.   Het is vakantie, voorjaarsvakantie om preciezer te zijn. En we hebben bewust niet al...

Sluiten