diy schoonmaakmiddel allesreiniger mamameteenblog.nl

DIY Allesreiniger/ All purpose spray

Zo af en toe word ik mij weer eens bewust van al die schoonmaakmiddelen die
we dagelijks gebruiken in ons gezin. Dan begint het weer te kriebelen en mag ik van mijzelf weer wat testen om te kijken of we 1 van deze producten kunnen vervangen voor iets wat beter is voor het milieu, vriendelijker voor de portemonnee en vooral beter voor je gezondheid. Dus vandaag een DIY Allesreiniger/ All purpose spray.
diy schoonmaakmiddel mamameteenblog.nl

Zelf allesreiniger maken

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

En zo was ik al een paar keer langs verschillende blogs gekomen die een zelfgemaakte allesreiniger beschreven. Met al die vieze, kliederige, maar o zo schattige plakkerige kindervingertjes, gaat er hier nogal wat van die allesreiniger doorheen in Huize B.

De Glassex-jes en Musclemannetjes staan gezellig met zijn allen te koffie leuten in mijn keukenkastje. Een waar koffiekransje. Goed, dat was even gezegd en geschreven om aan te tonen dat het hier om serieuze hoeveelheden gaat.

Dit verdient een Green Make-Over in huize B, nietwaar.
Dus aan de slag. Verzamel al die blogjes en selecteren maar.
Voor mijzelf heb ik voor deze projectjes altijd een paar voorwaarden.

  1. Bij elkaar genomen mogen de ingrediënten van mijn projectje niet duurder zijn dan het te vervangen product.
  2. Het liefst moet ik ook alle ingrediënten al in huis hebben.
  3. En `last but, not least`, het moet een quick-fix zijn. Geen uren werk, gewoon omdat ik daar de tijd en het geduld niet voor heb.

Na de selectie viel mijn oog op deze blog, Awkward Duckling van Tessa. Deze producten had ik in huis. Ze waren tezamen zeker niet duurder dan het produkt zelf. Alleen die citroenschillen een dagje laten weken trok mij niet zo.
Ik heb als alternatief maar de Citroen Olie gebruikt van Young Living Oils. Verkrijgbaar oa in een Everyday Oils Kit van Young Living Oils.

Afijn, Ik had nog een lege spuitflacon staan, ik kon beginnen.

Benodigdheden:


0,5 liter Azijn
0,5 liter Water

een eetlepel afwasmiddel 

Het afwasmiddel versterkt de azijn en geeft al meteen een frisser luchtje aan de azijn. Maar je hebt ook azijn met lavendelgeur! Ruikt ook superlekker!

Op mijn Blog heb ik meer artikelen geschreven over het schoonmaken/ toiletartikelen met diy produkten:


Bereiding:


Meet het water en azijn af in een maatbeker en vul hier de spuitflacon mee.
Voeg de druppels olie toe. Schudden en klaar!

Nog een goede tip: Zelf zeep maken! Goed voor je portemonnee en je gezondheid!

Testfase week 1: Wow, dit werkt als een tierelier! 

Azijn is een wondermiddel voor veel. Ik gebruikte het al als een ontkalker voor mijn waterkoker, maar het werkt heel goed als schoonmaakmiddel. Het is antibacterieel en door het afwasmiddel geen sterke azijnlucht in huis.
Op hout en glas werkt het tot nu toe perfect!

Op stenen ondergrond moet je echt oppassen, het zuur kan de mineralen in steen oplossen waardoor je vlekken kunt krijgen. Wil je dit wel gebruiken op steen, dan kun je beter na het schoonmaken het oppervlakte nogmaals afnemen met een vochtig doekje met water.

Testfase week 2: Iets krachtiger

Ondanks de tevredenheid vroeg ik mij af of ik het nog iets sterker kan maken, ik voegde een extra scheutje afwasmiddel toe.
En ja, zelfs de ramen zijn schoon (niet perfect, maar dat zijn ze bij mij nooit), schoner dan met een Glassex of Muscleman!

Conclusie:

Dit werkt goed!
Het is duidelijk schoner voor het milieu, fijner voor mijn portemonnee en ook beter voor de gezondheid van mijn gezin.
Dit wordt een blijvertje!

Hoe is jullie ervaring met allesreinigers?

Ook leuk om te lezen:

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

9 gedachten over “DIY Allesreiniger/ All purpose spray”

  1. Hoi Barbara! Wat leuk dat je mijn blogpost over het schoonmaken met azijn hebt gevonden :). Werkt goed he? Een leuke toevoeging dat je citroenolie hebt gebruikt, daar moet ik ook maar eens naar kijken. Ik ben momenteel ook nog steeds bezig met het vervangen van zoveel mogelijk producten door natuurlijkere opties en indien mogelijk zelfgemaakt, leuk om te zien dat jij daar ook druk mee bezig bent.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Koffie en Thee Tag

Thee! Just love it!Ik kan echt de hele dag thee drinken van `s-morgens vroeg tot `s-avonds laat. Maar sinds mijn...

Sluiten