De 9 leukste uitstapjes in Parijs met kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 25 april 2023 by Barbara

Parijs. De stad van de liefde. En van het uren rondslenteren langs de Seine, in Montmartre en de vlooienmarkten. Het staat hoog op mijn lijstje van een weekendje citytrip met de kinderen. Zeker nu ze wat ouder worden en ze ook meer interesse hebben in het bezoeken van een stad. Als een soort voorbereiding heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van de leukste uitstapjes die je in Parijs kunt ondernemen met kinderen. En mocht je nog goede ideeën tips hebben, vul het ajb aan in de comments. Word ik blij van.

Seine Parijs mamameteenblog.nl

Wanneer naar Parijs

Het avontuur begint natuurlijk met de vraag wanneer Parijs bezocht gaat worden. Gaan we in de zomer, met kans op hoge temperaturen en veel toeristen of kiezen we voor de winter, een stuk frisser met meer kans op regen.

Het antwoord heeft invloed op wat de planning gaat worden. Op een fiets Parijs verkennen in de regen is natuurlijk een stuk minder prettig dan overdekt in een tourbus. Maar een wandeling in de sneeuw door Parijs is natuurlijk ook een ervaring om nooit te vergeten!

Wat gaan we doen in Parijs?

Heerlijk om gewoon de Thalys te pakken en dan uit te stappen in Parijs, met niets anders dan een gereserveerd hotel en een vaag plan wat je wilt gaan doen, zoals slenteren en koffie drinken.

Maar wij ouders weten dat dat met kinderen niet altijd de beste manier is om aan een citytrip te beginnen. Zeker wanneer je op doorreis bent naar een camping in het Zuiden van Frankrijk en onderweg Parijs aandoet, dan is een iets strakker en omlijnd plan nodig. Met het liefst al gereserveerde plekken of tickets zodat je niet met je kroost in de rij hoeft te staan. Hoe fijn is dat! Zoveel minder gejengel en gezeur.

Met hellotickets.nl is dat zo fijn geregeld. Je ziet de beste prijs en hoe activiteiten zijn bevallen bij degene die eerder zijn gegaan. Geen rij meer voor de Eiffeltoren of het Louvre. Dat zijn trouwens twee leuke uitjes met kinderen die je terug kunt vinden op ticketsite.

De Eiffeltoren

Effeiltoren Parijs mamameteenblog.nl

Maar nummer 1 is natuurlijk: De Eiffeltoren! Het symbool van Parijs en het uitstapje wat je eens in je leven moet hebben gedaan. En helemaal leuk wanneer je als gezin het uitzicht van Parijs mag bewonderen.

Je kunt kiezen voor een gids die je dan met de lift naar boven brengt en alle leuke feitjes en weetjes kan vertellen over de Eiffeltoren en zijn uitzicht.

Disneyland Parijs

Disneyland uitstapjes Parijs mamameteenblog.nl

De meeste magische plek van Parijs voor jong en oud. Hier kun je naartoe moet kinderen van elke leeftijd, want er is voor iedereen wel wat te beleven.

Mocht je niet van wachtrijen houden, kies hier dan voor een rustige dag of kies ervoor om vooraf (iets duurdere) tickets te bestellen waarbij je niet in de rij hoeft te staan.

Louvre

De plek waar je kunt kiezen voor verschillende routes door de geschiedenis heen. Denk aan de kunstschilders of aan de Griekse geschiedenis rond de middeleeuwen. Zo komen de kunstgeschiedenislessen of de geschiedenis lessen wel tot leven.

O, en vergeet natuurlijk de Mona Lisa niet.

Je kunt trouwens kiezen voor de een audiorondleiding van 2,5 uur (of eventueel een app downloaden op je telefoon) en daarna een lekker hapje eten in het restaurant als afsluiting.

Lees hier een leuke review van een gezin, die het Louvre heeft bezocht.

Fietstocht door Parijs

Zo een grappige trend die je in veel steden over de hele wereld ziet verschijnen. Fietsen door de stad. Het leek mij niet echt de veiligste trip om te doen met kinderen, maar eerlijk is eerlijk, je fiets met helm niet door de drukste straten heen met je gids. Je leert juist de leukste achteraf plekjes kennen. De verhalen van de plekjes waar je wel van gehoord hebt, maar niet zo snel heen zou gaan.

In elke stad hoor en lees ik hier zulke leuke reviews over, dat ik dit zeker een keer wil gaan doen. Resultaat is natuurlijk minder vermoeide voeten van het lopen (nog een duurzame manier van een uitstapje ondernemen ook) en een grote glimlach om ons gezicht.

Wandeling door Montmartre

Volg deze twee uur durende wandeltocht met gids door Montmartre, van straatkunstenaars en artiesten tot de leukste kleine terrasjes voor een koffietje.
Ontdek waar Vincent van Gogh en Pablo Picasso hebben gewoond. En proef de sfeer van het vroegere Parijs in de kleine geplaveide straatjes en gezellige kleine pleintjes.

Dit soort uitstapjes maken me altijd zo blij!

Musée de I’Illusion

Een museum met een korte rondleiding van ongeveer een uur. Maar misschien juist wel leuk met een puber (met een liefde voor Social Media), deze intellectuele uitdaging voor jou en je gezin, die je niet snel zult vergeten.

Waar je ogen je voor de gek houden en niets is zoals het lijkt. Vette aanrader waar je bijzonder leuke foto’s kan maken.

3 Gangendiner over de Seine

Seine uitstapjes Parijs mamameteenblog.nl

Misschien niet het relaxedste uitje met heel kleine kinderen, want een drie gangendiner kan een lange zit zijn. Maar voor de oudere kinderen een spektakel om tijdens een diner Parijs voorbij te zien glijden vanaf het water.

Met een gids die je van alles verteld over Parijs! Hoe leuk is dat.

Bustour door Parijs

Een andere mogelijkheid om een indruk te krijgen van Parijs is om een bustour te doen. Met een bus alle highlights en hotspots bezoeken. Ook met een gids die je van alles verteld over alle bezienswaardigheden. En je weet meteen welke hotspots je nog van dichtbij wilt kijken.

Rondleiding achter de schermen van Parijse Bakker en leer zelf ook de kneepjes van het vak

Mocht je alle highlights en hotspots hebben gezien of willen de kinderen iets meer ondernemen, dan is dit een leuke aanrader. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je specifiek je kennis en kunde over de Macarons uitbreiden of een tour van een uur volgen achter de schermen van een bakkerij waarin je alle geheimen leert van het bakken van croissantjes en stokbrood.

Take a break

jardin du Luxembourg uitstapjes Parijs mamameteenblog.nl

Nu zijn er nog tig andere leuke dingen te doen in Parijs. Maar bedenk dat je vooraf eerst een plan maakt. Reizen en citytrips met kinderen is vaak veel meer slow travel. De indrukken die ze opdoen moeten ook even verwerkt worden. Dus plan je weekend niet te vol. Geef jezelf en de kids ook ruimte om even niets te hoeven doen. Zoek een speeltuin op of een park. Bijvoorbeeld Jardin du Luxembourg. Koop bij een lokale bakker wat broodjes en een wat te drinken (café-to-go ;)) en plof neer in een groen park.

En al die uitstapjes die je nog wilt doen met de kids, maar niet aan toekomt? Die zijn voor de volgende keer!
Een goede reden om nog eens terug te gaan.

De 9 leukste uitstapjes in Parijs met kinderen mamameteenblog.nl

Plaats een reactie