Een autovakantie met de kinderen naar Zuid-Engeland, verrassend leuk en makkelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Een reis die hoog op ons wensenlijstje staat is de reis naar Zuid-Engeland. Naar de Engels Rivièra, zoals deze ook wel wordt genoemd. Al verschillende keren zijn we in Groot Brittannië geweest, maar in het zuiden zijn we nog niet geweest. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen! Een autovakantie met de kinderen naar Zuid-Engeland, here we come!

autovakantie naar Zuid-engeland mamameteenblog.nl

 

Waarom een autovakantie naar Zuid-Engeland met de kinderen?

Waarom naar Zuid-Engeland met de kinderen? Als kind woonde ik dicht bij Hoek van Holland. Regelmatig maakten wij dan ook uitstapjes naar het strand. En dan kwamen we met de trein langs de haven van Hoek van Holland. En heel vaak lag hier een grote witte boot met allemaal etages en een groot dek met zwaaiende mensen. Waar gaan ze naartoe, wat gaan ze daar doen? Ze gaan naar de overkant was het antwoord van mijn vader. De overkant? Is dat ver? Ik droomde van een reis naar de overkant. Om te zien wat al die mensen daar zagen en deden. De wens om te ontdekken en mee te maken is nooit meer uit mijn bloed verdwenen. Daar zou mijn eerste grote reis naartoe gaan. Naar de overkant!

Of het is gelukt?

Ja! Toen ik 18 jaar was, ben ik een lang weekend met een vriendin naar Londen geweest, met de boot natuurlijk. Helemaal zelf geregeld. En ook later ben ik nog een keer naar Schotland geweest. Superleuke reizen met hele leuke herinneringen.

Graag zou ik deze reis naar de overkant nog een keer met de kinderen willen maken; een familievakantie met de auto naar Engeland.

Wat is er te doen in  Zuid-Engeland?

autovakantie zuid-engeland met kinderen

Langs de kust van Zuid-Engeland stroomt de warme golfstroom, daardoor is het klimaat heel aangenaam en groeien er zelfs palmbomen. Over een waanzinnige kust gesproken, de prachtige uitzichten, de krijtwitte kliffen en de rotspartijen zijn adembenemend, en in afwisseling met al die pittoresk badplaatsjes met strandjes is het hier heerlijk vertoeven met je kinderen.

Er zijn veel nationale parken waar je kunt wandelen met de kinderen. Je kunt hier een speciale dagkaart voor kopen.

Voor mijn romantische dochters en stoere zoon is een kasteel bezoek natuurlijk ook een must, dan kan ik mooi de kasteeltuinen induiken en genieten van al die mooie rozen. Er is veel historische erfgoed te vinden in dit deel van Engeland, zoals het kasteel van Koning Arthur dat in Tintagel staat  op een rots aan zee.

Weetje: Er zijn er twee passen die het waard zijn om aan te schaffen:

 • English Heritage Pass: gratis toegang tot historisch erfgoed en events. Een 9-daagse pas voor families kost 78 euro.
 • National Trust Pass: gratis toegang tot landgoederen, kastelen, tuinen en natuurgebieden. Een 7-daagse pas voor families kost 68 euro.

Daarnaast zijn er ook veel pretparken te vinden in Zuid-Engeland.

De pretparken van Zuid-Engeland

Hier vind je verrassend veel leuke parken zoals Alton Towers, nummer 1 onder de pretparken in Engeland. Er is van alles te vinden voor jong en oud van achtbanen tot speeltuinen. Wat wil je nog meer?

Ook hier vind je een Legoland, Legoland Windsor Resort, een heel pretpark rondom Lego! Ik heb begrepen dat deze nog veel groter is dan Legoland in Duitsland. Met twee waterattracties en twee achtbanen is ook dit pretpark een bezoekje waard met de kinderen.

zuid-engeland famiievakantie auto mamameteenblog.nl

Een autovakantie naar Engeland

De ideale autovakantie naar voor ons begint met de oversteek per boot, want dan kunnen we met onze eigen auto. Geen gedoe met koffers in en uit laden tijdens de reis, wel zo ideaal! Voor een enkele reis met auto en 5 inzittende betaal je dit jaar vanaf 115 euro. Lees hier de tips voor de beste prijs voor een overtocht naar Engeland. De reis hoeft ook geen nacht meer te duren, met 2 uurtjes ben je in Dover. Zo prettig om er snel te zijn, zeker met kinderen. Alhoewel er wel een kidsclub is op de boot. Wanneer we aankomen bij Dover, aan de oostkant van Engeland, begint de reis naar het westen. Met verschillende overnachtingen die je kunt boeken bij booking.com is de reis zo gevuld. Zo zijn er veel stacaravans te huur, bed& breakfasts, maar ook een nachtje in een kasteel!Booking.com

 

Om de reis op een tempo te doen die ook voor de kinderen behapbaar is, plan ik een reis van 2-3 weken in. Met een reis van 600 km heen en 600 km terug is er onderweg genoeg te zien en te doen!

 

Meer lezen over onze reizen:

Mamameteenblog kun je ook volgen op Facebook en Twitter.

Afbeeldingen oa van Shutterstock.com

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

8 gedachten over “Een autovakantie met de kinderen naar Zuid-Engeland, verrassend leuk en makkelijk!”

 1. Och wat een leuk artikel! Ik ben toevallig een paar weken geleden bezig geweest met me te oriënteren op een familievakantie in Zuid Engeland. Heb zelf namelijk wel eens een taalcursus in Brighton gedaan en vind Engeland sowieso erg mooi. De bootreis vonden wij nog prima te bepalen maar wij wilden graag op één plek overnachten. Dus het liefst een soort vakantiepark met zwembad en van daar uit de omgeving verkennen. Maar wat zijn die parken duur! Uiteindelijk is het nu Zuid Duitsland geworden 🙂 Mijn kinderen vinden vaak alles wel prima op vakantie en gaan graag mee wandelen en zo. Maar daar tegenover willen ze wel graag iedere dag zwemmen! Als je nog suggesties hebt, hoor ik het graag. Wellicht voor volgend jaar!

  Beantwoorden
  • Hi Maaike, wat betreft de parken, dat was mij ook al opgevallen. Maar bij een bed and breakfast is het vaak al een stuk behapbaarder. Zeker met een groter gezin! Ik ben benieuwd hoe je vakantie bevalt dit jaar in Zuid-Duitsland, dat lijkt mij ook erg leuk. Veel plezier alvast! Wij hebben ook plannen, binnenkort meer op mijn blog. Lieve groet!

   Beantwoorden
 2. Ik geniet er altijd van om met de kinderen op autovakantie te gaan. We doen allerlei verschillende spelletjes en ze kijken een film. Ze vinden met de auto veel leuker dan vliegen.

  Beantwoorden
 3. Wij willen ook zeker naar Engeland met de kinderen. Waarschijnlijk eerst naar Schotland en dan het Lake district. Over het zuiden heb ik nog nooit nagedacht maar zo te lezennis er genoeg te doen 🙂

  Beantwoorden
 4. Ik ben zelf opgegroeid in de hoek en mijn vader werkte op die grote witte boot. De geur van de boot heeft voor mij iets nostalgiach. Alleen al het autodek op rijden vind ik heerlijk hihi.
  Wij gaan ieder jaar naar Engeland (nu in york as we speak), maar nog nooit naar zuid geweest (dartmoor is het zuiderlijks). Dat legoland er ligt is voor mijn man al een rede om te gaan en mijn twee knullen zullen dat over een paar jaar ook wel waarderen.

  Beantwoorden
  • Wat stoer dat jij een papa had die op die boot werkte! Ik denk dat Engeland sowieso veel moois heeft te bieden. Veel plezier daar nu in elk geval! Have a pint on me ( of hoe zeg je dat :))

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.