Bespaar Continu NL
Familiereizen

En zo begon onze reis naar Suriname 

21 juli 2017

Gister was de grote dag, met 3 kinderen op weg naar Suriname. Een land dat al heel lang op onze Bucketlist staat. En waarvan we dachten, als we nu niet gaan, dan gaan we nooit meer. Met 4 koffers vol en tickets in ons handen stonden we vroeg, heel vroeg op Schiphol. Ons huis schoon achtergelaten voor onze vrienden die hier heerlijk een paar weken verblijven. 

De reis Suriname mamameteenblog.nl

Inchecken op het vliegveld

Er stond al een lange rij, een hele lange rij. Vol met Surinaamse mensen, allemaal vrolijk en lachend, en met ladingen vol bagage. De sfeer was goed. Iedereen was aardig naar elkaar. En ondanks de innerlijke drang om te vertrekken viel er geen ingetogen woord naar elkaar. Wilt u eerst, was u eerst, O sorry, ik wilde niet voordringen. Ik kijk er met plezier naar.

Vliegen met kinderen naar Suriname

Het maakt mij nog nieuwsgieriger naar dit land, zo bekend en zo ver weg. Na een kleine vertraging zitten we dan toch allemaal in het vliegtuig en kan de vliegreis beginnen. Met drie kinderen lang vliegen, ik had er zo mijn bedenkingen bij. Maar als je het niet probeert. De kinderen waren voorbeeldig. Nee, ik heb het niet rustig gehad en nee, ze hebben ook niet de hele weg geslapen. Maar ze hebben filmpjes gekeken, getekend, gelezen en vooral veel om zich heen gekeken. Rond de middag werd de jongste moe en trok zich terug onder een dekentje en liet zijn ogen dichtvallen.

De oudsten niet, die waren zo vol van de dag en de indrukken die ze mochten beleven dat ze lekker wakker bleven. De reis duurden 9 uur en om ongeveer 16 uur Surinaamse tijd landden wij in Sanderijn. Na weer wat wachten werden we heel Lux richting ons huisje gebracht.

Eindelijk na een lange dag, van opstaan om 5 uur smorgens tot naar bed gaan om Nederlandse tijd 2.30u, lagen we heerlijk in ons bed.

Het avontuur kan beginnen!Booking.com


Lees hier ons avontuur met de Piranha en ja we hebben hem opgegeten….smile…

Hoe ons avontuur verder ging?

 

Facebook Comments

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Een autovakantie met de kinderen naar Zuid-Engeland, verrassend leuk en makkelijk! - Mama met een blog 11 september 2017 at 17:17

  […] En zo begon onze reis naar Suriname. […]

 • Reply Familie B goes Suriname: week 1 - Mama met een Blog 27 juli 2017 at 15:43

  […] In het vorige artikel heb ik mijn gedachten gedeeld over de heenreis in het vliegtuig. Met drie kinderen ruim 9 uur vliegen; ik kon gewoon een blogartikel schrijven! Dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken. Ik zag er stiekem best wel tegenop om te vliegen met mijn 3 koters. Alhoewel ik het wel vaker heb gedaan. Korte reizen binnen de EU, maar nooit langer dan 8 uur. En nooit met 3 kinderen. Hoe het uiteindelijk is gegaan kun je hier lezen: En zo begon onze reis naar Suriname. […]

 • Reply Vlijtig Liesje 25 juli 2017 at 11:06

  Wat fijn dat de kinderen het zo goed deden in het vliegtuig! Dat maakt de reis een stuk fijner denk ik.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Netflix series: nieuw genre over getrouwde 30 en 40 somethingsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:
  Lees vorig bericht:
  Piranha recept mamameteenblog
  Recept voor gegrilde Piranha of Pireng

  Afgelopen weekend waren we in Suriname bij het Brokopondo-meer. We waren uitgenodigd om samen met vrienden en familie hier een...

  Sluiten