Family B Goes Suriname: week 2 met een bezoek aan de Cola Kreek

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 februari 2023 by Barbara

Hoe heerlijk het ook was om de eerste week volop in het land te duiken, de tweede week hebben we toch iets gas terug genomen. Het was een week waarin we hebben genoten van ons huisje, een paar vrienden hebben opgezocht en ook nog een paar uitstapjes hebben gemaakt, onder andere naar de Cola Kreek.

familievakantie suriname week 2 mamameteenblog.nl

Dag 7: De rit terug vanuit Nieuw Nickerie naar Wanica

Bij ons logeer adres moesten de kinderen helaas nog gewoon een dagje naar school, de schoolvakanties beginnen hier in Suriname namelijk pas op 20 augustus. Precies als onze kinderen in Nederland weer naar school gaan. De kinderen hier hebben van allerlei dieren om het huis, de papegaai, de konijntjes in hun hok en ook parkietjes in een kooitje. En mijn kinderen houden zich deze ochtend er prima mee bezig!

De temperatuur voelt vandaag wat warmer aan. En terwijl ons gastheer en vrouw wat persoonlijke dingen moesten regelen, hadden wij mooi de tijd om even bij te komen van de mooie dagtrip in BigiPan

Family B Goes Suriname week 1 mamameteenblog.nl at white beach

lees hier onze avonturen van de eerste week: Family B Goes Suriname: week 1

Daarnaast moest ik ook weer aanstalten maken om op de koffers weer een beetje in te gaan pakken, want sinds we in Suriname zijn aangekomen is de koffer in ons huisje in Wanica nog niet eens goed uitgepakt. En ik vraag me oprecht af of dit ook wel gaat gebeuren.

Terwijl ik bezig ben met de koffers voel ik een glimlach op mijn gezicht en hoor ik de kinderen om mij heen spelen, Liam met de Lego en de meisjes met de dieren.

Rond 12 uur laden we de auto weer vol en rijden we naar ons ontmoetingspunt. Vanuit hier zullen we weer terugrijden richting de stad, Paramaribo.

Family B Goes Suriname week 2 Mamameteenblog.nl

Dag 8: Een bezoekje aan vrienden

Voor vandaag staat er een afspraak met vrienden. En voor jullie je afvragen wat wij toch een hoop vrienden hebben hier in Suriname. Dat klopt. In de loop van de tijd zijn er enkele vrienden vanuit Nederland terug gegaan naar Suriname, maar we hebben ook veel nieuwe vrienden gemaakt. Maar voor nu is het hoog tijd om enkele bekenden weer op te zoeken. Opvallend dat familie van vrienden en zelfs vrienden van vrienden hier een warm welkom geven. Die gastvrijheid voelt als een warm bad, en geeft een extra dimensie aan deze vakantie.

In Nederland ben je gewend om met een volle maag ergens op visite te gaan, maar niet als je bent uitgenodigd voor een maaltijd. Omdat het onbeleefd is om er vanuit te gaan dat je een maaltijd wordt aangeboden. Maar in Suriname werkt dit toch anders, want met een volle maag op visite gaan is niet handig, een beetje ongebruikelijk zelfs. Alsof je gastheer en of vrouw je geen eten zal aanbieden. Eten is hier een sociale bezigheid en het maakt dan ook niet uit hoe laat je komt. Je krijgt altijd eten aangeboden!

Het voelt heel fijn, die gastvrijheid en ik neem me voor om dit ook weer meer thuis te doen. Samen eten geeft echt een band en het maakt het ook meteen heel gezellig.

En zo kan ik vandaag eigenlijk ook het best beschrijven, heel gezellig!

Family B Goes Suriname week 2 Mamameteenblog.nl Warung

Dag 9: Meneer B op bezoek bij collega’s en ’s middags familiebezoek

De volgende ochtend was meneer B uitgenodigd om een kijkje te nemen bij wat collega’s hier in Suriname. En terwijl hij de ochtend weg is, konden wij genieten van een rustige ochtend. Ik heb even tijd om een wasje te doen en ik zet daarna de wasteil gevuld met water op de veranda, zodat de jongste hier lekker in kan spetteren.

In de middag zijn we uitgenodigd bij familie van vrienden. Hier stond een heerlijk zwembadje in de tuin en de kinderen hebben hier heerlijk in gedobberd. En wij? Wij hebben voornamelijk veel gekletst, gelachen en ja, ook weer gegeten.

De dag sloot af met een enorme regenbui, iets wat we hier elke dag wel meemaken, en soms ook een flinke klap onweer. Na de bui is het flink afgekoeld en ruik je de aarde. Als het even lukt en er geen onweer is, dansen de kinderen in hun ondergoed in de regen! Het werkt als een verfrissende douche.

Dag 10: Rust en regelen

Deze dag hebben we wat rust ingeruimd en hebben we wat persoonlijke dingen te regelen. Niets ernstigs, maar wel iets om even te doen. Verder hebben we in de avond bij een warung echt superlekker gegeten. Deze nationale bezigheid, eten, hebben we al helemaal onder de knie. Hieronder zie je trouwens de vruchtjes genaamd Knippa’s.  Een favoriet van mijn oudste dochter en het heeft de smaak van een lychee/ manderijn. Erg lekker en fris!

Family B Goes Suriname week 2 Mamameteenblog.nl Knippaas

Dag 11: Bezoeken van
Iieve vrienden

Een klasgenootje van een van mijn dochters is hier een paar jaar geleden naartoe gegaan en de meisjes waren haar nog steeds niet vergeten. Met het telefoonnummer in mijn hand heb ik geappt en werden we uitgenodigd! Wat een feest om de meisjes weer zo samen te zien. Hoe leuk om te zien dat ze meteen weer speelden met elkaar!

Tijd voor ons ouders om een beetje bij te kletsen. En ja, ook hier hebben we weer een lekker bami gegeten met lekkere kippetjes. Ik ben bang dat ik nog meer dichtgroei, thuis maar weer streng aan de sapkuren.

Dag 12: Bezoeken van een vriendin

Wat een drukke sociale week! Vandaag zijn we op bezoek gegaan bij een vriendin, eigenlijk is ze de moeder van een vriend van ons. Het was heel gezellig en de kinderen hebben zich goed vermaakt.

Verder hebben we een beetje ons gemak gehouden. De warme periode komt er hier aan en dat merk je vooral doordat de temperatuur overdag flink kan oplopen. Voor de kinderen is dit best vermoeiend en we merken vooral dat de jongste wat meer rust nodig heeft en af en toe een middagslaapje moet doen. Laat ik nou gek zijn op zijn middagslaapjes. Ik ging ze al missen in Nederland, maar hier zijn ze weer volop terug. Zo lekker!

Morgen een bezoekje aan de Cola Kreek!

Dag 13: Een dagje Cola Kreek Recreation Park

Een dagje Cola Kreek! In Nederland hadden we deze naam al een paar keer horen vallen. Dit is een plek aan de Para rivier waar je heerlijk kunt zwemmen en hangen in je hangmat. De rivier is met allerlei netten afgezet zodat je heerlijk en veilig zwemmen in het donkere water. Dit donkere water is de reden van de naam van dit park. Echt de kleur van cola! Het water in deze kreek is afkomstig van de Amazone, en door al de bladeren die erin zijn gevallen is het water waarschijnlijk donkerbruin gekleurd.

De kinderen hadden de beschikking over 2 glijbanen in het water en hebben heerlijk gespetterd in het water.

De temperatuur van het water is heerlijk en het zand voelt zacht, in onze gehuurde Hammock Hut hebben we lekker een beetje gezeten, gehangen en ja, ook weer gegeten! Wat een fijne plek om een warme dag door te brengen.

Na een lekkere dag in de Cola Kreek zijn we rustig huiswaarts gereden, een rit van ongeveer een uurtje richting de stad. Dat wordt een lekkere nacht slapen.


Booking.com

 

Morgen breekt onze derde en laatste week alweer aan. Ik kan gewoon niet geloven dat we hier alweer twee weken zitten.
Tot nu toe ervaren we allemaal de vakantie als geweldig. Waarom zijn we niet eerder naar dit prachtige land gegaan? Hoe vaak hebben we het er wel niet over gehad; al het mooie van de natuur, de warme gastvrijheid van de mensen hier en het mooie weer! En dan spreekt iedereen hier ook Nederlands! Ook fijn.

Nu nog een heerlijke week genieten van dit fijne land!

Ook leuk om te lezen: 

Bol AlgemeenBol Algemeen

1 gedachte over “Family B Goes Suriname: week 2 met een bezoek aan de Cola Kreek”

Plaats een reactie