Ben jij wel eens in Nederland op vakantie naar Ameland geweest?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 15 januari 2023 by Barbara

We denken en zeggen allemaal dat we Nederland op ons duimpje kennen. Op vakantie gaan we liever naar plekken waar we nog nooit geweest zijn, waar nog van alles te ontdekken valt. Maar zeg eens eerlijk. Ken jij Nederland echt zo goed? Ken je ieder landschap? Ben je echt overal geweest, valt er niets meer te ontdekken? Ben je bijvoorbeeld wel eens op vakantie naar Ameland geweest? Geen betere tijd dan nu om Nederland te ontdekken.

Ben jij wel eens in Nederland op een fijne vakantie naar Ameland geweest?

Klein landje met afwisselende landschappen

Omdat Nederland zo klein is, kun je snel denken dat je alles wel gezien hebt. Buitenlandse toeristen bezoeken Amsterdam, en melden trots dat ze in Nederland geweest zijn. Dat klopt, uiteraard, maar hebben zij het land ook echt leren kennen?

Wie in Nederland woont, die weet dat onze hoofdstad niet representatief is voor het hele land. Ja, Amsterdam is een Nederlandse stad, een belangrijke bovendien, maar ons land heeft nog zo veel meer te bieden. Iedere grote stad kent zijn eigen unieke uitstraling en sfeer. Een bepaalde architectuur of andere kenmerken. En buiten die grote steden zijn er veel andere steden, dorpen en gebieden die elk hun eigen uitstraling hebben. Na een bezoekje van een dag kun je niet zeggen dat je ons land echt gezien hebt. En zelfs als je hier je leven lang al woont, is de kans groot dat je nog heel wat bijzondere plekjes nooit gezien of bezocht hebt.

Hoe goed ken jij Ameland?

Eigenlijk is het gek: we reizen ons suf om allerlei mooie plekken in het buitenland te bezoeken. Maar in Nederland laten we heel wat bijzondere gebieden aan ons voorbijgaan. Bijvoorbeeld in het noorden van Nederland, waar je mooi kunt zeilen. Of ben jij al eens op vakantie naar Ameland geweest?

De kans is best aanwezig dat dit niet het geval is. Ameland is één van de kleine Waddeneilanden, waar je vooral kunt genieten van de rust en van de natuur. Met een oppervlakte van iets meer dan 250 vierkante kilometer is het eiland niet groot, het telt minder dan 4000 inwoners, maar wel zeer de moeite van een bezoekje waard.

Hotel Nobel is al jarenlang een populaire plek voor bezoekers die hier komen genieten van de rust, de kust die nooit ver weg is en de natuur die je nergens in Nederland zo aan zal treffen. Ideaal voor lange wandelingen of fietstochten, waarbij de natuur zo nu en dan wordt afgewisseld door een schilderachtig dorpje. Maar het is niet alleen de natuur waar je hier van kunt genieten. Nobel Ameland staat, net als enkele andere restaurants op het eiland, zeer goed bekend.

Ameland zet zichzelf steeds meer op de kaart als het eiland waar genieten in de breedste zin een feit is. Van de natuur, van de kust en van de rust, maar ook van alle culinaire verwennerij die hier volop aanwezig is.

Plaats een reactie